Stockholmooo here we come!

Imorgon bär det av till Stockholm för en mini resa. Ska hälsa på kusin Carro med systern Madde. Ska bli väldigt roligt. Shopping, god mat, sol & bad och kanske Allsång på Skansen är inbokat. Ska börja packa snart, svårt att veta vad man ska ta med som vanligt. Men de blir nog "lätta" kläder för värmen verkar ju hålla i sig.

Min första semesterdag har jag spenderat på hemmafronten. Gick upp skapligt för att dammsuga och tvätta golven, sen fortsatte jag med att klippa gräset och tvätta kläder. Sen mest småplockat med saker ute, fixat iordning lite på altanen osv.

Mysig hörna jag ordnade till idag, utanför ytterdörren


Nu ska vi ta en kvällspromenad ner till grannarna!

Söndag: Blogg från altanen

En helg har gått och vi har i princip inte gjort något hemma, fast det är 1000 grejer som väntar.

Gårdagskvällen hos Christin och Robban var mycket trevlig. De hade ordnat så mycket tilltugg som var gott både för ögat och munnen, väldigt lättdrucken bål också. Tack så mycket!! Vi promenerade ner till stan för en titt och hamnade på Trädgår´n, med alla andra Norrköpingsbor. VAD FOLK!! Blev ett väldigt kort besök men det var skönt att komma ut och gå i den ljumna natten.


Idag har vi jobbat, rivit och byggt en ställning vid sjön Näknen. Blev lite segt, för det drog ut på tiden och hela dagen gick åt. Inget bad blev det heller fast att vi va bara några meter från sjön. Vi skulle ta det när vi var klara men då var klockan så mycket och vi ville bara åka och äta, typiskt.

Imorgon måste jag ta tag i lite tvätt och kanske städning. Inget roligt i detta väder men det ser förskräckligt ut hos oss. Enligt mig i alla fall, vet att många har det mycket värre "till vardags" men jag börjar få panik nu. Kläder på alla stolar och så vidare, något jag irriterat mig på i några dagar nu. =)

Imorgon fyller syster Emma år och det blir kalas!!

Lördag

Vädret håller i sig och det är  fantastiskt. Gårdagskvällen blev låååång och det var en jobbig resa hem från Dalarna. Men vi fick hem lastbilen och oss själva hela. Hatar att köra bil när det är mörkt på småvägar där det finns massor med vilt, själv dessutom. Klockan 02.30 var vi hemma och jag tvingade upp mig kl 10 imorse för att inte missa hela dagen och det fina vädret. Bättrade på brännan ett par timmar innan vi åkte in till Jula.
Hittade ett badminton "set" med 4 racketar och nät för endast 99:-, nedsatt 200:- vilket klipp. Nu är det uppsatt hör jag och det spelas för fullt. Så bara att släpa sig hit nu så tar vi en match!!


Ikväll ska vi på inflyttningsfest hos Christin och Robban, ska bli roligt. Jag har som vanligt inget kul att ta på mig, måste börja rota igenom garderoben snart.



Tips!
Man blir inte hungrig när det är denna värme men något som alltig går i och är superlätt är en sallad. Kyckling, pasta, gurka, tomat och sallad, ev någon salladsdressing. Det var vad som blev till lunch här hemma idag i alla fall. Lätt att bjuda på dessutom. Vi fick 3 gäster precis innan jag skulle börja med maten men kunde ju smidigt göra så det räckte till alla.

Semester

Min semester började med en tallrik med jordgubbar, mjölk och grädde. Underbart gott och nu ligger köttet på grillen och det luktar såå gott.
Jonas har hittat en liten lastbil på blocket för 30 minuter sen och det innebär att vi är påväg till Avesta snart för en titt.
Något sent men har absolut ingen lust att  åka imorgon på dan så offrar mig nu. Somnade till lite i solen nyss så är lite pigg igen.

http://www.blocket.se/dalarna/Volkswagen_LT_31_Pick_up_22331165.htm?ca=14&w=3


Nu måste jag titta till köttet!!

Nedräkning. 1 dag kvar till semester

Tack för kommentarerna om frisyren, det gör att den känns mycket bättre!

Idag efter jobbet kunde jag med njuta lite av sommaren. Cyklade till kusinerna i Smedby för sol och bad. Härligt. Nu är det endast en dag kvar att jobba innan semestern, ska bli underbart med ledigt. Har hört att vädret ska hålla i sig ett tag också, perfekt.

Vi har gett bort våran "plast"pool idag som följde med när vi köpte huset. Så där den egentligen skulle ha stått är det en platt stor yta som vi börjat fundera över vad vi ska hitta på där. Vi är lite inne på att lägga plattor och stenar. Överallt på tomten finns gamla ölandsstens-plattor som vi tänkte samla upp och blanda med sten så det blir en fin uteplats. Sen kanske ha två solsängar på och en ute-dusch brevid, så vi har någonstans att svalka oss. Kan blir rikigt bra! 


Halvarsglass

Har fått ännu fler blommor utav mammsen idag. Luktärt och änglatrumpet, det blir så vackert.
När den värsta värmen lagt sig idag cyklade jag och mamma till Halvars där vi mötte upp Emma för en glass. Så gott. Jag var inte jätte sugen (hade fikat med glass hemma på em), så jag tog bara en kula med apelsinchoklad.




Har grymt ont i kroppen idag efter att ha hjälpt Jonas att riva en ställning igårkväll. Alldelles för tungt arbete för mig.
Skulle ju bara vara hjälpsam och inte gnälla att det var tungt då. Men nu får jag ju lida för det.

En god natts sömn behövs!

Sommar och sol. Det är vi värda

Dags för fyra dagars jobb innan det är semester för min del, i hela två veckor. Vet, inte så länge men tror det räcker för mig.

Har tittat igenom fotona sen midsommar. Blev en hel del att radera som vanligt när det inte bara är jag som fotat. Nerå men Jonas har fått fnatt på att ta "snabbfoton", så 10 kort på samma sak. Varav ett på sin höjd blir bra.


Utlovad bild på nya frisyren


Har börjat vänja mig vid den nu och det känns OK




En liten titt på min fina klänning. Blev tyvärr ingen helbild på den. Får se
till det nästa gång jag har den.



Idag har det varit en riktigt slappar dag. Fastnade i en otroligt spännande bok av Mari Jungstedt. Kan verkligen rekomendera hennes böcker, de utspelar sig på Gotland och så spännande. Men hann med två tvättar och lite krattning med. 

Här är några

Midsommarhelgen lider mot sitt slut

Borta bra men hemma BÄST!

Nu är vi hemma efter en långhelg på svärmors land i Skärgården. Det har firats midsommar enligt traditionerna och allt vad det innebär.

Förmiddag:
Plocka blommor på väg till ängen där midsommarstången kläs.
Lunch:
Duscha och på med klänning. Äta sill, potatis, gräddfil, gräslök, lax och köttbullar. Dricka snaps och sjugna visor.
Eftermiddag:
Gå ner till ängen, midsommarstången reses och vi dansar och sjunger. Fikar med jordgubbstårta. Köper lotter och leker. Detta är inte rikigt sant, precis när dansen drar igång börjar det regna. De flesta trotsar och tror det bara är en skur. Men det fortsätter regna och man bryter för fiskdamm, barnen måste ju få sitt godis, VÄLDIGT viktigt. En och annan unge gallskriker eftersom de blir dyngsura. Vid den här tidpunkten har halva vårat sällskap sprungit hem. Vi plockar fram fikat och äter tårta på genomsura tallrikar men den smakar ljuvligt. Jag är glad över att min klänning inte var tunn och vit och Jonas är ledsen att det inte var så. Man drar lottvinsterna lite fort och efter det löses hela folkhavet upp. Vi utan vinster. Nu regnar det inte så farligt längre men ingen är sugen på lekar efter att ha varit blöt i ca 45 minuter. Vi knallar hemåt efter ett nytt konstanterande av midsommarfirande: aldrig utan regn.
Kväll:
Det grillas gott och framåt 21.00 är det dags för den årliga brännbollen med de närmsta grannarna. Under hela kvällen är det uppehåll.

Efter brännbollen följde jag och Jonas med ett par grannar till deras firande, vi anade att det skulle vara lite mer livat där och sant. Efter ett par groggar och trevligt snack hamnar vi i en badtunna. Vid klipporna på en udde har dom en vedeldad tunna och det var helt underbart att sitta där i rykande varmt vatten. Först var det svårt att komma i eftersom man var så kall och det bara sved om fötterna. Men där satt vi i ca 2 timmar med grogg och champagne, ett dopp i havet blev det också. Lite kallare där närmare bestämt 16 grader. Men det var väldigt skönt när man kunde hoppa i tunnan igen.
När det var dagsljus ute igen gick vi ur och knallade hem igen. Nice.


Restrerande dagar har vi gått ut och in mellan regnskurarna men haft det lugnt och skönt. Som kan vara skönt ibland.
Fast det var väldigt skönt att komma hem ändå. Vi har ju ett paradis här hemma också. Åker ju inte hem till en liten etta utan balkong längre. Ledig imorgon också, då blir det att kratta lite och köra tvättmaskinen varm.

17 juni

Imorgon eftermiddag kväll beger vi oss mot Gryt och Kallsö. Men innan dess känns det som om det är 1000 saker att fixa. Har sjutit fram besöket på systembolaget så får åka dit med alla andra imorgon, osmart.

- Packa
- Stryka
- Klippa gräset ?
- Handla
- Present ?
-
Ringa banken
- Ringa försäkringsbolaget
- Köpa bil ?
- Sova ut

Är det verkligen allt? Känns mer i mitt huvud just nu.

Idag cyklade jag och mamma till Lövdalens handelsträdgård och jag fick några blommor som midsommar-present. Nu är nog alla blomarrangemang klara. Nu ska allt tas om hand med.


SOMMAR IDAG !!

Längtar till Kallsö

Jobb en dag till sen långhelg för mig. Hade hoppats på att Jonas kunde vara ledig på torsdag han med så att vi kunde åka till landet redan imorgon kväll, men så blev det inte. Långtar ut till Kallsö och skärgården nu. Ska bli så mysigt att fira midsommar där igen. Och jag har ju min nya fina klänning (som jag förövrigt kommer frysa ihjäl i, men de är ju en annan sak det), att klä mig i.

Denna veckar har varit fullspäckad och känner mig så trött i huvudet. Men det är nog mest småsaker som gör allt rörigt. Har hunnit dammsuga och röjt inne idag, även överraskat och städat i bilen. Trodde ju då att imorgon skulle jag få åka i en fräsch ren bil, men så skulle den ut på ett jobb och jag får snällt ta cykeln. Pust, jag är verkligen sämst på att cykla till jobbet. Jag som trodde att jag skulle göra det varje dag denna årstid. Skäms. Men hade jag haft ett kontorsjobb eller liknande skulle nog chansen vara lite större att jag cyklat mer. Undanflyckt.

Nu ska jag se om jag kan pipa till mig lite massage om jag lovar att ge igen imorgon. =)

Djurfarm

Nu har jag haft min första fästing för i år. En liten rackare på smalbenet som Emma fick rycka bort. Dessa små och stora djur som vaknar till på sommaren är inte alla lika trevliga.
Myggorna har hållit sig lugna hittills likaså getingarna. Dom väntar nog lika mycket på värmen som vi.
Men förra veckan stötte jag på vår långa, smala, slingrandes mardröm, ORMEN.
Det räckte tydligen inte med en ensamvarg heller, utan det var två!! Den ena var riktigt tjock, kanske 3-4 cm i diameter och båda var rejält långa, kanske 80-100 cm. Blev första paralyserad men efter ett tag klev jag upp ett steg på en stege och iaktog dom. Läskigt djur som inte är trevligt att ha på tomten. Inte kul att veta att dom bor här nu,
 bättre att inget veta.


Blev handling på maxi efter jobbet idag. Köpte lite underkläder till oss båda och en söt blus för halva priset på MQ.
Letade också frenetiskt efter en vit kofta, men inte en tillstymmelse till det idag heller. Helt otroligt, vita koftor måste ju säljas massor till sommaren. Kanske är det så att jag är ute alldelles för sent.
Hur ska jag nu göra till midsommar, barärmat kan man ju inte räkna med att kunna gå.
Det är ju faktiskt midsommar och alla vet ju hur vädret blir då.
Kanske mamma har någon??


Oviktiga frågor

1. Hur gammal är du om fem år? 28
2. Vem var den sista du träffade? Min syster Emma kom utcyklandes
3. Hur lång är du?  ca 1, 70
4. Vilken var den senaste film du sett? Pirates of the Caribean
5. Vem ringde du senast? Christin
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? "Det låter kanon. Vi gick upp nu =) hel mulet o blåst här. Men då vet vi att Herr Sol är på gång i alla fall då. kram" Till Mamma
7. Vad är dagens planer? Härnäst bara slappa i soffan framför tv´n.
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Olika
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Gifta, sedan 1987
10. När såg du senast din mamma? I torsdags
11. Vilken ögonfärg har du? BlåGrå
12. När vaknade du idag? Alldelles för sent, 11.30
13. Har du någon gång hittat en katt? Nej
14. Vilken är din favoritplats? Skärgården
15. Vilken plats föredrar du minst? Höga höjder
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Norrköping. I ett drömhus, ganska säker på att det inte är de vi har nu
17. Vad skrämde dig som barn? Ronja Rövardotter
18. Vem fick dig att skratta senast? Familjen Svensson (Vi var nere hos grannarna & hela familjen grävde gropar de skulle gjuta i)
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Ja
20. Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Utan, eller med trosor.
22. Hur många kuddar har du i sängen? Vi har 4 kuddar
23. Hur många landskap har du bott i? 1st
24. Har du någon gång spytt på fyllan? Ja, tyvärr. Usch. Hatar att kräkas.
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Barfota, fast att jag jämt har svinkalla fötter om kvällarna på sommrarna
26. Är du social? Ja, till viss del
27. Vilken är din favoritglass? Gillar nog det mesta. Mjukglass o magnum är två favoriter
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Betala av lån
29. Tycker du om kinamat? Ja
30. Tycker du om kaffe? Ja, men dricker sällan
31. Vad dricker du till frukost? Inget, det blir yoghurt och mackor
32. Sover du på någon särskild sida? Varierar, rullar runt
33. Kan du spela poker? Ja
34. Tycker du om att mysa? Såklart.
35. Är du en beroendemänniska? Nja, inget speciellt
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Ja, Christins sambo
37. Vill du ha barn? Ja
38. Kan du några andra språk än svenska? Ja, Engelska och pyttelite tyska
39. Har du någonsin åkt ambulans? Nej.
40. Föredrar du havet eller en pool? Havet
41. Vad spenderar du helst pengar på? Inredningsprylar har det varit mest på sista tiden
42. Äger du dyra smycken? Vad menas med dyra? Några som betyder mycket
43. Har du någon gång testat narkotika? Nej
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Egengjorda vildsvinshamburgare
45. Vem är den roligaste människan du känner? Ingen speciell
46. Välj ett ärr på din kropp? Under hakan
47. Vad har du för ringsignal? Någon låt som är alldelles för gammal, har tänkt byta men blir aldrig av
48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Ja, mamma har sparat
49. Flirtar du mycket? Nej inte speciellt
50. Vart togs din profilbild för din blogg? Ute i naturen där vi bor
51. Kan du byta olja på bilen? Nej
52. Har du fått fortkörningsböter? Nej
53. Vilken var den senaste bok du läste? En om att fågelinfluensan härjade på Gotland. Väldigt bra
54. Läser du dagstidningen? Ja, fast en dag efter, för att vi har så långt till brevlådan
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Ja, Se & Hör just nu. Men den kommer för ofta hinner oftast inte läsa hela innan nästa kommer, (en gång i veckan)
56. Dansar du i bilen? Nej, men höjer volymen och sjunger högt när jag är själv
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? Rix fm
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Hur mycket pengar vi har på kontona
59. När var du i kyrkan senast? I Mars, på Floras dop.
60. Vilka personer utmanar du? De som känner att de har tid med detta =)

HELG

Nyfrissad, vet inte rikigt vad jag tycker. Ibland bra, ibland förskräckligt. Men nu är det ju som de är, håret är avklippt. Får se om det kan bli något foto =)

Vi åkte ju till Maxi (frisören) till tio igår morse och Jonas skulle gå i affärerna så länge. När jag kom ut 50 minuter senare (längsta tiden jag någonsin varit hos en frisör) sukade han rejält. Han hade ju tvingats gå omkring i affärer i hela 50 minuter, han ville bara snabbt därifrån då. Jag som hade tänkt att gå omkring lite själv. Men inga övertalnings försök fungerade så vi åkte till TB-bil istället och provkörde Subarun. Vilken bil... Får se om det blir någon affär de närmaste dagarna.
Jag fick med honom till den nya affären vid Bauhaus i alla fall. Bolagret verkar vara en mycket bra och rolig affär men det var smockat med folk igår så klart så jag orkade inte rikigt.


Vi rattade hem till Emma istället och blev bjudna på lunch istället. sen spenderade hon och jag hela eftermiddagen på stan, i våran takt. Jag hittade en jätte fin klänning, vit och svart rutig på NewYorker. Har tänkt att ha den på midsommar. Köpte även en gul t-shirt där.

30-års festen var mycket trevlig. Det bjöds på kycklingspett, fläskfilé, potatisgratäng, tzatsiki och sallad. Och så dricka så klart. Vi gick hem vid halv ett då vi tydligen hade suttit still alldelles för länge enligt Jonas.

Vakande 11.30, föööör sent. Men sitter ändå kvar i soffan än. Men ska hoppa in i duschen nu så får vi se om det händer något idag. Men har en känsla över att det inte gör det. Men det kan vara skönt med en bara vara dag med.

Vilket skit väder

Länets kallaste sommar hittills på över 50 år. Känns lovande. Det här var en sådan dag som man hellre har ett kontorsjobb, men så är ju inte läget. Slappar nu i soffan, blev till och med hämt pizza idag. fler som tänkte som oss, fullt på pizzerian.

Vi har börjat fundera lite på en bil här hemma. Jag skulle gärna vilja ha en "vanlig" bil. Nu har vi varit runt på varenda bilhandlare och blivit oense om vad som vilken bil som skulle vara lämpligast. Kombi bil säger jag, Jonas säger Jeep aktigt. Men det är ju ingen vanlig bil det enligt mig. På sista stället hittar vi en Subaru, kombi bil som för mig ser helt normal ut. Men något extra ser Jonas direkt eftersom han också blir intresserad. Så denna bil ska vi åka och provköra imorgon.

Visning idag, kom ett par och tittade men det ska vara en till visning den 25:e. Så vi får vänta lite till på en affär.

Imorgon ska jag till frissan
och hoppas på att bli riktigt nöjd.




Det är Svullo på DVD här hemma.
Kul?
Töntigt?

Helt sjukt underbart att bo i hus

Det blev ju trots allt en rätt skaplig dag, vad gällande vädret. Kände redan i morse när jag äntrade altanen i mina posten-shorts att det inte var svinkallt som de andra mornarna. Kvällen blev fin och jag glädjs åt alla studenter som inte fick sin stora dag förstörd. I år har vi inte en enda som vi känner som tar studenten, trist

Nu är huset helt klart och redo för visning imorgon, och vi hoppas förstås på folkstorm.
Mamma och pappa var hurtiga och kom förbi med cykeln. Vi tog en fika i kvällssolen och dom godkände huset en sista gång.

Nu sitter vi ute på altanen och njuter av fågelkvitter mm. Jonas och ans kusin smider affärsplaner. Väldigt driftiga så klart, snart kanske de händer grejer. Skönt att några har huvudet på skaft. Jag själv njuter ju mest av det jag redan har.
Helt sjukt underbart att bo i hus (på landet)!!


Ska försöka få iväg oss på en promenix snart...

Sen väntar bara en väldigt fullspäckad dag på jobbet. Hur mycket post som helst kom det. INTE SKÖNT EN FREDAG!

Tankspridd

Nu är sommarstugan lite upppimpad till visning. Lite möbler, blommor och ljus, det gör mycket.

Kan man bli mer trött på det här vädret ?  Känns som alla har tappat lusten och försommar-energin som annars ska flöda så här års. Nu beställer vi sol och värme, och det med bums.

På lördag är vi bjudna på 30-årsfest hos en granne. Det ska bli roligt och trevligt. Men vad köper man??

Jonas kläckte precis en genialisk fråga:
-Tror du att alla kulörer och färgnyanser som finns går att hitta naturligt någonstans i världen?
- Eeh, naee... Tror du?
- Nae.
- Skratt
- Skratt
Det är skönt att det för en gång skull inte är en själv som råkar fråga något underligt. Iband får han till det så vridet i huvudet, tänker för mycket på konstiga saker. Och helt oviktiga framförallt. vi är experter på att analysera och fundera på sådant. Det är roligt, men har uppfattats lite märkligt av andra.

Ny affär

Jag har läst att en ny affär ska öppna nere på ingelsta. En med inredning, det gillar vi ju. Tittade in på deras hemsida och fann massor fina saker. Tror det var nästa vecka de öppnar, eller kanske redan i helgen. Se efter ni med

http://www.bolagret.se/

Bockar av några saker

Det blev en liten fixar eftermiddag. Vi har klippt gräs, kört med trimmern, rensat rabatter, målat en vägg och finlirat inför visningen av huset på fredag. Mamma och pappa var med och hjälpte till, jätte skönt. Allt går så mycket fortare om man är fler. Bra med mamma med som kan säga vad som är ogräs och inte. Ibland är det svårt att avgöra då ogräsblommor faktiskt kan vara fina. Pappa fick så gott som allt klart med elen, något litet kvar eftersom materialet tog slut.


Jag fick stressa på med målningen tillslut eftersom klockan närmade sig nio och det betyder ju Desperate Housevives på tisdagar. Jag sprang in precis när det började och Jonas pep ner till grannen. Allt för att slippa.
I pausen fixade jag lite mackor. Färskt lantbröd med leverpastej och saltgurka, himmelskt gott.

Idag kunde jag åka och hämta vår kaffemaskin som varit inne på lagning, reservdelarna till mikron hade kommit idag med så den beräknades bli klar i veckan. Skönt att det äntligen kan se "helt" ut i köket igen. Ser konstigt ut i hålet där inbyggnadsmikron ska vara.

Det ryckas om att skattepengarna kommit in på kontona, så måste in och se efter nu!!

Måndag 8 Juni 8 grader KALLT

Nu är vårat sommarhus till salu. Dom sista detaljerna blir förhoppningsvis klara imorgon, elen + målning. Pappa ska hjälpa till med el och mamma hjälper mig att få ordning på rabatterna.
Här är länken om ni är nyfikna på vad vi har gjort. http://www.hemnet.se/beskrivning/hemnet/445781
Det ska bli skönt sen när vi är av med det, ett mindre objekt att bry sig om. Men Jonas är såklart redan ute och letar efter nästa, suck. Men innan hoppas jag att vi kan ha en lugn och stillsam sommar vid vårat hus, drömmar.


Ikväll kom Jonas morbror och kusin på en fika. Kul att se dom igen, prata gamla minnen och så. I midsommar träffar vi dom igen. Vi ska som vanligt till skärgården närmare bestämt Kallsö (Gryt) och fira midsommar. Med Jonas släkt kan man säga. Mysigt och traditionsenligt med dans, jordgubbstårta och mycket barn, precis som det ska vara.



Midsommar -08

Kan man bli annat än sugen?

Idag var det tjejträff hos Sarahs lilla familj. Vi hälsade Alvin välkommen till världen. Han var hur underbar som helst. Så pytte pytte liten och urgullig. Han fick lite kläder av oss som han just nu drunknar i, tur att de växer ganska fort.


Bild lånad av http://sarahan.blogg.se

Ikväll tog Jag och Tessan en promenad runt i Kårtorp, skönt att röra på sig även på helgerna. Sen kom killarna hem med Kinamat, mumms.


Har ni röstat idag? Vi har så klart gjort det, även fast man inte är något insatt så känns det självklart att ändå visa på att det är bra att vi alla får vara med och påverka i samhället. Spänande att se hur resultatet blir sen, men någon valvaka blir det troligtvis inte här hemma inatt.

LoveBoule

För ca en vacka sen kom Jonas hem och berättade att han anmält oss till en Boule-tävling. På lördag kl 10, typiskt tänkte jag. Dagen efter festen och så tidigt. Men så var det med det och idag har vi då boulat. Love-boule hette tävlingen som ett par kompisar från Vilbergen anordnat. Det var trevligt och vi hade tur med vädret. För oss gick det inget vidare, förlorade alla 3 omgångarna i vår "serie". Så semifinalerna och finalen fick vi bara åskåda. Men vi var skapligt nöjda ändå, för det var ju faktiskt första gången vi spelade medans många andra är rätt rutinerade. I pausen grillade vi korv som smakade utmärkt.



Nu sitter vi i soffan framför en brasa. Det blev ett rikigt mysväder framåt kvällen ju. Härligt. Mätta är vi också, nyss hemkomna från mamma och pappa där det bjöds på plankstek, mumma.


+
Gårdagen var lyckad, vi blev ett lagom stort gäng. Grillade gott och hade jätte trevligt.

Det vankas posten fest

Ikväll kommer några arbetskamrater hit och det blir grillning mm. Vi har ju tyvärr inte vädret på vår sida, så typiskt. Kan man sitta ute när det är 8 grader bara? =) Vi får se sen, kanske kan testa infravärmaren. Annars blir det inne, gör ju inget det.

Igår strejkade vår telefonledning så det blev en knäpptyst kväll. Eftersom vi har internet och tv-box genom telejacket fungerade ju inget. Man märker fort vad man saknar det om kvällarna. Vet, skrämmande. Men regnar det och är svinkallt en juni kväll vill man mest vara inne. Jag kom på att dvd kan man ju se på. Så jag satte på Sex and the city filmen. (jätte roligt film). Kom igenom halva innan dvdspelaren började spöka. ALLT går f-n sönder, är liiite trött på det. Så J och jag fick ta en bok respektive tidning och roa oss på det sättet. Trodde aldrig att jag skulle kunna sova men gjorde det nog rätt fort ändå vad jag minns, skönt.

Sarah har hört av sig och jag ska få komma och lukta bebis imorgon. =) HÄFTIGT.

Nu ska jag ut och plocka några rabarber som senare ska bli paj.

Dags för lite fotouppdatering

Det här är vår "Hacke" hackspett. Söt som agit för vana att titta fram när vi fikar eller äter på altanen. J måste promt mata så vi lär inte bli av med honom heller. Men än så länge är han bara gullig. Bara han inte tar med sig hela fågel maffian.



Kvällspromenad i sommarvärmen i helgen.



I söndagskväll om jag inte minns fel får vi syn på denna jätteballong. Det såg ut som den skulle krascha in i sjön vilken sekund som helst. Vi sprang fort ut på vägen för att "rädda" men den flög fort förbi bara. Häftigt att se så nära. De är otroligt stora.




Annars händer inget speciellt idag. Blev en tripp förbi Karstorp på vägen hem, hämtade en stereo och lite skivor inför festen på fredag. Sen var det matlagning och därefter en liten promenad. Nu ska jag testa att skriva ut några foton jag funderar att förstora till tavlor. Kan vara bra att få ut dom i a-4 och se hur det blir. Spännande.

vilken oinspirerande dag

Regnet kom ju i och för sig inte förens efter lunch, precis när jag var klar på stan och redo för trädgården.
Gjorde en fiskgratäng för fösta gången i livet till lunch. Blev gott men till nästa gång finns det vissa saker jag kan vässa till lite.
Jag fick i alla fall någon timme att fixa lite i rabatterna mm. Det ser väl ganska bra ut nu, klippa gräset på torsdag kvar bara. Sen får resten vara.

På stan hittade jag tillslut en bekini jag trivdes rätt bra i. En Badou eller vad det heter på Intersport. Nederdel blev det ingen, de som var till var inga roliga alls. Men ett par svarta passar bra och det vet jag ganska säkert att jag har ett par gamla. Sen köpte jag bodylotion och solskyddsfaktor. Brände mig en del igår så är ute en dag försent egentligen som vanligt men men. Sen blev det ett par trädgårdshandskar, som visades sig vara super bra! 4 lerkrokor till mycket bra pris fann jag med.
Nu ska jag ruska liv i Jonas för att kanske få lite hjälp med maten. Tänke på en kyckling/pasta-sallad.


Ikväll är det Desperate Housevives!! Får inte missa denna gång!!

Godmorgon tisdag

Idag är min sista ledigadag på denna långhelg. Det har varit fantastiskt skönt att få lite ledigt igen.
Vädret var inget vidare idag så jag har nog bestämt mig för en dag med lite shopping. Tänkte åka till granngården och checka lite, har varit nyfiken på den nya affären ett tag nu. Sen blir det nog stan en sväng, det var länge sen.
Skulle vilja ha en bekini, har i huvudet hur den ska se ut men det är visst svårare att hitta den i verkligenheten. Men jag har väl inte riktigt gett upp hoppet än.

Sen ska jag ta tag i trädgården lite, OM det inte regnar när jag kommit hem. Får hoppas på några uppehåll i så fall. För det måste göras nu. På fredag kommer det ju lite folk så då måste det se någorlunda ut.

Underbara dag

Vaknade dagen till christin som ringde, alltid lika trevligt att höra från henne. Även att bli väckt av!
Åt min frukost ute i varma morgonsolen och blev sedan kvar där. Det var däremot inte lika rofyllt som förr om åren. Nu har jag så mycket jag vill och måste göra hela tiden. Så jag satt inte still länge.
Tvättade några fönster och förnster bläck som var gula av sågspån och pollen. Tvättade och hängde kläder mm. Försökte mig på solstolen igen men, gud vad tråkigt.
Cyklade hem till mamma istället, fläktade skönt i värmen med lite cykling (hemresan var däremot svettigt värre). Fikade, läste en tidning sen var det dags för lite omplanteringar mm. Mamma skänkte mig en hel drös med blommor. Tur jag har henne, för att köpa massor med blommor, det är inte billigt det, med krukor dessutom. Fick massa pelargoner, en fuccia (hur de nu stavas), 2 tomatplantor och en sommarblomma som blir rätt hög. Eftersom det är första säsongen med trädgård för mig så får ni ha överseende med namn och skötsel av blommorna. Men jag lär mig nya saker hela tiden. Nu blomstrar det för fullt på vår altan eller det kommer att göra det framöver i alla fall. Om jag kommer ihåg att vattna så klart. Men det måste jag.

Fick komma hem till Christins & Robbans nya lya ikväll. Äntligen har de hittat hem till gamla Norrköping igen. Känns skönt att ha dom nära återigen. Jätte fin lägenhet, fräsch, ljus och luftig.

Nu håller jag på att ventilera ut den enormt varma luften i huset. Känner hur skönt kvällsluften sakta sprider sig här inne. Sommar!

RSS 2.0