30 Augusti

Konstigt väder idag, sol-regn-sol-regn. Vågar man påbörja något ute? Nä, får nog skylla på vädret idag igen.
Ikväll kommer Christin, Robban, Sarah och Richard hit och grillar med oss. Det ska bli jätte roligt och jag har ju lite att förbereda tills dess i alla fall. För nu har jag städat och plockat hela dagen. Bra att det kommer folk ibland. Vips så blir det så rent och snyggt hemma igen. Konstigt det där. För det känns ju lika befriande varje gång man plockat iordning, oavsett om det kommer någon eller inte.

Jag köpte två guldfiskar igår så att våran äntligen fick en kompis. Nu dör den inte av ensamhet i alla fall. Ska gå ut och se om jag kan se de två nya snart. Såg dom aldrig mer igår efter jag släppt i dom, de var så små och kunde gömma sig för lätt.


Badrums inspiration


Kikar runt på lite badrumsinredning. Finns massor med fint. Hittade denna underbara serie av
Designern Sofie Hilmersson.
Vill ha!




Denna i hörnet vore inte fel. Bara att jobba på!


GlasögoN

Optiker besök idag och det konstaterades att jag försämrat synen en hel del. Så det är inte konstigt att jag ser dåligt i mina glasögon. Vi beställde nya 1-dagslinser och jag tittade lite på bågar. Så svårt när det finns 100-tals att välja bland. Hade med mig mamma och Emma men vi blev ju inte klokare för det. Ska tillbaka nästa vecka och hoppas på att de fått in några nya + att många i min smak var utlånade.  
                                                  


Efter optikern gick vi en stund på stan sen var det dags för middag. Den intog vi på PappaGrappa.
Super god Italiensk pizza!!

Tänker tillbaka

För exakt ett år sen blev vi tipsade av Tommy att en som bodde på samma väg som honom skulle sälja sitt hus. Vi som var så sugna på något bad Tommy prata med honom. Bara efter någon dag om jag minns rätt ringde denna man och vi fick komma och kolla på huset samma kväll. Det var ett litet äldre hus, rött med vita knutar och en mysig stor trädgård. När vi klev in och det första jag såg var mitt drömkök, tappade nästan andan och tittade på jonas och log. Sen det fina gamla trägolvet som var i hela huset. Mysig kamin och öppet mellan kök och vardagsrum. 2 sovrum och en inglasad altan. Kommunalt vatten mm. Vi bara smälte. Vi satte oss ner och pratade med husägaren och han berättade vad han ville ha för huset. Han bad oss åka hem och tänka över det hela och höra av oss om ett par dagar, ingen brådska var det. Vi det här laget viste vi ju båda att det här huset skulle vi ha! Mycket rörde sig i huvudet och massor med pirr.
Ca 2 veckor senare var vi på banken och affären var ett faktum. Vi blev husägare!
Nu har vi snart bott här i ett år och vi stormtrivs! Finns inget negativt och vi överlevde den fösta månaden med möss inne och kalla golv och väggar som smällde om nätterna.

Är så lycklig och tacksam över att kunna bo såhär!
Trots våra unga år, bara man vill kan man mycket!

 





Så här såg det ut när vi tog över, lite har hänt nu. Stor altan är tillbyggt.

Kärleksmums

Idag har jag bakat, kärleksmums!
Blev väldigt gott, kladdigt men hellre det än torrt. Jag hade strössel på istället för kokos. Tänkte ta med till jobbet och bjuda imorgon. Lite onsdags-gott till frukosten.



receptet hittar du här
Kärleksmums

Söndag

Igår var jag, Jonas och Tommy nere på stan och sista dagen på Augustifesten. Några fler hade hittat ner jämfört med regniga fredag. Vi checkade in marknaden men bara några sura godis remmar inhandlades. Sedan var det dags för middag och efter flera försök på olika matställen utmed G:a Rådstugegatan gav vi upp och gick ner på betydligt lugnare Bacchus. Efter att vi nästan hungrat ihjäl efter 1 timmes väntan på mat fick jag in min heta sten. Det var en ny rätt där man fick en 440 graders varm sten att "grilla" sin köttbit själv på. Det var roligt och förvånande hur länge den höll värmen och hur fort köttet ändå blev klart. Man fick in en hel bit och skar den i tunnare skivor själv. Lite besviken var jag på att jag fick in fläskfilé istället för höglandsbiff som jag beställt. Men orka bråka när man svälter ihjäl. Trevligt.

Älskar miljön nere i källaren!



Efter middagen var vi runt i olika öltält och pubbar. Redan klockan ett körde vi hemmåt för jag skulle ju upp
 och jobba idag.




Testade en ny maträtt idag, inspirerat av Mats på jobbet.
Sommarkorv

Falukorv, purjo, skivad tomat, dill, pepparrot och matlagningsgrädde.
Potatis till.

Full fräs

Hunnit med mycket idag:

- Målat klart allt på huset, bara Jonas delar kvar = allra högst upp.
-
Tagit bort täckplasten från halva altanen och ställt iordning utemöbler, blommor mm.
- Skrubbat fönsterbläck och tvättat fönstrena.


Nu är jag helt slut i kroppen, vad är värre än att måla tak? Nacken blir helt *****.
Nu blir det lite soffliggande till Jonas kommer hem. Då blir det att åka ner till stan och augustifesten. Vi var nere igårkväll också men regnet gjorde ju allt lite mer komplisrat och surt. Bättre lycka idag.
Har bytt sängkläder idag med, längtar till jag får gå coh lägga mig. Vad är skönare än att sova i nytvättade lakarn?

Imorgon drar jobbveckan igång, söndagsjobb är inte det bästa som finns men man måste ju ställa upp ibland.

Fjärilar i magen (trappuppgångar)

Var med om något lite övernaturligt eller kanske en uppenbarelse. =)

Har gått brevbärning i Klingsberg hela veckan och i måndags såg jag en fjäril i en trappuppgång. Detta är inget jätte ovanligt egentligen. Men sedan har den varit där flera dagar och jag börjar tycka synd om fjärilen och vill rädda den. På onsdagen var fjärilen högt uppe i taket så jag kunde inte göra mycket men i torsdags så satt den på väggen och jag kunde försigtigt ta den i händerna och lyckades hålla den kvar hela vägen ner. Utanför porten flög fjärilen iväg så fint. Men till det häftiga, nästa dag (fredag) när jag kom till porten innan där fjärilen hade varit så kom den en fjäril och satte sig på cykelsadeln precis nör jag gått av cykeln. Den ville väl säga tack, annars har jag ingen förklaring. För massa fjärilar har man ju inte sett i år annars. Så sött.


Denna sort var det.

Snor

Förkyldningen slog till lite i alla fall. Trodde att jag skulle klara mig efter en dag utan några symptom. Men igår började näsan rinna och idag har det blivit värre och är trött & seg som man brukar vid förkyldningar. Hoppas det var "toppen" idag så att det är bättre imorgon. Annars vet jag inte hur jag gör, det var tufft att springa i trappor och cykla idag. Inget bra att anstränga kroppen sähär.


Augustifesten är igång, ingen Rixfm festival blev det idag för oss. Känner mig för trött. Igår va vi nere med Christin och Robban vid fyrverkerierna, fint det lilla vi hann se. Satt för länge på Harrys, typiskt.
Imorgon åker vi antagligen ner igen, då är det ju marknad också. Lite roligt att gå och titta trots att man vet att det bara är skit. Men någon sur godisrem kan ju vara gott.

Honung

Vi är alla uppväxta med olika vanor och ibland är det extra roligt när olikheterna kommer fram.
Jag t ex är uppvuxen med att när man har ont i halsen så är det gott och skönt för halsen med honungsvatten.
Hemma hos Jonas däremot drack man alltid honungmjölk. För oss båda helt konstigt.

Vad fick ni? vatten eller mjölk?

Har ni fler roliga exempel på liknande saker?




`Jag kan måla hela världen...´

Vi målar på här hemma.
Det blir en sån stor lyft för hela huset, det är jätte roligt !


Känner av något i halsen, inte bra men kanske väntat.
Många är sjuka nu och vi inväntar svininfluensan!

Barn-dop

Sarah och Richards dop för Alvin var så fint. Lilleman skötte sig alldelles utmärkt och sov sig igenom hela akten. De hade valt så fina psalmer och Sarahs lillasyster och kompis sjöng två underbara låtar! Efter var det en jätte trevlig och god bjudning. Kunde inte ha varit bättre.

Ni har världens underbaraste son, vet ni om det?



Fullspäckad helg

Igår efter jobbet åkte vi till mormor och morfar på landet för att fira morbror som fyllde 40 år! Jätte trevlig kväll med grillat och tårta.

Idag gick jag upp utvilad ganska tidigt och kom iväg till mataffären skapligt. Nu finns det mat igen. Sen har jag målat och borstat huset i flera timmar. Börjar bli rätt tråkigt det där med målandet men nu är det verkligen inte mycket kvar.
Ikväll ska jag till mamma och pappa där det blir kräftskiva. Ska blir gott med kräftor som vanligt.

Imorgon är det dags för Alvins dop. Spänannde!

Nu måste jag fixa iordning mig inför kvällen, men var är J? Han skulle ha skjuts till 5, alltså måste vi åka om 20 minuter och han syns inte till än. Bäst att ringa och påminna tror jag.

090812

Fortsätter med jobb hela (halva) dagarna och matlagning/tvättning/städning om kvällarna. Nej, det låter alldelles för tråkigt och rikigt så är det kanske inte. Idag åkte jag faktiskt ner på stan, ärendet var doppresent till Alvin. Jag kom hem med present + lite saker till mig själv. Hårspray, rakhyvel och denna tröja från stadium.


Det är flera på jobbet som är sjuka nu, influensa på gång. Svininfluensa säkert men förhoppningsvis i någorlunda mild form. Vi kommer överleva! Jag känner ingen antydan till något än i alla fall. peppar peppar

nedräkning mot höst?

Jobbet har börjat igen och nu kan man väl verkligen säga att vi går mot höst. Men hoppas vi kan suga ut det sista av sommaren först. Hela augusti är ju nästan kvar.


Igår kväll drog vi igång med lite målning, det har ju legat nere ett tag nu p.g.a bristande intresse. Vi plastade in hela altanen (för att slippa prickigkorv) och satte igång. Fick ge upp när mörkret föll alldelles för tidigt, redan vid 21 är det skummt nu. Jag fortsatte efter jobbet idag och nu är det faktiskt inte mycket kvar. Sparar någon meter högst upp, till dom som gillar höjder mer. Så skönt att slippa ha det hängande över sig sen. Men det är långa förråden kvar med. =(


Skärgårdsresan del 2


Kandidat till tavla kanske?


Middagen uppdukad




Kan man ha det bättre?


Jag & mamma

  


Hemmåt igen





I förrgår natt följde vi med Tommy och kollade hans kräftburar i ensjön. Tyvärr blev det inte alls många, me det var väldigt kul att följa med. Vattnet var alldelles ljummet sådär sent, men inget bad blev det.

Idag har jag, mamma och Emma varit vid lilla älgsjön och haft det bra. Alla tiders!

Jobb imorgon igen, nu är det slut på semesterfirandet.
Men är nöjd med min vecka, prickade in fint väder för en gång skull.

Skärgårdsresan del 1












Underbara dagar på sjön!

Hemkommen från en helt underbar båttur. Vädret kunde inte ha varit bättre, klarblå himmel både igår och idag. Näst intill vindstilla hela gårdagen, ända ute vid Harstena var det spegelblankt vatten. Vi la till för kvällen vid en ö vid Harstena, där vi hade promenerat omkring och ätit glass på eftermiddagen. Vi grillade och hade mysmiddag på båten. Solnedgången avnjöt vi från ett högt berg men den vackraste utsikten. Sov i en kluckande båt och vaknade upp till båtar, våggung och fåglar.
Idag har vi åkt runt på lite olika öar, solat, fikat och BADAT. Riktigt skönt i vattnet var det. Nu svider det lite lagom på vissa kroppsdelar men det hör ju till. Mest brun =).


Lite bilder kommer senare, (tog över 100 stycken).

Det sägs att vädret ska hålla i sig och det hoppas jag på. Har inga planer för imorgon, men det kanske kan bli lite målning. Kan inte skylla på regn nu ju.

MOT BÅTEN

Nu har vi bestämt med min morbror för en liten båt tripp. Han hämtar upp mig, mamma och pappa i Stegeborg imorgon-bitti. Sen får vi se vart vi hamnar, förhoppningsvis på några fina klippor! Vi kommer även att övernatta, ska bli härligt. Har inte gjort det sen jag var liten. Så nu hoppas vi såklart på bra väder. Tar med mig kameran och fortsätter med mitt tavelprojekt. Perfekta fotot. Det är en bra miljö, skärgården. Både jag och Jonas älskar!


Idag har jag fixat i dammen och 3 guldfiskar har fått flyttat in. Jag hoppas nu att inte fåglarna som brukar bada där äter upp dom. Har gjort några gömställen till fiskarna så vi får se om de är smarta nog och simmar in där när kajorna kommer.


Ikväll åt jag middag hos mamma med syster. "Fondye" blev det, inte min favorit precis. Men ville ändå testa för har inte ätit det på flera år. Men min smak hade inte ändrats där direkt. Fick lite spagetti och köttfärssås istället. Gott

J jobbar både dagar och kvällar. Bra timing med min semester. Det slår aldrig fel. Förra veckan var jätte lugn för honom bara för att jag jobbade då. Men vad gör man. Vi får ta ledigt senare, jag har massor med dagar sparade.


Första semesterdagen

Min första semesterdag började kl. 6. Bilen skulle till bilverkstaden så det var ju bara att gå upp. Vår nya Alfa ska bli ompysslad, fin välkommstpresent.
När jag kom hem åt jag en efterlängtad frukost och kröp sedan ner i sängen igen. Vaknade två timmar senare utan telefonen, Tommy och Flora ville åka till lekhuset och coop. Där tittade vi runt mest och de köpte lite småsaker. Jag tog även tag i att köpa en kaffebryggare (smidigare än kaffemaskinen när man är ett par stycken). Efter shoppandet blev det lunch här, varm smörgåstårta sen igår. Så gott.


På eftermiddagen fick jag besök av mamma, pappa, mormor och morfar. Vi fikade, promenerade, påtade i trädgården och åt paj, mycket trevligt.


Tog även tag i att fixa med sparklisten under köksskåpen nyss. Det har fattats en meter och den som varit har bara stått lutande. Och varje gång jag dammsuger så åker dom ner. Helt nya har stått i förrådet och nu mätte jag upp, sågade och spikade fast. Tog ca 30 minuter att fixa. Kan inte förstå att vi inte gjort det tidigare. Nu har vi ju faktiskt bott här i 10 månader snart. Att man måste fixa allt småpill själv. =) Någon annan här hemma är duktig på att påbörja projekt och inte avsluta. Något jag har lite svårt med. Vi ska inte ens tala om altanen.




Vad som sker imorgon vet jag inte. Lite målning kanske.
Hoppas på fint väder och att vi kommer ut med båten någon dag! Vill ju sola och bada på min semester.

Bilrace

Igår var det "bilträff" vid Bauhaus parkeringen. Vi åkte dit på fyrhjulingen och mötte upp några kompisar + pappa. Det var sjukt mycket bilar och ännu mer folk. Vilka entusiaster! Den ena bilen var värre än den andre (något jag inte direkt såg kanske) och många gick runt vid dom "uppställda" bilarna och fotade. Sen började de bränna däck och shit pommesfrites säger jag bara. Försökt f några bilder med mobilen, blev så där lyckat.









Efter ett tag började flera hundra bilar åka och då var det tydligen dags för race. Det rycktades om Händelö och vi drog dit. Där var det också helt galet mycket folk. Och helt galna race. Vi såg ett par innan polisen hann komma och plötsligt börjar folk småspringa mot sina bilar igen och racet flyttas till annan plats. Vilken organisation!  Det är lång kö ut från händelö men tillslut kommer vi ut.

Rolig och intressant kväll!! Synd att det inte kan anordnas något liknande med polisen och samhällens hjälp.

Nu ska vi åka och handla!

Jonas nya leksak!!

Det här är vad J köpte igår. Äntligen en leksak som han pratat om i många år. Nu när vi bor på landet är det väl OK.
Han har varit löjligt lycklig nu när han kört den.



Snart ska vi åka in till Kättsätter och visa upp den för några vänner.
Jag har inte testat den än, tror den blir svår att köra. har testat mc förut och det är så krångligt med växlandet.
Men snart måste jag ju provköra den!

RSS 2.0