Siste Januari

Imorgon är det redan februari, snart är våren här och det ska bli spännande att välkomna den som husägare. Ska bli så roligt att få se ur tomten kommer att se ut när allt börjar växa och bli grönt mm. Men det kommer att vara tusen saker vi behöver köpa. B la ca tre möbelemang till uteplatser, gräsklippare, parasoll mm.
För att inte tala om blommor fresten, det ska bli kul. Undrar om jag kommer att vara lika galen i blommor som mamma. Jag tycker ju att det är jätte fint att ha massor med blommor, men frågan är om jag orkar lägga ner den tiden, varje dag. Jag tror och hoppas att mamma kommer att så lite tomatplantor till mig. Så kan jag ta över dom lagom tills de är någorlunda stora. Kan vara smidigt att göra så första året innan mina grönahänder utvecklats. =)


Chaufför

Det var dags för en ´jobba-kväll-fredag´ igen. Eftermiddagen fick en helvändning när jag upptäckte att posten hade en helt ny "buss" som jag skulle använda, ny för dagen till och med. En Merca Viito var det om det säger något för någon =) Jag lyckades i alla fall att inte krocka eller skrapa den med någon bur, väldigt skönt. vore ju annars ganska typiskt när någon är splirrans nytt.

Inatt ska jag hämta syrran + sambo i Linköping. Deras sista "nollefest". Känns lite sådär just nu att behöva gå upp mitt i natta, men hoppas att jag kan fråga någon annan gång! Jonas och Tommy skjutsade jag iväg till Vilbergens C förut. De skulle se om det hände något kul där men anar att de förflyttar sig till stan och jag får sedan hämta två apfulla rangelben senare. =) Men man vet aldrig, Jonas har en massage tid klockan nio imorgon bitti så han kanske tänker till. Vem vet? Skämt åt sido.

Jag får spendera fredagskvällen ensam, det är dock ganska skönt. Är väldigt trött så jag ska burra ner mig i soffan nu och slumra där tills Jonas eller Emma ringer tänkte jag.

Nu börjar Let´s dance igen!


Skvallerbytta bingbong

På framsidan av Hänt extra denna vecka står det: Bonde-Magnus och Emma ska ha tvillingar!
Jag blev såklart nyfiken eftersom i programmet i måndags sa dom ju att inga barn var på G. Jag slog upp sidorna om paret och börjar läsa. Det framkommer efter ett tag att Emma har spått sig själv med hjälp av hårstrån och vigselringen. Därigenom har hon tytt att dom kommer att få tvillingar. Oh. Blir så trött på dessa rubriker på löpsedlarna och framsidorna. Alltid har dom vridit till allt för att sälja nummer. Och visst går man på det?
Kan ju också vara nåt liknande som att Charlotte Perelli lämnar familjen! Väldigt dramatiskt. Sen när man läser artikeln så ska hon typ åka på turne och bara vara borta en månad. Urlöjligt. Hur står kändisarna ut egentligen, med alla dessa skriverier?!?
Men jag gillar att läsa om det även om en del artiklar är rätt fattiga. Funderar på att börja prenumerera igen. Det dumma med de svenska skavallertidningarna är att dom kommer varje vecka. Kan vara lite för ofta, ibland har man inte hunnit läsa igenom den ena innan den andra kommer. Menjagtar det nog till våren då man kan sitta ute och läsa i vår-solen!

Tjejsnack

Idag fick vi till en fika på stan, jag, Sarah och Malin. Det var roligt att se dom igen särskillt Sarahs pyttemage =) Tänk att det kommer att bli en liten bebis där också! Helt underbart. Tänk att det blev hon "först" som vi sagt de senaste åren nu.
Vem blir tvåa??

Jag smaskade i mig en Chokladdröm eller vad det hette. Chokladmouse i alla fall, super gott men väldigt mäktigt. De andra tog kladdkaka, den såg god ut den med.

Den 18 februari ska Malin ha ljusparty. Kan bli roligt att gå på. De va lite specialljus som var säkrare mm. Det typiska var att jag jobbar till 19 och det börjar 18. Ska se om det är någon som vill byta fredagen med mig. Kan ju vara lite lockande.
Nu ska jag in och se vad Jonas gör, han kanske somnade framför tv´n, det är så tyst. =)

Tattoos

Jag fick hem fotona jag skickade efter idag. Det blev så fint i ramarna och extra roligt är det ju att jag tagit bilderna själv. Jag tar ett kort sen när vi fått upp dom på väggen. Viket jag hoppas blir snart! Blev bara lite iriterad när jag packade upp ramarna och ena ram-kanten var trasig. Lite jobbigt när man måste åka ända till Linköping för att byta så får se om vi kan limma ihop det själva istället. TYPISKT.


Här hemma har vi totalt fastnat för Miami Ink och ser det nästan varje dag. Programmet går ju på säkert 3 olika kanaler så nästan alltid är det någon som sänder, det känns det som. Men vilka tatueringar dom gör, helt otroligt. Jonas har ju varit sugen på att göra en länge och det har väckts till liv lite extra nu. Men risken är väl väldigt stor nu att man har sååå höga förväntningar på hur bra den ska bli efter att ha sett Miami Ink.
Här hemma i lilla Norrköping blir resultatet långt ifrån så bra. Frågan är om man kanske i alla fall ska ta sig till Stockholm eller Göteborg, för att bli rikigt nöjd. Vet ju hur mycket J vill att den ska bli perfekt. Själv har jag aldrig rikigt fastnat för något jag skulle vilja tatuera, så har aldrig varit sugen på så sätt. Men jag tycker att det kan vara väldigt snyggt. Det gäller bara för mig att komma på något rikigt bra och sedan suga på karamellen nåt år eller så. Så jag sedan är rikigt säker!



Nu är det time för matlagning. Idag ska jag göra biffar och tzatsiki,
blev lite ändrat från igår då det blev morotssoppa istället.

Bonde-bröllopet!

Sitter och tittar på Bonde söker fru - Bröllopet, mellan Emma och Magnus. Mysigt att se på, hoppas det håller nu. Dom har ju bara känt varanda i ett halvår. Tycker egentligen att det är för tok för lite tid. Det kanske är då det är lagom att flytta ihop och se om man fungerar tillsammans. Kan vara klokt att se innan man ställer till men bröllop och grejer. Kan tänka mig att Tv 4 har pushat rätt rejält på bröllop. För att få bra tv, men dom måste ju själv ha gått med på det, utan tvivel och dom är någorlunda smarta.
Nu börjar det igen!

Lite mer liv

Emma hade smsat mig inatt att hon fanns tillgänglig idag söndag, för en gångs skull. Så jag passade på att åka dit så kunde hon slinga mitt hår. Jätte bra blev det, ingen konstig färg eller så. Nu känns frisyren lite bättre, lite mer liv i det.
Försökte få till en bild, men blir inget bra!
Jag fick hjäpa till med lite hushållssysslor där som halkat efter första veckan som student. Roligare att fixa hos andra än sig själv som vanligt. Imorgon innan jobbet blir det nog städning här hemma.

Nu ska jag fixa lite mat. Det blir biffar och tzatsiki + potatis/ris/bulgur. Har inte rikigt bestämt ännu.

Det blev ingen tjejfika här idag, Sarah hade dragit på sig någon förkyldning. Typiskt. Har tappat hoppet på det här nu. Men vi försöker väl igen. Ingen ger sig så lätt.


Det blev kort kort hos frissan!

Isabella, Blondinbella, fick lämna let´s dance igår. Det var lite tråkigt eftersom jag trots allt gillar henne på något sätt. Följer ju hennes blogg, men tycker dock hon är lite väl positiv mm i tv. Blir så överdrivet.
Men det är fler andra mycket sevärda med, bl.a Magnus, starkeman.



Gick till frisören idag, Klippoteket, vågade mig på en rejäl avklippning. Lite väl vågat kanske, hoppas att det växer ut en bit ganska snart. Lite för kort tyckte jag. Men men, nu är det gjort. Jag har även köpt hem en förpackning med slingor som jag ska göra. Håret har blivit alldelles för mörkt i vinter och det ska bli roligt att fräscha upp det lite. Nu är bara frågan när någon kan hjälpa mig, eller ska jag försöka själv? Kanske är dumt.

Jag hittade en länk med en annorlunda artikel. En 17-årig tjej med 7 barn. Helt makalöst men beundransvärt!
http://wickedreports.blogspot.com/2009/01/17-year-old-girl-has-7-kids-outrageous.html

Idag har jag hängt hemma hos mamma o pappa, mitt i renoveringen. Har inte kunnat hjälpa till utan mest åskådat. Nu händer det grejer i alla fall. Golvet är lagt och underskåpen ditsatta. Blir så fint! Mamma och jag rensade vant och mösslådan, och jag fick med mig mina saker. Vantar, mössor, sockar och halsdukar. Frågan är bara var jag ska göra av allt. Är verkligen sugen på att göra om gästtoaletten till garderob nu. Vi använder den aldrig så varför inte.

Jag fick även två gamla kuddar mamma sytt till mitt rum där, som blev bra brytning bland de andra kuddarna i soffan nu. Jag har också hittat en kudde på hemtex, i fårskinn, så fin. Får se när jag får impuls och köper dom!

SÄFSEN

Jag och mamma har bestämt att vi ska ta en tripp till Säfsen om två veckor. Vi har lite semester och fridagar då.
Vi tänkte att vi skulle få uppleva lite vinter med snö. Åka lite längdskidor och slalom. Det ska bli roligt och skönt, var lite skeptiskt i början men varför inte. Älskar ju att åka skidor och dit är det lagom långt. Vi ska bo på en vandrarhem nära anläggningen, söndag-onsdag blir det, eventuellt måndag-onsdag.

 
Bilder tagna igår och idag. Snö finns det och det sägs
att det ska komma 20 ca till under helgen. PERFEKT


Ikväll blir det tacos och let´s dance är min tanke. Får se om Jonas kommer hem och har andra ideér men tror att han ska hålla på ute med ställningsmaterialet. Tråkigt att jag inte kan hjälpa till, känner ju att min rygg inte pallar.
Inte ens de lättaste sakerna.  Jag får stå vid spisen istället och sen kalla in pojkarna =)


GRATTIS MAMMA!

Födelsebarnet med tillhörande man har åkt hem. Middagen blev lyckad, vad jag fick höra i alla fall och jag gillade maten mycket. Det är väl ett gott tecken.
Potatisgratäng, rostbiff-stek och skysås. Mumma!
Tårta åt vi med, så gott. Det dumma är ju att den serveras direkt efter maten och då lyckas man inte få i så mycket p.g.a för stort intag av den goda maten. Fick dock en bit att smaska på imorgon! Perfekt

Nu har jag beställt två foton i stl. 30×45. Dessa två valde vi, kommer att bli så fint!





Det är sådana här ramar jag köpt, IKEA.



Nu väntar kudden, bäst att gå in till den. Jag måste ställa tillbaka väckarklockan 5 minuter, för det blir lite för stressigt på morgonen. Särskillt om jag ska hinna sätta in linserna. 05.30 får det bli nu och så snozzar jag till 05.40 VIKTIGT DET DÄR

God gärning ?? (järning) ??

När jag skulle svänga in på parkeringen på jobbet imorse kl. 6.20 så var det en tjej som vankade fram på vägen upp mot tjalvegården. En arbetskamrat som kommit precis innan mig tyckte lika dant som mig att det verkade vädigt underligt. Hon såg inte alls gammal ut, kanske runt 20. Hon vankade ner på gatan, upp på trottoaren, lite upp i skogen och fram och tillbaka. Satte sig på trottarkanten mm. Arbetskamraten agerade snabbt och ringde polisen. Vi gick aldrig fram till henne men höll ändå ett öga. Efter några minuter kom en civilpolisbil. Vi hade precis tappat bort henne då, det var ju väldigt mörkt. De stannade vid oss och hörde sig för lite och började sedan söka efter henne. Och vi gick in.
Där slutar allt...
Undrar verkligen om de hittade henne och vad det var. Det verkade som om hon var påverkad av något. Tänk om hon gått in i skogen och lagt sig. Hade ju frusit ihjäl så kallt som det var. Otäckt. Hoppas som sagt att de fann henne.


Nu är steken i ugnen och alldelles snart färdig så jag ska börja med dukningen och göra en sallad.

Godkväll

Jag har fått lite ont i axlar/nacke igen. Är säker på att det är för att Jonas tvingar mig att bära masa skrot (läs ställningsmaterial), det vill säga vårat levebröd. Dock alldelles för tungt för mig. Det räcker med alla papperslappar (läs tjock reklam), jag bär på jobbet.
Då hade jag gnällt av mig lite för denna månad, i smyg förstås
och inte inför J, för det gillas inte!

Jag hoppas att jag får besök på söndag. Är så nyfiken på att få höra, se och känna på gravida Sarah!!
Så se till att baxa er hit !!

Jag har nästan glömt bort att jag köpt ramar och skulle beställa några fina foton jag tagit. Ska genast titta igenom mapparna och se om jag hittar något vackert. Frågan är ju fortfarande om jag ska ta vinterbilder eller sommarbilder. Bäst är ju förstås med något neutralt, får se om jag har några sådana.

Tjing

<överlycklig>

Jag sprudlar av glädje! Med lite överdrift
Har fått igång routern och nu sitter jag här och surfar trådlöst. Vilken känsla! Så många timmar jag lagt ner på det här.
Nu kan jag äntligen börja inreda kontoret när det viktigaste finns på plats (snart i all fall). Ska bära in datorn nu.
Sedan är det dags att äta och dra sig mot arbetet.
Slutar vid sju idag. Det är okej när jag fått vara ledig på dan.

LYCKA

Godmorgon!

Vi fick kasta oss upp idag. En arbetskamrat till Jonas ringde vid 8.20 och meddelade att han var på väg. Han ringde även en andra gång och sa att vi inte behövde baka någon utan att det räckte med något lätt. Jag som redan hade börjat med kakan, jo säkert. =) Han fick joina våran frukost och det var trevligt.
Han berättade om några andra bekanta som är ute på långresa i Thailand och Indien. Med två rätt så små barn, så häftigt. Jag har läst om dom på Resedagboken nu. Hoppas man kan ta allt så "lätt" och smidigt när man har barn som dom gör. Beundransvärt. De ska vara borta i 7 veckor.
http://www.resdagboken.se/Default.aspx?documentId=24&section=journey&journeyId=340062&userId=244998

Jag börjar inte föräns kl 12.30 idag. Så nu har jag förberett potatisrätten tills imorgon, känns väldigt skönt att ha den klar så jag bara kan fokusera på köttet imorgon!
Nu tänkte jag ringa Zyxels betallinje, undrar hur mycket det kostar egentligen, det är ett 0991- nummer. Hoppas att de säger det i början. Inget roligt att sitta i kö i flera minuter om de kostar 10 :- /minut eller nåt.


Vi fick till det

Värderingen gick bra och vi hoppas att det ska räcka för att få bort topplånet. Vi använde oss av Per Boquist på SkandiaMäklarna, hittills har vi varit nöjda med honom.

Middags tips:
Ikväll blev det stekt Kycklingfilé, ris och knorrs grönpepparsås. Det blev gott och enkelt var det!

Jag har kommit på vad jag ska bjuda på på torsdag men det förblir lite hemligt ifall någon skulle kika in här! Hoppas bara inte att jag tagit vatten över huvudet. Har gjort det två gånger tidigare varav en blev bra. Så det kan gå hur som helst.

Fick tyvärr ingen ordning på routern. Satt i telefonkö både på telia och Zyxels support. *blä* Har verkligen tappat förtroendet för telia de senaste månaderna. Det är värdelöst.
Imorgon ringer jag igen, då till Zyxels "kostnadslinje". suck. Finns det ingen datahacker som kan hjälpa mig!!

Nu väntar disken och Jonas är på ingång!


Värdering på huset

Är redan hemma. Egentligen ska jag sluta kl. 10 tre dagar i veckan men oftast får jag vara kvar. Idag blev det bara en timme vilket passade utmärkt. För strax kommer mäklaren och ska värdera huset, högre hoppas vi.
Har virrat runt nu och plockat undan allt skräp som kläder och papper som låg överallt.
Nu är jag redo, bara att slänga i sig lite mat innan. Rester sen igår bli det.

Jag ska passa på att ringa telias support efter, angående det trådlösa internet som jag inte lyckas få igång.
Sen blir det storhandling på maxi, ska hitta någon present till mamma som fyller på torsdag med.
Underbart att vara ledig mitt på dagen!

Skriver ikväll och berättar hur det gått

Köttbullar, potatis, brunsås och lingon

Köttbullar, potatis, brunsås och lingon blev det till middag idag. Mums. Lite roligare än bara köttbullar och makaroner som vi tyvärr äter rätt ofta i brist på fantasi och tid.

Idag ringde Jonas mig och som vanligt ville han ha reda på vart någon specifik sak låg här hemma. Idag var det en papperslapp som han lagt i köket. Jag tänkte direkt óops´, det var där jag städade i helgen och jag vet att jag slängde en del. Han sa att den kanske var ihopknölad (ännu större sannorlighet att jag slängt den). Jag försökte med att den kanske låg i skålen eller på kontoret, men icke. Jag har haft dåligt samvete för det hela dagen, var tydligen något väldigt vilktigt. Men jag kan då tycka att han inte ska lägga så viktiga papper överallt. Det var tråkigt men hoppas det löser sig i alla fall.

Nu blir det tv-tittande och lite prat med Jonas som precis kom!

Golvet blänker igen

Det blev som planerat en sväng till returpunkten på förmiddagen. Så skönt att bli av med allt bråte på altanen. Även fast vi inte använder den så vet man långt inne att det är väldigt stökigt där ute. (puckade mig). Fast det har varit perfekt att ha någonstans att slänga ut alla kartonger mm.
Ska bli kul sen framåt vårkanten när vi ska titta på utemöbler och så. Kanske inte lika roligt för plånboken.

Jag har passat på att städa idag också. Det är ju inte för ofta man är hemma när det är ljust, då det är lättast att se allt damm. Skönt att veta att det är fräscht igen. Fortfarande är det ganska roligt att städa eftersom allt är nytt. Centraldammsugare och allt. =) Men det dör väl ut snart tyvärr.

Nu vankas en ny arbetsvecka. Börjar med sovmorgon och kvällsjobb.
På torsdag fyller mammsen år. Eftersom de renoverar sitt kök och är utan spis i veckan, diskar i tvättstugan mm (är inte avundssjuk), så har jag bjudit hem dom på födelsedags middag. Nu måste jag bara komma på något gott att laga.

Några förslag?

Jag tror att jag måste gå ner och se om Jonas lever. Han har varit i "snickeboa" länge nu. Men de kanske bara är att vänja sig. Jag har ju honom på tomten nu i alla fall.

Tudeluuu

KingCab

Har tagit en bild på obäket jag (tvingas) köra omkring i om dagarna. Fast jag ska vara glad att jag har något att åka i. Kanske kan vi byta ut så jag kan ta Skodan istället, men den är till salu. Kanske är dumt om det skulle hända något med den nu. Skulle ju vara bra typiskt.


Extra skitig till på köpet. Det gäller att inte gå emot. =)

Nu är det hög tid att lägga sig. Klockan springer iväg. Ska se om jag får med mig J in till sängen. Han har sovit på soffan någon timme nu. Risken är väl ganska stor att jag får sova själv igen. Men som sagt, fördelen med att han sover på soffan är att han är lättare väckt på morgonen! Perfekt.

Imorgon har vi tänkt röja lite på tomten. Bl a åka till returpunkten med alla tomma kartonger som trängs på altanen. Kan vara skönt att bli av med dom!

Sov gott!

DAGSPA

Besöket på Söderköpingsbrunn var toppen!
Vi har bubblat i timmar och fått underbar massagebehandling.
Ett skapligt fruktfat stod framme och vi mumsade på melon, vindruvor, päron, ananas mm.
Det var skönt att komma ut i friska vinterluften efteråt. Efter tre timmar var man väldigt ´mosig´.
Kan verkligen rekomendera ett besök på dagspa. Ett lyxigt avbrott i vardagen! Grand hotell i stan har också det att erbjuda. Det är skönt att bara vara där och bubbla om man inte vill kosta på en behandling.

Den stora bubbelpoolen




Fredagsmys

En riktig fredagsmys-kväll blir det. Började kvällen med en långdusch. Peelade hela kroppen med kaffe sump.
(Min nya favvo, helt underbart. måste testas. Helst redan ikväll.)
Rakade även benen eftersom det är spa imorgon. Sedan gjorde jag riktig god helgmat. Potatisgratäng och fläskfilé. vi blev tre till middagen, roligt att bjuda fler. Särskillt när det blir lyckat. Nu när jag har diskat undan allt och varvat ner i korgstolen känns allt kanon.

Alldelles strax börjar Let´s Dance och jag ska förbereda med popcorn och körsbärssaft.

Ska försöka få med mig kameran imorgon till spa´t så att jag kan sukta med lite bilder!

Kyckelilyckling

Jag kunde uträtta lite här hemma idag tack vare att jag inte jobbade lika länge. Fixade lite med blommorna och de gamla julgruppena. Tog bort tomtarna och rosetterna. Fräscht nu med bara en amaryllis. Fick igång en tvättmaskin också och maten är lagad och intagen.Det blev senapskyckling och pasta. Klockan är bara 19.15, skönt.

Vår luftvärmeåump blev lagad idag och den stod på för full blås när jag kom hem. Var säkert 26 grader här inne. Ovanligt! Nu har jag sänkt den och vi eldar, SOM VANLIGT. Men nu behöver det kanske inte vara så kallt på morgonen mer.
Min nya morgonrock och tofflor är för övrigt VÄL användna.

Tandläkaren nästa, hoppas verkligen inte på några hål.

Seeeeemla

Våra grannar har ju fått en dotter. Vi kom därifrån precis. Flora är hur gullig som helst. Och så så liten. Jonas vägrar hålla, skyller på spyor och att det är "läskigt" med huvudet som far. Men allt går bra för dom, trötta så klart, har tagit på sig mamma och pappa roller perfekt.

Nu är första semlan för iår intagen. Smakade väldigt gott. Inköpt på Lindahl´s. Godkänd! En dag på jobbet vid jul fick jag en bekant smak och suktan. Det var semlan. Men jag fick snällt vänta ett par veckor på den första. Men det var det värt.

J har kommit på hur han kan spara energi när han duschar. Han har tyckt att det varit så skönt att stå länge ett par gånger nu och för att inte han ska stå själv i typ en halvtimme, har han kommit på att vi ska duscha tillsammans. Istället för att vi ska stå en kvart var så slår vi ihop dom och båda får duscha i en halv timme. Bängt.
Det är mysigt ibland, men allra skönast är det väl när man får ha duschstrålen för sig själv. När vi renoverar skojarr vi om att ha två slangar, det vore perfekt.

Fortfarande massor på jobbet. Jag får hoppa in som lagledare resten av veckan igen. Roligt! Snart är det ju dags att tänka på refrängen åter igen.

All heder till..

Nu har jag fått fart på dom nya lamporna jag köpte på IKEA. Fick köpa mini glödlampor. Så här ser den ut. Blev mysigt. Jag hade ju tänkt att ha dom på en varsin sida om sängen. Men det blev bara på ena och den andra satte jag i ett av fönstrena i köket som var så mörkt. Det blev bra det med!

Imorgon är det ansiktsbehandling som gäller. Ska bli underbart. Efter det åker jag till mamma och lunchar (tänkte ta med semlor som vi kan smaska på också). Sen jobbar jag kväll imorgon igen.

Jag fick besök av två flåsande och svettiga killar förut. Dom hade varit så duktiga och joggat ända hit ut. Tänk om man hade den energin. 8 km var det från Ektorp. Ingen dålig sväng. Och glatt sprang dom hem igen också. Fast jag erbjöd skjuts tillbaka. Men det hade ju varit fusk så klart.


Jag har fått tampas med vår "traktor" till bil i flera dagar nu. Fast jag ber om att få ha den nya så har det inte "gått". Den är ju inte lite osmidig när man ska in till stan. Tar upp 1 ½ parkeringsplats mm. Usch. Jonas tycker bara att jag ser cool ut säger han. Jag hatar den. Har jag visat någon bild på den här? Jag får ta en och visa åbäket. =) Saknar att ha en vanlig bil ibland. När jag får pengar över får det bli en. Om typ xx år.

Fullspäckat

Just den här veckan är faktiskt fullspäckad med massa saker. Vissa väldigt bra saker dock.

Idag blev jag väckt av telefonen, en utav lagledarna på jobbet ringde och det var kris. 7 stycken var sjuka varav en var den andra lagledaren. Så jag fick snällt avsluta min sovmorgon och hoppa in sov lagledare vikarie idag också. När jag kom till jobbet hade ytterligare tre stycket sjukanmält sig. Undrar vad det är som går nu. Antagligen förkyldningsinfluensan, den går an. Det är ju andra bullar om det börjar gå maginfluensa, det gillar vi inte. Blev i alla fall kvar på jobbet ända till sex.

Imorgon tisdag har jag tid hos optikern kl. 11.30. Trodde att jag skulle jobba 12.15 - 18.20 men jag måste ner ett par timmar innan optikern också. Kaos att få ihop allt. Menjag åker nog ner tidigt så jag kan gå ifrån vid 10 kanske, så hinner jag gå en liten sväng på stan med. Har ju längtat så efter det.

På fredag har jag fått en tandläkartid kl 8 som jag försökt att avboka, men dom har haft stängt hela julen. Öppnde idag. Lite pinsamt att avboka så sent har jag tyckt, men det skulle ju gå ändå tyckte jag, om jag ringde idag. Men jag GLÖMDE  helt bort det. Typiskt. Ska höra om jag kanske kan åka ifrån jobbet istället. Vore smidigt.


Antagligen på fredag ska "släkten" till Söderköpinsbrunn för att bubbla och få massage! Ska bli så härligt.

 

IKEA

Det blev en liten besvikelse med trippen till IKEA. Det var flera saker som var slut, väldigt iriterande. Men lite hittade jag:
- Två runda myslampor att ha brevid sängarna. Får dock inte i någon glödlampa eftersom globen är för trång. Får se om jag kan hitta några mindre.
- Två svarta ramar till kontoret. Tanken är att jag ska beställa svartvita foton jag själv har tagit.
- Påsklämmor
- Åttaarmad ljusstake.
Blev så fint med mörklila ljus i på bordet.
- Värmeljus
- Toaborste
- Små katusar
- Presentpapper + snöre

Inget direkt jätte roligt utan nödvändiga saker. Gardiner hittade jag inga roliga utan får fortsätta leta här hemomkring.
Ljuskronan jag sett på internet var så himla stor så den blev det inte heller. Jag får försöka hitta nån någon annan.

Nu ska jag gå och hämta en glassbåt att smaska på. Det gäller att vara snabb här annars blir man utan. Sist hann jag bara ta en innan det var tomt.

Lördag = stora fixardagen

Den här dagen har jag små längtat till. Kunna åka runt i affärer och titta utan att stressa. Först begav jag mig till Strömma för att titta på gardiner. Jag var ute efter ett par i "matrummet" och till sovrummet. Hittade inget roligt där men upptäckte till min glädje att ´hela människan´ brevid var öppet. Tog en sväng där inne med, fast det fanns inget roligt där inne denna gång. Rattade vidare till AH´s gardiner och det var lika tråkigt där. Jag hittade gardiner till sovrummet på Jysk. Mörkgröna som skulle passa till fondväggen. Jag hade med mig en liten provbit från gardinen, så jag var säker. Jag köpte även en bredare längd att ha vid altandörren. Så att man kan dra för den om man vill. Har ju inga persiener där. Men när jag kom hem med gardinen så var den inte alls grön längre utan ful brun. Så den åkte in i förpackningen igen och ska bli återlämnad imorgon. Typiskt. Jag satte i alla fall upp ett par gamla gardiner från lägenheten, så länge. Det blev bra!

Gardiner till matrummet hittade jag på Citygross. Vita med mörklila blommor. Blev vårigt och fint. Bytte till lila ljus också.
Här kommer lite nytagna bilder från huset. Rum som är någorlunda klara. Föruton tavlor och liknande så klart.

Sovrummet



Vardagsrum. Väldigt dålig bild



Matrum



Känner ni igen skåpet?



Jag har hängt upp våra "skärgårdstavlor" i hallen också. Det tog ett tag att få dem på samma höjd, men nu är det skapligt.

Imorgon åker jag och Emma till IKEA, blev sugen på att titta på lite saker där med!

Let´s dance

Jag gjorde tacopaj ikväll. Super gott och vädigt enkelt. Populärt här hemma också, det är kul. Vi åt middagen vid nya bordet. Jag hade ångest över var jag skulle duka. Det blev mitten-stolarna. Känns hur bra som helst.

Tittade på aftonbladets inredningssidor igår och hittade så fina saker. Bl a den här ljuskronan från IKEA som även J gillade. Jag tror jag ska köpa den, om den är lika fin i verkligheten. Fast nu märkte jag att den kostade 699:-, på aftonbladet stod det 499:-. Vi får se om den är värd det.


Nu ska vi mysa i soffan framför let´s dance. Kanske fixar jag något gott att äta, glass??
Hur ska det gå för blondinbella, starke man och Karl-Jan??
Intressant



Barnaskaran

Lugnet har precis lagt sig. Vi har haft besök av Jonas syrra med familj. Hon hade med sig dillkött som vi åt. Väldigt gott. Smidigt också, jag slapp laga någon mat. =) Jag lovade barnen att dom skulle få sova över någon annan dag, på en helg. Det var populärt!
Johanna sa när de kommit ut att nästa fredag skulle hon hit, och skjutsade inte dom hit henne skulle Lina komma och hämta henne!
Det var trevligt att dom kom. Jag fick en present också. Två svarta skålar och fat, med en blomma på. Fin fint.

Kan inte förstå att det är helg imorgon igen. Det har ju varit så skönt när veckorna varit lite förkortade. Men nu blir det långt till nästa gång. Påsk, i april. Jag funderar på att ta ledig två dagar i februari kanske, så att det blir långhelg. Kan vara skönt. Kanske redan i januari?? Vem vet.

Dagen då

1. Tessan och Tommy får en efterlängtad flicka!!
Ska bli så spännade att få se underverket och höra förlossningsberättelsen!


2. Jag fick ett efterlängtat sms från mio, med besked om att bordet kommit!
Jag meddelade J om det och han fick se om han fick tid att hämta det idag. Suck. Och jag påpekade att imorgon kommer Åse med familj.. Sista gången jag pratade med honom var när jag var på väg hem och så sa han att dom inte hann ner till mio innan det stängde. Suck. Jag hann att bli lite lite iriterad. =) Men när jag kommer hem så står det där monterat och klart! Vilken överaskning. Men han påpeckade tydligt att det inte var ROLIGT att montera!
Jag kunde lägga på mina nya bordstabletter, mörklila. Fick dom av Emma o Andreas i fördelsedagspresent. Det vart mycket bra. Jag ska nog försöka hitta några gardiner som har inslag av lila också. Det kommer att bli så fint.
Nu kan vi ha stora middagar här. Börjar med en på Fredag, några tjejkompisar kommer. Det ska bli plankstek. Första gången för mig, som hemmagjort. Ska bli spännande.

Kalas igen

Är nyss hemkommen från mormor och morfar. Vi firade mormors 72-årsdag med middag.
Mycket gott, är propp mätt nu. Vi har setts rätt mycket på sistone. Först julen, sen min födelsedag och så nu mormors. Men det är ju trevligt. Nu dröjer det ett tag tills nästa. Egentligen så redan om 2 veckor när mamma fyller men dom kanske skulle hoppa över det eftersom dom renoverar köket nu.
Idag städade jag ut julen, skönt. Nu känns det lite vårigt här inne. Ljust och fint. Satte precis upp de nya förnsterlamporna också, perfekt blev det. Nu fattas bara 4 till. Uuh.
Jag är sugen på att börja titta på gardiner med, kanske får ta det till helgen.

Den här veckan är jag vikarierande lagledare på jobbet, det känns fortfarande lite ovant. Men kanske kan jag bestämma så att jag kan vara inne och slippa kylan ute =)

Mitt vinterland

Söndagsmorgon eller tisdagsmorgon. Skönt är det i allafall med ledigt igen. Passade på att gå ut och fota lite. Har inte blivit så mycket på sistone, rättare sagt inget. Jag promenerade utefter sjön och fick ett par fina vinterbilder.





 



 



 





Mysigt.

Nu ska jag gå in och väcka Jonas, sen tänkte jag slänga ut granen. Den har gjort sitt nu. Tomtarna och stakarna ska bort också. Jag köpte två nya fönsterlampor igår som jag ska sätta upp istället.




 


Kan inte tro det är sant..

men det verkar vara så. Jag sitter nu hemma med datorn och internet fungerar. Enormt glad! Så som jag har kämpat med tele2 och telia. Bara två månader tog det =) Nu sa vi bara kämpa om att få tillbaka pengarna för den här tiden.
Nog pratat om det.
Jag har längtat till att få komma igång med bloggandet igen. Och lovar att det ska bli mer kontinuerligt igen.

Här har det ju hänt så mycket. Vi trivs som fiskarna i vattnet i huset. Kunde inte varit bättre, är så glad att det blev just det här huset utav alla vi tittade på. Allt börjar falla på sin plats här hemma. Vi har köpt en super mysig rya matta på mio.
Auckland
.
Vi fick presentkort som bidrog en ba bit, kanon. Vi har tillslut enats om ett matsalsbord också. Jag fick ge mig, kände att det är ju mest jag som bestämmer inredningen. Så det här kunde han få bestämma.
Det hittade vi också på mio. Vi valde dom stolana som är "toppiga".
Amélie
.
Jag håller tummarna för att det kommer denna vecka. Nu har vi ju sålt vårat gamla så det är väldigt tomt i "matsalsdelen".


Just nu sitter jag framför brasan och myser. Så kallt ute ju och det betyder att det var rätt kallt här hemmamed när jag kom från jobbet. +14 grader visade det, men mätaren står dock i ett fönster. Men många grader över det var det inte. Det var bara att sätta igång och elda. Det är helt otroligt! Tänk att vi har en!
Imorgon är jag ledig igen, känns så konsigt med alla röda dagar. Men väldigt skönt har det varit. Känns som jag varit ledig massor, fast jag inte tagit någon semester.
Och tro det eller ej men J var "ledig" från den 23 Dec tills idag. Så skönt för honom. Fast han hade jouren över juldagarna. Men slapp åka iväg på julafton. Detta betydde ju också att det blev en lugn jul och jag hade skjuts hem från palace på juldagen. Perfekt. =)

Nu ska jag se om jag får igång rautern igen, kan ju inte ha en sladd genom hela huset. Men allt kan ju inte fungera direkt, då vore det ju konstigt.

Hörs snart igen!

RSS 2.0