Änglavakt

Kvinnlig intiution är inte överskattat. Ända sen vi flyttat till huset har jag haft drömmar eller rättare sagt konstiga tankar, både natt- och dagtid, över att det börjat brinna i huset. Varit rädd för att jag ska komma hem och huset står i lågor mm. Nu har jag fått svar på varför. Sedan i lördags har vi varit utan el. På morgonen skulle jag köra både tvätt och diskmaskin samtidigt, brukar fungera, men denna gång började elen att "blinka" mm och jag var snabb med att slå av allt i elcentralen men det började lukta elbränt och ryka från kylen och diskmaskinen. Nu har vi haft en elfirma ute som försökt att luska reda på vad det kan vara för fel och tillslut gjorde dom det. De säger att vi har haft änglavakt över att det inte har börjat brinna och saker blivit srömförda. -shit-  Det var en tjock kabel från utecentralen som ergat sönder på något sätt. Ett hål stort som en krona hade bränts sönder i kabeln och det var brännmärken i panelen ute. Helt otrolitgt att någon kan koppla el med så dåliga kablar menar dom. läskigt det där.

Nu ska den kabeln vara utbytt och vi kan känna oss lite mer säkra.
Vi har kontakt med försäkringsbolaget och hoppas såklart att allt ska gå smidigt med det.

Eftersom elen var "trasig" så gick många saker sönder, eller dom "brann".
- Kyl
- Inbyggnads micro
- Kaffemaskin
- Spishäll
- Luftvärmepump (som är helt ny förövrigt)
- Datorn

Tror jag fick med allt där. Nu ska en firma komma ut och titta på om sakerna går att laga eller om vi ska få köpa nya. Jag hoppas på att dom kommer så fort som möjligt såklart. För nu har vi "lekt sommarstuga" i snart en vecka. Varför ska sådana här saker alltid hända när det är långhelger och liknande. Typiskt.
Som tur var har vi kyloch frys i sommarstugan så vi får gå ner där och hämta mat. Men ingen spis har vi ju haft så det har blivit lite pizza och lite mat hos mamma. Nu ska jag låna en liten bordsspis med två plattor så vi kan laga lite mat i helgen och så. sen håller vi tummarna på att dom kommer i början på nästa vecka.

Imorgon, valborgsmässoafton, ska vi ner till grannarna och grilla och elda!

Vi får se hur det blir med bloggandet framöver, beror på när vi får en ny dator =(.
Eller så får jag smita in såhär, hos mamma & pappa.

Hej Hopp


Stegmätare

Jag föll för den nya "innegrejen". Det verkar som om alla arbetsplatser har denna tävling: "Vem går flest steg på en vecka?" Vi på posten är ju inte sämre och stegmätarna har gått runt till många. Kände att jag också var tvungen att testa. Kan vara roligt att jämnföra både med andra men också olika dagar för en själv. Ikväll står den på 13810 steg. Dagen började så bra, jag hade gått ca 7500 steg bara på min brevbärarrunda. Sen var jag och storhandlade på maxi och föreställde mig en premiärdag med upp över 15000 steg. Men hur surt det än var så kom jag på halvvägs till maxi att stegmätaren låg kvar hemma på toaletten. Jag hade glömt sätta på den efter duschen. Så iriterande, men men.
Ni kommer att få föjla mina steg denna vecka!
Onödig fakta -

10 000 steg rekomenderars det att en vuxen människa ska gå om dagen.

12 500 steg per dag anses man vara högaktiv
mer än 10. 000 är lika med aktiv
7. 500-9. 999 lika med något aktiv
Under 5. 000 steg per dag som frisk vuxen medelålders anses vara inaktivt.

Det var lugnt för mig idag.

Är fortfarende väldigt sur för att jag glömde mätaren när jag var och handlade.
FÅR INTE UPPREPAS !

Onsdag

Ta till vara på varje dag!
Lev som om det vore den sista...

IKEA

Det blev shopping för hela slanten igår. Klarade mig på en skapligt låg peng på IKEA men tycker att jag ändå fick mycket grejer. Så det var roligt. Påslakarn, kaffémuggar, servetter, trådkorgställning, tidskriftssamlare, sugrör, kanna mm. Jag var besviken på IKEAs tyger som vanligt, varför har de bara så konstiga, super moderna jämt?? Jag tog en sväng på ikanohuset också och hittade ett par gardiner på Hemtex istället. Vit, grön och gul, blev super bra. Så nu är det limegrön som gäller i köket. Är inte riktig klar än, behöver köpa ljus till ljuskronan också.

Det blir mycket limegrönt nu, vi har tänkt att ha det i uterummet också. Men det är ju så fint. I köket kan jag faktsikt välja gul med.

Igår kväll var vi hos Jonas mamma som fyllde år. Hon fick en kaffébryggare av oss och verkade nöjd.Vi bestämde med Jonas systerdotter, Johanna, att hon ska sova här i helgen. Hon har tjatat om det länge men det har aldrig blivit av så får hoppas på det nu.

Det ska tydligen bli sommar-värme i helgen, underbart. Får hålla tummarna på att det är sant !!

Jag fick hoppa in och jobba idag, vilket var ganska väntat. Börjar 10 och jobbar till 18.20. Imorgon har jag också fridag med det skulle antagligen finnas jobb då med. Pengar behövs, fast det är så skönt att vara ledig mitt i veckan. Men nu har jag ju haft min dag, igår. Kom på att nästa vecka är det ju valborg och vi är lediga på fredagen, kortvecka nu igen. SKÖNT.

Fröer

Nu har jag köpt mig lite fröer så att jag kan starta upp mitt lilla grönsaksland. Sallad, persilja, dill och morötter ska jag så. Börjar med det mest simpla och mycket användbara. 100 % sommar att kunna ta upp en morot direkt ur jorden och äta. Får inte glömma tomat, samma sak där, solvarma tomater direkt från kvisten. Tomatplantor ska jag få av mamma. Det mest ultimata vore ju om jag hittade ett gammalt fönster eller ilknande på tomten eller i nåt förråd. För det är väldigt kallt om nätterna än ju. Tveksamt om de små fröerna kan gro annars. Man kanske kan lägga en plast över istället och göra hål i. Behövs det förresten lufthål som det behövs när man t ex fångar fjärillar?



Imorgon har jag fridag från jobbet och ska åka till IKEA är tanken. Ska bli så roligt eftersom det var länge sen jag gick och strosade i affärer. Har inget speciellt som jag måste handla förutom ett skohorn. Och jag har inte med mig någon som stressar igenom affären på 20 minuter, härligt. Imorgon bestämmer jag själv.

Åter en helg i buskarna

Är ärligt talat VÄLDIGT trött på trädgårdsarbete nu, efter fjärde helgen i rabatterna. Hittar bara fler och fler ställen att rensa på också. Jag fick tillslut med Jonas in till stan för lite miljöomväxling idag. Turen gick till Bauhus och det var förhoppningsvis sista inköpet av trall. Vi hann med att lägga några meter till nu ikväll, roligt att se hur det blir mer och mer klart nu.

Grillen går varm hos oss nu om helgerna. Hamburgare i fredags och igår kom Mamma och Emma och vi grillade oxfilébitar. Gott gott.

Idag fick vi faktiskt hjälp av Jonas mamma med lite trädgårdsarbete. Så snällt, verkligen behövligt. Hon fick börja på den andra tomten. Ja, just det för nu har vi ju helt plötsligt två tomter att ta hand om. En fjärdedel hade ju räckt. Men ska det va ska det va. 
 

I veckan som kommer "firar" jag och Jonas 5 år tillsammans. Så långt, det har gått väldigt snabbt men vi har ju också varit med om mycket. I och med det är det ju också 5 år sedan vi slutade skolan. Helt galet, vad har man gjort egentligen?

Fotografen

Ikväll har fotografen i mig varit i farten. Måste ju få till några bra bilder vi kan förstora och ha som tavlor i köket, det är förskäckligt tomt på väggarna där.
Några förslag:






Men jag vet inte. Får fota vidare tills det säger klick. Blev inte helt nöjd med någon vitsippa kort fast att jag säkert tog 20 st.
Idag har jag gjort lite fint med penseer, stannade till vid Lövdalens handelsträdgård här i Kårtorp. De hade hur många färger som helst och det var svårt att välja. Men jag blev nöjd av resultatet.



Idag grillade vi hemgjorda hamburgare. Färska grönsaker och super gott bröd på det, väldigt smaskigt.
Nu blir det tv med en kopp te.

Totalt avslappnad

Det var super skönt med massage efter en lång arbetsdag!! Tror att mina 5 gånger är använda nu =(.
Den här veckan har varit alldelles lagom lång, bara jobbat i fyra dagar. Tror det ska bli fint väder i helgen igen så det blir garanterat att vara ute i "bygget" och trädgården. Funderar på om jag ska åka förbi trädgårdshandeln efter jobbet imorgon och köpa penseér. Kan vara kul att göra lite fint ute. Men det innebär att det inte blir någon cykel till jobbet. Med bil kan jag ju passa på att handla lite god mat till helgen också.

När ska man slänga ut påskriset? Är det dags? Har sett att mitt här inne börjat vissna, har glömt att fylla på vatten så det åker ut så fort jag får tid. Eller prioriterar det.
Jag är sugen på IKEA, fick hem reklamblad idag med. Det gjorde det hela ännu mer lockande. Emma, har du tid nån gång nästa vecka, dagtid??

Emma på cykeltur i Kårtorp i höstas

Det omöjliga skedde

Det var dagen D. Besiktning på King caben. Vi förberede oss i helgen genom att köra flera gånger till returpunkten, Perfekt bil att slänga på massor med skit på. Vi trodde ju såklart att det skulle bli körförbud eller åtminstone en massa fel som inte var värda att laga. MEN.  Tro det eller ej, inte en grej, förutom hastighetsmätaren som när det går rikigt fort endast orkar upp till 30-40 Km/h. Det känns väldigt skönt att slippa lägga ut massor med pengar på bilen och Jonas var helt salig, han får behålla sin stora bebis. Jag blev liite besviken för detta betyder ju att vi inte skaffar en ny "normal" bil.



Imorgon är det dags för massage igen. Toppen! Men först jobbar jag 7.30-18.20 låång seg dag. Men det är ju då som man kan njuta som mest av massage.

Jag har ändrat min semester nu och hoppas på att jag får de veckor jag önskat nu. V. 27-28 + 32.

Jonas gick ner till sommarstugan och pikade mig för att jag bara satt i soffan så funderar på att "hälsa på". Men är inte så sugen på att gå ut nu. Brrr, kallt.
Är mer sugen på den sista biten av chokladtårtan jag fick av mamma. =)
underbar god

Får väl ta den när jag kommer in...

Spännande saker från sommarstugan

Det är mycket som händer, eller egentligen inte. Har nog bara prioriterat bort datan helt enkelt.
Tjejerna lämnade massor med "bra att ha" saker i "nya" sommarstugan. Så igårkväll gick vi igenom det och flyttade en hel del upp till oss istället. Vi had eju oturen när vi flyttade hit att förråden verkligen stod tomma. Lite trädgårdsgrejer mm hade ju varit perfekt om dom lämnat. Men nu har vi i alla fall plockat åt oss krattor, räffsor, gamal zinkhink och vattenkanna, spade, skyffel, andra trädgårdsredskap, kompostgaller, torkvinda, gammal klassisk utemöbel, gräsklippare, spett, yxor, sågar mm och ja, mycket användbara saker när man bor i hus. Inne i huset hämtade jag hem en gamal guldig taklampa, en oljelampa man har på väggen och i boden stod en oljemålning i fin ram signerad -47, söt tavla på en massa blommor. Den ska vi nog sätta upp någonstans.

Något tråkigt som hände var att våran ugn råkat ut för något. Överspänning eller nåt. Proppen gick när vi satte dit en lampa nere i boden och den slog antagligen ut ugnen. Så tråkigt, hoppas verkligen att det går att laga lätt och billigt. Men lite styrigt blir det ju alltid. Jämt kan ju inte allt gå medströms.

Nu väntar duschen sen en helkväll framför desperate housewives, rycktas att det är dubbelavsnitt. MIN LYCKODAG!!

Semester

Bloggen tog semester i några dagar. Hoppas att inte ni hellar har haft lust att sitta framför datan dessa dagar. Vi har bara varit ute, njutit i solen, fikat, rensat i trädgården mm. Gått in när jag varit tvungen att fixa mat och gå på toa typ. Härligt. Maten har vi sen ätit ute så klart. Altanen är lagd på is och Jonas jobbar vidare på att renovera sommarstugan.

Idag funderar jag på att lägga som förslag att vi ska åka och titta på utemöbler istället, för att komma bort lite. Inte för att vi är trötta på vårt ställe än (vi älskar verkligen att bo här), men ibland måste man ju göra något annat.

Igår var Christin här, alltid lika roligt att ses. Har ju inte blivit för ofta dessa 3  ÅR hon har bott i Örebro, men snart bor hon här igen!! Tre år har gått så jädrans fort när man tänker tillbaka. Det är 5 år sen jag gick ut skolan, helt ofattbart. Vart har tiden tagit vägen ?? Och vad har man gjort ??

Nej, nu är det dags att ta på sig lite kläder och vakna till. Inne kan man ju inte sitta.
Tror solen är på väg fram nu, genom den envisa dimman.

H&M paket

Idag låg mitt h&m paket i brevlådan, en vecka tidigare än beräknat. Så välkommet. Alla kläder passade faktiskt så är väldigt nöjd. Nu väntar jag bara på en kjol som inte skulle komma föräns i juni, segt.

Fuskade med cyklingen idag, p.g.a vädret. Var duktigt i 2 dagar men imorgon blir det nog motion igen. Måste se vädret först.

Att bygga altan tar på krafterna. Vi har hållt på ute till elva om kvällarna, bärt tungt och tänkt mycket. Är helt slut i kroppen och psyket nu, det ska bli så himelskt skönt med fyra dagar ledigt sen. Men först jobb-torsdag. Jag är vikarierande lagledare på jobbet den här veckan och det tar också lite extra mycket på krafterna. Då det är så mycket jag måste tänka på för ovanlighetens skull.

Helgen föreställer jag mig strålande sol, vindstilla och upp mot 12 grader varmt.
Mycket tid för slappande med en tidning eller bok i solen. Härligt.

Fast i verkligheten blir det nog mycket altanbygge igen. Vi måste ju få den klar till rikiga våren kommer. Senaste nytt är föresten att det mesta av golvet är lagt och vi måste köpa ett till last till sista delen. Jonas har rivit den gamla varandan och där ska byta stolp och sätta nytt räcke. Allt ser så bart ut nu, men gud så bra det blir!

Nu är det dags att förbereda sig inför natta, vill hinna se liiiite på tv också. Väder bl. a.

Ny vecka

och nya arbetstimmar... Jobbade 10 timmar idag, (mycket för att vara mig) men imorgon blir det vanlig dag och slutar 15.30. Lagom. Jag har cyklat till jobbet idag och fått ut exakta sträckan: 5,8 km. (Till brevlåda 1,1 km) Tror det blir cykelnimorgon med, tyvärr så blir man ju påmind om konditionen när man gör detta och min behövs verkligen förbättras. Ska ju inte behöva bli svettig bara av att åka till jobbet, det är inte bra! Om 1 månad har jag nog fått in det igen.

Här kommer lite bilder på hur det går med altanen. Jonas jobbar på med den, blir hemma imorgon med men då behövs det en runda till returpunkten och inköp av mer virke. Så får se hur långt han kommer med golvet. Vi måste ju även riva det gamla nu med, började lite ikväll.

Dag 4



Dag 5


Dag 5

Första etappen med trall är klart

Nu är det ballar av stål på tv!

Söndag

Idag tappade vi sugen på bygget, så mycket solen gör! Det var ju inget skönt alls ute. Vi var på middag hos mina föräldrar istället och åt jätte gott. Trappan började vi inte med föräns kvällskvisten. Vi fick den i princip klar och vi bestämde oss för att lägga den lite åt sidan nu. Den var så krånglig att vi tappade lusten och hela projektet var inte roligt längre. Imorgon ska Jonas börja lägga golvet istället, så att man ser att det händer lite. Det är ju mer inspirarande då. Solen ska komma igen med, toppen. Själv ska jag jobba hela dagen, trist. Bilder blir det inga idag, så lite som hänt att det är svårt att se tror jag. Hoppas jag kan visa mer imorgon.

Vi har börjat diskutera lite vad det är vi ska prioritera för inköp härnäst också. Det första är vi överens om, få klart altanen. Sedan kommer lite delade meningar. Jag vill köpa utemöbler och J vill köpa färg för att måla om huset. Vilket jag tycker vi kan vänta med någon eller några månader med. Man kan ju inte börja måla föräns tidigast maj-juni ändå. Och innan dess vill vi väl ha stolar och bord ? I alla fall om vi ska få en fin vår och försommar.
Detta får vi diskutera vidare!

Nu är det hög tid för sängen, om man ska tänka på att man ska upp tidigt imorgon. Men jag är inte ett dugg trött. Svårt att somna när man "måste".'

                                                                                       Natti

Pang i bygget

Ja, här går det undan! Jonas är så duktig, han gör allt själv med hjälp av mig när det behövs. Ibland får även jag såga i stora sågen =) Igår höll vi på med den satans trappan, hela dagen. Väldigt krångligt och vi ska ha en sån stor. J var skapligt trött på den framåt eftermiddagen och det flög några plankor i ren vrede här. Då gäller det att hålla sig borta. Men innan vi slutade i gårkväll så kunde man använda den och komma upp på däcket. Det är bara lite småpill kvar på den, men det kommer ta ett par timmar till ändå. Sedan kan vi lägga golvet, sparar det roligaste till sist.
Det blir ingen bild idag, vill inte gå ut i det blöta nu. Tar en sen innan vi börjar idag och en när vi slutar ikväll.

Det var hur fint väder som helst igår, vi kunde arbeta i t-shirt. Men jag fick inte sitta still och sola en minut ens. Det var trist, men det är klart, nu måste vi ju få klart altanen.
Till kvällen grillade vi och åt gott, i dom få strålar med sol som letade sig fram ur tallarna.

Idag ska vi gå ner och se hur arbetet går med Tommy och Tessans altan. Det byggs för fullt där med, det smittas.
(Vi som härmas)


Altan projekt

Vi är nu inne på fjärde dagen på altanprojektet och arbetet flyter på som bara den. Tänk att detta skulle bli så stort av bara en liten fundering vi hade en eftermiddag. Men det kommer att bli kanon bra, lyfter hela huset.
Idag är det trappan som är på tur, riktigt krångligt och jag hänger inte med för fem öre på Jonas beräkningar. Sedan kommer vi börja lägga golvet med.

Dag 1


Dag 2


Dag 3


Snart ska jag väcka snickaren med han har varit så duktig så får sova en stund till. Låter honom få en chans att vakna själv. Det är ju ändå det bästa!

Utkast: Nu är ...

Nu är det altan på gång. Jonas har varit och köpt resten av byggmaterialet och säger att han ska börja ikväll. Spännande och hoppas att det inte är allt för förhastat. Blir nog jätte bra. Jag måste ju ut och ta lite före bilder nu innan starten.

Vår idag med och på min långrast la jag mig på en parkbänk utanför jobbet och slumrade till en stund. Det var så skönt i solen. Imorgon är jag halvledig och det ska bli skönt att vara hemma på dagen. Då ska jag inspektera var och hur solen rör sig på tomten. För jag antar att den tittar fram imorgon med, MÅSTE!

Till helgen är inget planerat, skönt. Blir förh

Heter allas blogginlägg VÅR idag?

För första gången i år kunde jag nu njuta av solen. Menar alltså: att jag kom hem när solen fortfarande lyste på vår tomt, och jag kunde sätta mig i en stol och fälla bak ryggstödet. Hela kroppen fylldes av lycka och total avslappning. Min favorit syssla när solen är framme!
När jag satt där i solen kunde jag inte låta bli att fundera över hur och var vi skulle kunna ha utemöbler, om vi ska bygga till altanen eller fixa till annan "uteplats" så att man kan utnyttja väder och vind bäst..
Var är solen på förmiddagen / eftermiddagen / kvällen? Allt måste man tänka på.

Fast det är jädrans roligt, ser fram emot de närmsta veckorna/månaderna. Så mycket kommer att hända. Tänk att våren och försommaren alltig är lika underbar. Man har så stora förväntningar på sommaren och man planerar för fullt över allt man måste göra. Och rätt som det är är det september igen och man är missnöjd med sommarvädret och allt man ite hann göra mm.
I år har jag satsat på lite semesterdagar i maj och början av juni, då vädret brukar vara så bra och man njuter på ett annat sätt. Har även tänkt att ha två hela veckor någon gång under juli-augusti.


Foto från förra våren


RSS 2.0