Semester-veckan har börjat!!

Jag fyndade lite på Plantagen igår.

Stort fat, vet inte riktigt var jag ska ha den än. Ute/inne?


Stor golvvas, gillar den verkligen.


Har länge letat efter en hängkruka att ha i sovmsfönstret. Det är bara en minimal förnsterbräda så inga krukor får plats. Har haft en ful plast blomma där tills nu. Hittade en kruka nedsatt till 12.50 :-, perfekt och en fin blomma till den. Blev så mycket bättre i fönstret nu.


Häromdagen gjorde jag och J ett kap på en gjutjärnsgrill, även den på Plantagen. Snygg att ha som prydnad, både inne och ute. Har testat att elda i den i uterummet. Men blev då rök förgiftade (med lite överdrift). Inte igen om jag får bestämma! Ute går det nog bättre och kan användas som en värmekälla.


Lite andra bilder från hemmet:

    


J är iväg och köper en leksak, visar imorgon!

 

Göta källare!

Vi fick en skaplig "väderdag" igår, det var behövligt. Vi maxade eftermiddagen. När jag kom hem målade vi på huset i några timmar. Nu har vi kommit en bra bit på vägen. Bra! Sedan åkte vi till Söderköping för middag. Göta Källare blev det.
Oxfilé med potatisgratäng, vitlöksbröd och tzatsiki till förrätt. Mycket gott. Efter middagen gick vi runt lite och njöt i solen och i den underbara miljön.


Har haft extra ont i min axel dom senaste dagarna och igår tog jag tag i saken och ringde massören. Så har varit där idag. Det var inget skönt men hoppas jag slipper värken vartefter. Än känner jag ingen skillnad.

Nu öser regnet ner och Jonas vill ut och spela pingis. Vilket tydligen ska vara vårat "regn nöje" i sommar. Jag skulle hellre vilja slappa i soffan framför Sommar med Ernst. Där man kan få massor med inspiration!


pingis

Det börjar likna något i "kråkslottet". Pingisbordet är på plats och det funkar bra att spela. Jag vågar dock inte stå längst in och spela p.g.a rasrisken.
Jag räddade två gamla fönster som satt på "kråkslottet".  Ska slipa upp dom och sätta in spegelglas. Blir jätte fint att ha inne på väggen sen. Har tagit före-bilder som jag ska visa sen.

Det är här det är pingis rum nu, svårt att tro. =)

Jag rullar omkring i min fin fina bil.

Är väldigt nöjd med nya bilen.

Så skönt att ha en vanlig bil.

Vi har fått en pingisbord ! Så Jonas fixar i "kråkslottet" för bra plats för det. Skoj att ha. Vi körde lite förut och jag blir bara bättre och bättre. Det är ju inte alltid så kul att spela mot någon som kört pingis på riktigt, som liten. Men det tar sig!




4 dagar kvar med jobb sen 1 veckas semester ! ! !
Längtar något otroligt!!!!!!!!

Shopping helg

Vi har gjort en del inköp i helgen. Det stora en BIL till MIG. En vanlig, lagom stor bil. Det blev en Alfa Romeo 147.
Ser ut så här, men är inte den på bilden. Så nu behöver jag inte åka Kingcab till jobbet och affären längre. Skönt för oss båda att ha en vanlig bil vid vissa tillfällen.



Och idag fyndade vi en klotgrill på Plantagen för halva priset. Förut har vi använt en grilltunna som förra ägaren lämnade med huset. Självklart premiär grillade vi ikväll och köttet blev perfekt. Vi bjöd upp lite grannar och hade det trevligt och åt god mat.



Igår var vi på 30-årsfest hos Jonas kusin. Mycket trevligt! Sen cyklade vi vidare till peking för MC-fest. Där var det fullrulle. Mycket folk, mest långhåriga i skinkläder såklart men också andra. Liveband och mycket öldrickande. En heldel onyktra om man säger så. Ville inte rikigt bli lämnad ensam utan uppsyn, hade bra vakter runt om mig. Tack.
Sen framåt småtimmarna cyklade vi hemåt, någon mer vinglandes än den andre.

Idag har vi hunnit med lite målning också. Första strykningen på knutarna och fönsterna. (På en gavel).



1 dag kvar, sedan helg!!

Det regnar lite, det är vardagsmat för oss. Men tyvärr lika trist varje gång (dag). Upptäckte precis att våra närmsta grannar kom hem. De har varit borta hela veckan. Ska man bli "mörkrädd" om man har sån koll och kanske "saknat" dom? Det är i vilket fall som helst skönt att ha folk omkring sig.

Det börjar kurra i magen och det är dags att vara påhittig igen. Funderar lite på laxfilé och stuvad potatis. Det är gott. Var lite sugen på att göra morotsstuvning med, på våra egna små morötter. Kan man ha det till lax?

Söderköping

Fick vakna till solsken idag, något lättare att gå upp då. Blev sugen på att äka till Söderköping på kvällen ganska tidigt på dagen. Vi + Tessan, Tommy och Flora fick trotsa molen som plötsligt dök upp strax innan avfärd. Tur att det fortfarande var varm och skönt ute. I Sörping var hala Norrköping + några till. Smultronstället kunde vi bara glömma, vi står inte i en 10 meters lång kö och väntar på bord (i ca 2 timmar). Istället vände vi klacken och gick till torget och glassbaren i källaren. Egen Italiensk glasstillverkning. Kan det bli bättre? De hade till och med min favvo smak Körsbär som jag upptäckte i Italien. Tog Straciatella? (krossad choklad) också! Ni måste bara testa körsbär om ni inte gjort det, guddomlig.

Halva veckan är genomförd och längtar tills jag kan sova ut lite på lördag. Då ska vi även på 30-årsfest och vill kunna slippa jäspandet under kvällen. Det är MC-fest i Karstorp i helgen med, killarna pratar om att gå dit men vet inte rikigt vad jag vill. Är nog inget för mig men vem vet.


Nu blir det sängen och lite läsning. Jenny S håller jag på med nu. Fortfarande Denise Rudberg. Har läst denna förut men måste uppdatera mig innnan jag läser fortsättnings böckerna.

Gäspar dagarna långa

Det blev en matbit på S:t George, mycket trevligt och gott. Efter hann vi med en snabb vända på stan. Jonas behövde
T-shirts så han köpte fyra stycken på en gång. Han försökte med att ta samma men i olika färger men jag fick honom tillslut att ta olika tryck. Killar förstår inte det där med att gå runt och titta i olika affärer, inte min i alla fall. Första bästa bara. Jag hittade faktiskt också ett plagg. En skjorta i en längre modell.

Efter hälsade vi på ett par kompisar som skaffat hund nyligen. Jätte söt var han, men stackarn hade en strut på sig nu för han hade gjort illa sig i ögat. Man tycker så synd om dom, oskyldiga små djur.
Jonas fick med sig playstation hem, så nu lyssnar jag mest på pang pang och knytnäveslag. Bara han inte fastnar i det där, så osocialt. Men ja sitter ju här vid datorn så. Passar bra just nu.


Testade på att gå och lägga mig tidigt igår, redan 21.45. Läste en stund och somnade gott sen. Hoppades på att vara lite mer pigg på dagen. Jag går bara och gäspar dagarna långa nu för tiden. Det är ju så tråkigt. Men vet inte om det hjälpte att sova nån timme längre. Det måste vara vädret, det urtråkiga vädret!


Efterlyser solen!


regn

Vu funderar på att gå på bio, så tråkigt väder ju. Filmen vi (jag) vill se, Baksmällan går bara 21.45. Lite sent kanske.
Får se hur vi gör.
Surfar runt på Ryanair, det finns en hel del billiga flygresor till bl.a Barcelona. 0 :- för resan + skatter mm blir det
ca 600:- för 2 personer enkel resa. Det måste väl vara billigt. I september, är lite sugen på något.

Helgen

Våra föräldrars möte igår gick toppen. Vi hade tur med vädret när vi kom ut till landet, fikade och gick sedan omkring i området. Nästan så vi vart badsugna. Sen tog vi en liten båttur (kanske är ända gången man kommer ut med båt i år) till Fyrudden och åt glass. Där var det fullt med folk, precis som det ska vara.
På eftermiddagen blev vi bjudna på grillat, så gott. Till efterrätt blåbärspaj som min mamma tagit med. Inte dumt det heller.
På hemvägen blev vi avsläppta hos ett par grannar till oss. Första gången jag var där, de har det så fint hemma, roligt att äntligen se. Sen har de en 1 månaders bebis också, roligt att se honom med så klart. Mycket trevlig kväll. Vi blev kvar till elva då vi var tvungna att dra oss hemåt eftersom Jonas skulle åka och jobba redan klockan 5 i imorse.

Idag har jag också jobbat, tråkigt att bara ha en dag ledig i helgen. Men får se fram emot nästa ännu mer!
Efter jobbet blev det storhandling på Maxi, så nu är det fullt i kylen igen. Har till och med hunnit med att dammsuga idag. Konstigt att man hinner med mer en dag när man jobbar än är helt ledig. Visst är vi underbara?


Nu väntar jag på killarna som varit i Stockholm och jobbat hela dagen.
Tacosen är klar!!

Fredag 17 Juli

Tagit mig igenom första veckan efter semestern nu. Bara två till innan min nästa sem-vecka. Det känns lite lagom, men ångarar kanske lite att jag inte tog tre på rad. Men att ha delad är vädligt skönt. Jag inbillar mig att jag är ung och inte behöver 4 veckor för att koppla av, vilket treligtvis stämmer. Annars så har jag ju massor med dagar att ta ut i höst/vinter.


Blev lite sola efter jobbet, Emma följde med hit men det var ju nästan outhärdligt att sitta i solen. Som vanligt kom vattenslangen till användning. Iskallt. Jag har konstaterat att jag måste införskaffa oss några solstolar. Men vet inte rikigt vad det är jag vill ha. I trä är snyggt (första året) men måste underhållas och plast ser så plastigt ut. Får ta en inspektions runda någon dag och hoppas på att jag hittar några perfekta på rean.

Jag och Jonas grillade senare. Kyckling, färskpotatis, tzatsiki och sallad med fetaost. Suveränt gott. Efter det tog vi en liten promenad. Det var varmt och skönt länge kväll och det gillar vi mycket !!

Imorgonbitti bär det av till skärgården.

Blommor

Det var fantastiskt varmt idag och jag tvingades jobba inne. Ingen brevbärning alltså. Hade kunnat åkt ut med lite buntar och säckar till ombud men det var två grymt tunga packet med så jag överlät det till min kompanjon. Efter att jag slutat dröjde det inte många timmar tills regnet och åskan kom. Typiskt. Ingen sol idag. Åkte i alla fall till Blomsterhuset och fyndade 3 hängpelargonen för 9:- styck, till en ny "balja" på ställning som jag köpt på Erikshjälpen. Blev jätte bra, köpte också en ljusrosa krukros att ha på bordet ute. Sött.


I helgen åker vi till Skärgården. Mina föräldrar och vi är utbjudna till Jonas mamma land. Ska bli trevligt. Upptäckte dock till min förväning att jag ska jobba på söndag. Sköt på starttiden till 14, men vi får ju åka hem skapligt ändå, det var synd.




Det här är bilen vi var nära att köpa. Så synd att det inte blev något, men vi letar vidare.
Det här är en Subaru Legacy och är något vi kan tänka oss, men kanske en Mazda 6 också.


RÖNÖ

Har spenderat eftermiddagen och kvällen hos mormor och morfar med mamma och Emma. Vi fick god mat som alltid, lax denna gång. Även en matlåda följde med hem, som vanligt. Super bra! Fick även hem flera liter med blåbär. Funderar på att göra blåbärskaka som mormor brukar göra men risken är ju att det bara blir fiasko. Men måste nog försöka i alla fall. Såklart blev det blåbär och mjölk till sena kvällsmålet.

Tvätttunnan håller på att svämma över här hemma nu, eller den gör det! Tvättmaskinen är trasig, det var ju i princip bara den som inte hade gått sönder i vårat "elfel" så det var väntat att det skulle komma. "Electroluxmannen" kommer på torsdag och förhoppningsvis kan han laga felet direkt. Men börjar fundera på om det kanske är idé med att åka till mamma och tvätta lite imorgon i alla fall. Om det inte går att fixa felet direkt.

Vill också till Blomsterhuset i Eneby. Det ryktas om en grym rea där!

Fin besök

Det blev ingen tidig sluttid för mig idag, första jobbdagen. Kom ifrån vid 16, men hoppas på bättre tider resterande dagar denna vecka.

Blev väldigt glad att Malin, Sarah och Alvin kom ut och hälsade på ikväll. Lille skiten växer så det knakar och när vi inte ses ofta märks det ju ännu mer. Hela sju veckor nu.


Imorgon efter jobbet bär det av till Rönö, Vikbolandet. Vi ska hälsa på mormor och morfar. Ett tag sen man såg dom så det ska bli roligt. Kommer sällan ut till landet, blir bara kanske 4 ggr på en sommar. Känns lite tråkigt, men man har ju fullt upp hela dagarna och det bara rullar på. Men man får ångest när de frågar om vi inte kan komma ut någon gång.
Så nu ska det i alla fall bli av.

Foton

Jag har lekt lite med kameran igen. Är fortfarande ute efter dom perfekta "tavlorna".










En bild jag tog förra sommaren, tycker den är så häftig.


Shopping

Det blev en lyckad tripp till Vingåker och Factory Outlet. Hittade 2 par jeans från Pepe jeans, en grå hoodtröja från Frank Dandy och en hel svart t-shirt från Salming till Jonas.
I Scorett-outlet butiken brevid hittade jag ett par billiga tofflor att smidigt hoppa i här hemma, istället för träskor som mina fötter inte trivs i.
I Iitalla-outlet butiken hittade inte jag själv något men de andra handlade.
Känns kul att vi alla hittade saker den här gången.


Har kännt mig rätt seg hela helgen, vädret och antagligen för mycket sömn och för lite motion. Så en riktigt lång skogspromenad på 2 ½ timme ikväll gjorde susen. Vi letade svamp och hittade en del. Någon svampmacka orkade jag inte vänta på utan åkte hem och gjorde potatisbullar. Så länge sen man åt det, inte sen i skolan tror jag. Har inget minne av att jag gjort det hemma förut. Men absolut en helt okej "snabb middag".



11-07-09 Lördag

Fick vakna upp till regn idag med, trist. Men Christin kom utcyklandes och hade trotsat regnet. Roligt att träffa henne men typiskt att vi inte kunde vara något ute. När vi lite smått försökte oss på en promenad började det att regna så fort vi öppnade dörren. Det fick bli lite kortspel istället, sällan man spelar det nu för tiden. Synd för det är riktigt roligt, speciellt när man själv vinner!


Imorgon bär det av till Vingåker och Factory Outlet.  Där vi hoppas hitta massor med jeans och annat. Ibland har man tur och hittar massor och andra gånger åker man därifrån utan något. Har ni inte varit där? Kan verkligen rekomendera det en regnig dag. Tar ca 1 timme från Norrköping. http://www.vfo.se/


Nu ska jag dra mig till sängs och läsa lite i min super bra bok: O.S.A av Denise Rudberg.

Fin kväll och fin avslutning på semestern.

Inget regn idag, skönt! Vi har hållt oss hemma bl.a börjat tömma sommarstugan på grejer. Har jag sagt att den är såld nu fresten? Papprena skrivs om en vecka och det är ett par i 30-års åldern som tar över. De har tänkt att bygga ett till stort hus att bo året runt i. Det blir perfekt, trevligt med lite fler åretruntbor i närheten. Annars är det ju lite ensamt här uppe på berget, men vi överlevde ju nu i vintras iof.


Snart vankas det grillning, ska bara vänta på herren i huset som är iväg på "ett litet snabbt jobb" (mitt i semestern, för tredje gången på en vecka). Snacka om jobb-kåt =) Nä, beror faktiskt på vädret, vi fick en riktigt skit vecka och det har inte funnits så mycket att göra. Så det har varit OK.
Jag har förberett med sallad, tzatsiki och köttet ligger och gottar till sig i marinad.

Hoppas på en kvällspromenad sen!




Imorgon kommer Christin och hälsar på!!!!

Spontana saker

En snäll gubbe knackade på vår dörr för en timme sen, (det var knappt att vi hörde så hårt som vi sov). Han var från Telia och skulle laga våran "koppling". Det har varit rätt dött hör sen i tisdags morse, ingen telefon, inget internet och ingen tv. Skönt att slippa böcker om kvällarna nu. Det var en "tråd" på taket som var dålig så det är fixat nu. Stackarn fick klättra upp i spöregnet.

Igår hamnade vi nere på stan med två kompisar. Först var vi på highlander inn och grundade lite, jag dock med alkoholfria drinkar (chaufför) som för övrigt var mycket goda och framförallt roligare att dricka än vanlig läsk. Sen bar det vidare till Vasa som var en utav de få klubbarna som var öppna till tre. Där var det proppat med folk men mycket roligt. Det blev en mycket trevlig och rolig spontankväll.

Regnet öser ner även idag så våra uteprojekt får vi hoppa över till vidare, kanske blir det bättre mot kvällen. HOPPAS.
Istället åker vi till Vilbergen och bowlinghallen. Jonas ska fixa med något golv och efter det tänkte vi bowla lite med, kul !

IKEA

Ur tråkig dag, regn och kyla tog musten ur oss. Var halvdeppig halva dagen och efter för många försök med att få med Jonas till IKEA fick jag ge upp. Ringde Emma som var på direkt. Fick med mig en del hem fast det var syster som hade lyckan att göra av med mest pengar denna gång. Presentpapper, 2 mattor till uterummet, 3 ljusstakar, sommartäcke, servetter, påslakarn, röd lyckta och en sak att lägga saker i.

Är väldigt nöjd med att jag hittade påslakarn superbilligt. Vi har dubbeltäcke och det innebär att det är svårt att hitta fina lakarn och det är dessutom så dyrt. Nu 99:- på Hemtex, lite mörklila i, finfint. Måste jag fixa nya gardinder nu med??


Vad vi ska göra i morgon har vi ingen anning om. Vad kan man göra i detta väder? Jonas funderar till och med på att jobba istället... På vår första semester tillsammans!!                  RÄDDA OSS !

Halva semestern är över

Har tagit mig igenom halva semestern nu. Tråkigt, den här veckan har faktiskt gått väldigt fort och jag är inte ett dugg rastlös än. Och denna vecka som kommer har ju Jonas också semester så vi hittar säkert på saker att göra.

Idag har vi påbörjat Projekt måla huset, Jonas gick först och borsta och jag kletade på falurödfärg. Hann inte med så mycket innan det började regna så smått och då var det lika bra att lägga ner, så att inte allt skulle rinna av igen. Morgondagen ser inte ut att bli något bra målarväder så vi får se vad som sker istället.

Vart är solen och värmen?
Hoppas ni bara tar en kort paus!


Nu måste jag ut och vattna fast att det verkligen inte lockar nu, hade förträngt det, tills nu.
Men måste ju om jag ska få några tomater de närmsta veckorna.

Klingar sommar!

Min kvällsmat

Jordgubbar,mjölk, socker och grädde
(för att göra det liite onyttigt och myyycket godare!)

Fredag

Hade planer på att gå ner till sjön idag, läsa en bok och bada. Men ända sen jag gick upphar det lurat mörka moln runt om. Så jag vågade inte rikigt, tod det lugnt här hemma istället och duschade av mig i vattenslangen när jag blev varm. Funkar faktiskt det med. Har läst en super bra bok på 500 sidor på 3 dagar, måste vara mitt rekord. Fick låna en serie böcker av kusin och längtar till att få börja på nästa.


Smultron som är mogna nu!


I morse fick jag syn på att blåbären på tomten var mogna. Så där blev jag sittande en stund och fick ihop nästan en liter bär. Av det gjorde jag såklart en paj som vi mumsade på när Jonas kom hem. Det finns lite blåbär kvar så imorgon blir det nog blåbär och mjölk till frukost.


Ikväll åkte vi med ett stort lass med skit till returpunkten igen, kan man få klippkort där? Som alltid är det super skönt när man åker därifrån, känns som en stor sten fallit från en. När vi kom hem fixade jag med kycklingspett som vi grillade. Chilimarinerade och med gurk-chili sås, underbart!!


Kan inte få nog av våran enormt stora röda rosbuske som blommar för fullt


Tack Carro för jätte roliga dagar!!

Nu är jag hemma igen efter ett par super bra dagar i Stockholm. Fast att man lite blygt önskat att det kunde ha varit ett par grader svalare. Att gå på stan i 30-32 gaders värme är inte så roligt, fast att man är i Sthlm och shoppar. Den ena dagen valde vi bort stan och åkte och bada. Självklart var det den dagen som var lite mulen till en början, men det gjorde verkligen ingenting. Skönt att ligga och läsa ifred utan att behöva gå ner och doppa sig ett stup i kvarten. Men bada gjorde vi i alla fall halva dagen och väldigt skönt var det.

Shoppade ett par sandaler, 2 linnen, en långärmad supermjuk tröja, en dagcream och rengöringsgel.
Har fått dom obligatoriska "skavsårsfötter" man får på sommaren. Hade ju klarat mig så bra hittills. Nu kan jag inte ha någon utav de 3 skorna jag hade med mig + dom jag köpte. V'rdelöst att gå i skor jätte långt med svettiga fötter. Sår går inte att undvika.

Bilder från badutflykten




RSS 2.0