I ett hus på vägens slut - finns vi nu

Oj, det var evigheter sen jag skrev här. Vi har, som ni säkert förstått, flyttat nu. Eller det var hela två veckor sen nu. Vi har inte fått igång internet ännu så jag har inte kunnat skriva nåt p.g.a det. Men nu tänkte jag passa på en snabbis. Är hos ma o pa och betalar lite räkningar.

Vi stormtrivs i stugan och allt är bra förutom att vi haft problem med mössen. Men vi tror vi lyckats hitta hålet de togs sig in i nu så vi har varit musfria i fyra dagar nu. Men vi hör hur dom gnagar på fogskummet vi tätade med. Det är läskigt, undrar hur länge det tar tills dom tar sig igenom. Men men. Igår satte vi upp lite julstjärnor och stakar och det blev så mysigt. Imorgon ska släkten komma ut på advetskaffé och husvisning. Ska bli trevligt!
Eldar i kaminen gör vi varje kväll också, super mysigt.
Bilder kommer så fort vi fått igång datorn hemma, hoppas verkligen på veckan som kommer.

Nu ska jag och Emma åka och handla lite till det och kanske titta på lite inredningssaker. Alltid roligt.

Dricker te

Tro det eller ej, jag tar en kopp te. Ser på bonde söker fru och slappar i soffan. Skönt.
Annars är det full rulle hela dagarna just nu.

Idag har vi inhandlat golvlister och element. Fler rum har blivit tapetserade och vi är jätte nöjda. Vi kan det här med inreding vi! Nu är det vardagsrummet kvar, kanske det viktigaste rummet. Hoppas det blir lika bra!

handlar dag

Fick bara jobba till tio idag, men det gör inget för då kunde jag passa på att uträtta massa saker. Jag och Emma åkte runt till alla affärer nere på ingelsta, nästan. Om man frågar henne var det ALLA. Jag köpte persiener till sovrummet, det blev vanliga plåt. Var inne på trä ett tag men det fanns inga snygga. Så vi börjar med det här. Köpte även en toalettsits och nya kuddar.
Jag ringde ju ner till Norrköping Kommun och ändrade vårat abonnemang för sophämtningen. Så vi var även förbi returpunkten och hämtade ett brunt kompost kärl. Fick med en liten korg att ha under diskbänken och påsar. Så nu är vi förberedda för källsortering.
Nu ska vi iväg till huset och räkna ut hur många meter golvlist vi ska köpa. Trodde vi skulle hinna med mer i eftermiddag men någon sov alldelles för länge och segade sen så länge, nu är han redo. Så beställa bordet och de för vi ta en annan dag.
Sovrummen blev tydligen tapetserat idag så det ska bli spännande att se nu. Enligt målaren blev det bra!

Musjakten är över

Igår kväll laddade vi musfällorna med korv och satte dom utanför dörren. Imorse när jag kom ut var det fångst i båda två. Skönt, men oroväckande att det var två stycken. Men å andra sidan, skulle vi ladda fällorna skulle vi säkert få någon varje dag. Möss finns det ju på landet. Nu får vi vara uppmärksamma på nya bajsar på altan bara, i så fall blir det nya fällor.
Men fy vad äckligt det var när dom låg där upp och ner döda, fick en sådan obehaglig känsla i kroppen. När jag gick därifrån var jag tvungen att hålla för ögonen för att slippa se dom. BLÄ. Skulle aldrig klara av att ta bort dom, är väldigt glad för att Jonas gjorde det. Jag började planera att vi skulle slänga hela fällan och allt för att slippa pilla med det. Men det var ju inga problem för J det där. Bra att jag har en MAN i huset.

Imorgon blir det tapetsering, SPÄNNANDE!!

Inspirationskväll

Igår var det inspirationsdag för postanställda i Östergötland och Sörmland. Vi var på Konsert och kongress i Linköping. Eftermiddagen började med två talare från postens styrelse och de babblade på i 45 minuter VAR om en massa ointressanta saker. Minns inte rikigt vad det var dom pratade om nu. Att vara stolt över sitt jobb nåt. Men kvällen räddades av en jätte bra inspirationsföreläsare, "stå uppare". Sedan var det buffé och dans. Väldigt trevligt! Men det kunde ha varit mer fart i dansen.

Farsdag är det och jag gav pappa det klassiska, kalsonger och strumpor. Det går väl alltid hem. Vi var på fika hos farmor och farfar på förmiddagen. Sedan bar det av till mormor och morfar. Där blev vi tillräckligt matade så det skulle räcka för denna vecka. Först toast skagen, sedan varmrätt med potatis, kött, sås mm. Till efterrätt äppelkaka med vaniljsås och grädde. Trerätters jätte gott. Men tro inte att det var allt, nej, vi är ju hos mormor. Sen var det kaffe med bullar och prinsesstårta. Vi lyckades dock slippa bullarna (fick hem dem i en påse istället). Tråkigt när det är så mycket mat så när tårtan kommer på slutet så måste man tvinga i sig den istället för att njuta. Tur jag fick hem en bit så jag kan njuta imorgon.

Golvet är klart i huset, förutom hallen. Blev så fint, väldigt ljust!! Tapeterna åker upp på tisdag och onsdag sen är det lister och lite smågrejer kvar. Så vi satsar lite på flytt till helgen, förhoppningsvis.


Var det rätt segrare?

Det blev Obama som vann president valet i USA. Det har väl inte undgått någon. Jag har inte varit ett dugg intresserad och bara tyckt att dom tjatat om det här valet alldelles för länge nu. Men tog dock tag i saken kvällen innan och läste en kort enkel överblick över vad de båda var för respektive emot. Jag kände efter det rent spontant för Obama så är glad att det var han som vann. Hoppas att detta blir bra för de flesta invånarna i USA och världen över.



Fick ju lite småpanik när jag upptäckte att spisen i huset var induktionsspis och behöver speciella kastruller. Ännu en kostnad. Hittade ett jätte bra paketpris på IKEA innehållande: 3 kastruller och en stekpanna. För 499:-. Då kändes dom rejäla och av skaplig kvalitet. Köpte även 6 små ljusglas för värmeljus och en liten söt lykta att ha på trappen eller räcket.
Annars tittade jag mest runt på IKEA och fick inspiration. Längtar så tills vi flyttat våra möbler och kan se vad som fattas och vilka inredningssaker som skulle matcha. Det börjar bli tråkigt att åka runt och BARA titta hela tiden.

Imorgon är jag ledig igen, är väldigt skönt. Det ända jag har på schemat är handling sen får jag se vad som händer.
Mamma tyckte vi skulle åka ut till huset och arbeta igång komposten. Känns inte kul. Har funderat över det där med hem kompost ikväll också. Kommer jag verkligen orka med att dalta med sånt. Jag tror vi bestämt oss för att ha en soptunna de hämtar istället. Känns som det är 1000 andra saker vi får att göra i vardagen till skillnad mot nu. Det kanske räcker. Sen får man se i framtiden om vi har lust att ha hem kompost. Låter väl vettigt?

Musjakt

Det började när vi var i huset ojag öppnade ytterdörren för att slänga ut lite grejer. Då ser jag en liten äcklig mus spriga rakt över verandan. Gillar verkligen inte möss.
Har en hemsk dröm från när jag bodde hemma och jag en kväll lg i sängen och tittade på tv och helt plötsligt står det en mus och tittar upp på mig. Hysteriskt skrik blev det så klart. Möss ska vara ute, vekligen inte inne när man ska sova.

Såg denna mus idag sen en gång till när vi rensade ur inne. Vi kom på att i sopsäckarna utanför dörren fanns det pizzakartonger så det måste ju varit det som lockat dit den. Så vi tog med dom och slängde allt.
När vi nu ikväll kom ut för att ta bort köksön så efter att vi försökt kånka ut den genom ytterdörren och missyckats så skymtar jag den lilla äckliga musen igen. Och visst där var det igen, nu så tog Jonas sopborsten i högsta hugg och Tommy lyser upp och jakten har börjat. Dom tror att de får till en smäll på den och Tommy säger att den haltade iväg med baken hängande. Så de får krypa under verandan och söka vidare. jag vågar inte gå utanför dörren så jag står där med dörren bara lite på glänt. Och vem springer då inte förbi, jo den äckliga lilla musen så klart. Hel och fin. Jag skriker att de måste komma upp fort igen men sen är den borta.
Vi försökte locka med lite korv men förgäves.
Det blir att ställa ut musfälla imorgon!
Vill verkligen inte ha in musen, känns som den lätt skulle kunna springa in. Nu har vi ju dörren öppen mycket också. Särskilt rädd var den ju inte direkt. Möss måste ju vara nåt av detäckligaste på landet. Men det är bra att de är små och inte stora råttor som i stan.

Stor och liten

Den här veckan blir det inte mycket jobb för mig. Är ledig tis, tor-fre. Så nu är det bara onsdag kvar att jobba. Känns skönt, har lite att pyssla med. Imorgon tänkte jag börja med att åka till huset och måla klart fönstrena och dörrarna. Här hemma i lägenheten ska dom checka vår ventelation från kl. 8 och springa flera gånger under dagen. Så någon sov morgon kan jag ju inte ha i alla fall. Sen är det inte mycket kvar att göra i huset innan golv-killen kommer. Börjar längta till jag får inreda nu och plocka upp alla våra saker.
Det blev målat i köket idag med. Vi valde färgen "duva" hoppa det blev bra är lite nyfiken nu.

Imorse fick jag följa med Jonas lite runt om i stan eftersom jag inte började föräns kl 12. Vi uträttade några ärenden och efter en halvtimme var han hungrig. Han hade ju inte ätit någon frukust så klart. Så vi stannade till på ett bygg-hak. Minns inte vad fiket hette. Blev så full i garv när vi kom in. Där sitter alla smutsiga byggjobbare och äter konstiga mackor. J tog en med pannbiff, lök och ägg, och så senap och ketchup på det. Jag rynkade bara på näsan. Glad att jag hade ätit frukost hemma. Det kändes som vi kommit in i ett fik från 80-talet, det är lite skillnad på kafeerna i stan. Men det är jätte bra att dessa finns, är tydligen väldigt populära. Stort +.


Lillasyster lämnar boet

Lillasyster och blivade sambo har fått en lägenhet och ska flytta in 1 Januari. Spännade för dom! Men det blev lite omtumlande för mammsen. Fast det går nog bra. Andra sidan stan blir det, nämligen Oxelbergen. Vi åkte och tittade på huset och det verkar ligga bra till.

Och vi jobbar på i huset, målade lite igår igen. Sen var det ju så härligt väder så vi grillade korv ute, jätte mysigt. Det luktade så härligt, mindre gott om mina kläder nu ioförsig. Denna dag ser ut att bli lika fin den, solen lyser och frosten glittrar. Bara man tar på sig ordentligt så är det jätte skönt.
Nu ska Christin hämta upp mig så ska hon få en titt på huset!

RSS 2.0