Soliga förmiddag!

Härligt väder att vakna upp till. Har dessvärre bara varit inne. Städning stod på schemat igen, har ni avklarat det.
Skönt, vad är mer avslappnande än ett rent hus? Särskillt när solen lyser in. Ser att de flesta fönster behöver en grovrengöring. Men det får vänta tills det är lite skönare ute, för det är nog utanpå den mesta skiten sitter.

Snart ska jag iväg till stan på en fika med Sarah och Christin, ska bli trevligt. Litet litet problem hur jag ska ta mig till stan bara. Ingen bil hemma, Jonas blev hemskjutsad inatt så Eddie har bilen och nu svarar han inte på mobilen eller hemma. Och Jonas har den andra och är iväg på jobb. Men det löser sig nog. Annars får jag börja knalla snart för i cykeln är det dåligt med luft.

LÖST. Han ringde nu och kommer strax! Han tog visst sovmorgon. uups.


Ska kolla på kjolen igen på stan också. Mamma påstår att det visst fanns i stl 36. Hon tittade igår. Kn ju hända att någon lämnat tillbaka eller att de hängt ut flera. Bara den sitter bra nu!

Glass med varma hallon!

Jag har fredagsmys för mig själv idag. SKÖNT. Jobbade till kvällen och har sen ätit och betalat alla räkningar. Så nu är det gjort, lite mindre pengar på kontona men så fint vi bor!!

Nu är det let´s dance för hela slanten och nu blir det lite glass och varma hallon. Mumsigt. Festar också på körsbärssaft!



Jonas är på K1-gala i Stadium Arena. Det är nog väldigt häftigt, undrar om det är lika maffigt som på tv. Får se hur salig han är sen! Eddie kanske lurar i honom att han också ska börja att "slåss". Jag gillar inte riktigt den där "sporten".

Hallonen roppar!

Ett roligt kedje"brev" igen!!

Jag och min parter:

Vad heter ni?
Lina & Jonas

Har ni några smeknamn på varandra?
Nästan aldrig, på sin höjd Älskling.

Hur träffades ni?
Jonas & en kompis hade tråkigt och gick igenom telefonboken. =/ Väldigt oromantiskt. Var det bara jag som svarade?

Hur länge har ni varit tillsammans?
Sen April 2004. Snart 5 år.

Är ni förlovade?
Nej

Bor ni ihop?
Ja sen 3,5 år tillbaka.

Har ni barn?
Nej

Har båda körkort?
yes.

Kommer du ihåg er första kyss?
Ja, på sängen i J´s "pojkrum".

Vem sa "JAG ÄLSKAR DIG" först?
Det var nog jag.

Vem är äldst?
Jonas, 9 månader.

Vilka stjärntecken är ni?
Jag är Stenbock & Jonas Fisk


Vem fyller först på året?
Jag

Vem är längst?
Skiljer nog bara nån centimeter och den extra har Jonas.

Vem sjunger bäst?
Helt klart Jonas. Önskar att han sjöng mer så jag hörde. Gillar det.

Håller ni handen på stan?
Har aldrig gjort och kommer nog aldrig göra. Inte jag som bestämt men lider inte av det heller.

Kände ni varandra innan ni blev ihop?
Nja. Jag känner igen Jonas sen vi var yngre. Åkte med honom på hans moppe när vi var 14,
men han minns inte mig. 'suck'. =)

Vad har ni gemensamt?
Vi kompleterar varandra bra! Vi är väldigt olika men ändå lika. Något båda älskar är SKÄRGÅRDEN!

Blev du kär vid första ögonkastet?
Nej det växte fram, men fort.

Har ni någon speciell låt?
Nej. Men samma musiksmak. Amy Mcdonald, Jill Johnsson, Duffy mm.

Har ni några "frikort"?
Nej.

Har ni stora framtidsplaner?
Vi har just uppfyllt ett med att köpa hus. Sen är det väl bara de andra V-na som fattas. Kommer när det kommer men innan dess har Jonas stora planer med sitt företag och jag väntar på dagen då jag kan bli hemmafru på heltid. =P

Har ni gråtit i varandras armar?
Många gånger! Dock bara jag. Jonas gråter aldrig.

Har ni vart  utomlands tillsammans?
Ja! Turkiet -05. Två weekend till Köpenhamn. Vi funderar på en resa till thailand i April. Annars har vi bara rest var för sig.

Vilket är ert bästa minne?
Svårt.

Vem lagar mat bäst?
JAG. Jonas lagar aldrig mat. Han har fått för sig att jag tycker det är kul och överlåter det då till mig. =/

Vad gör ni en vanlig vardagskväll?
Jag lagar mat och vi äter framför tv´n. Sen blir det lite data och sen tv. Snart blir det ljusare på kvällarna och vi kommer vara ute mer och fixa och mysa i varma sommarkvällar. Skönt. Just nu känns dagarna väldigt "fattiga".

Ger ni alltid varandra en puss när ni ses?
För det mesta ja!

Bodde ni långt ifrån varandra när ni träffades första gången?
Nej

Blir du lätt svartsjuk?
Ingen av oss...vi vet vart vi har varann.

Ringer eller SMS.ar ni mest?
Ringer, aldrig sms. Jonas kollar sms 2 dagar efter han fått dom så vill man något så är det säkrast att ringa.

Brukar någon av er prata i sömnen?
Nej


Nu är det bara att ni gör som jag och kopierar på =)
Väldigt viktigt!!

Grenar med lampor!

Det blen en jobbardag ändå, telefonen ringde och väckte mig kl.8 imorse och det var bara att stiga upp. Jag tog en snabbis på stan i eftermiddags istället. Kjolen jag hade hittat på maxi fanns inte i min storlek på stan heller. Hur tråkigt som hellst. Får försöka intala mig om att den kanske hade suttit dåligt även i min storlek.
Istället hittade jag en knippe med grenar med små lampor i. Har satt den i en stor vas, men funderar lite på om det ser ut som julpynt eller inte. Har inte bestämt mig än. Kanske får ändra på platsen den fick. Köpte även några timers så fler lampor tänds när vi inte är hemma. Känns mycket bättre att komma hem till ett litet upplyst hus än kolsvart.

Jonas tog på sig att tända brasan nyss och har för femtioelfte gången misslyckats. Föstår inte vad det är han gör. Ska inte det vara en typisk killgrej att kunna sådant. Inte häR hemma i alla fall, då är det jag som får sköta det. DET OCKSÅ.

Fredag imorgon igen. Tjatar om att veckorna går så fort, men det är sant. Hinner inte förstå att en ny börjat förän den är slut igen. Imorgon jobbar jag 11-19, seg tid men skönt att ta det lugnt på morgonen!!
I helgen kommer Christin hem, ska bli roligt att träffa henne igen. Har ju inte gjort det sen i julas men snart bor du hon igen!!

Bokrea

Idag har jag fyndat lite på bokrean. Av en slump sprang jag på böckerna på ICA maxi, hade glömt bort rean. Jag hittade tre pocketböcker, ta tre betala för två.
Karin Wahlberg - blocket
Anna Jansson - Främmande fågel

+ någon jag glömt namnet på och mamma lånade den direkt.

Jag fick också en bok om trädgårdar ("Den lilla trädgården") av mamma, hon tycker nog att jag ska läsa på nu lite innan sommaren. Kan vara idé!

Imorgon är jag arbetslös vilket jag inte var beredd på, så nu har jag ingen anning om vad jag ska hitta på. Antagligen blir det en liten sväng på stan. Hittade en fin kjol på maxi men ej i min storlek så tänkte titta på stan. Är lite sugen på att titta in på Korg och mattor med. Får se hur det blir, kan ju hända att de ringer från jobbet ändå.

Gratulationer till Victoria & Daniel

Tänk att det äntligen ska bli av, Kronprinsessan ska få sin Prins.
Ett himlans ståhej har det varit hela dagen. Till en början var det spännande och roligt att höra på speciellt i morse då det fortfarande bara var spekulationer. Men framåt kvällen nu när varenda nyhetssändning pratar om det och visar samma klipp om och om igen och varoch varannat program är instält p.g.a det, så känns det redan uttjatat. Men jag fick ett litet lyckorus när paret framträdde i "förlovningssoffan" kl. 17.00 i direktsändning.
Så roligt för dom!
Men hur ska vi kunna vänta i 1 ½ år!!! Så länge...
Nu kan de verkligen planera in i minsta detalj för att få en perfekt dag!




Har ni ätit någon semla idag på högtidsdagen? Vi blev bjudna på jobbet tro det eller ej.

Smaskigt

Cykeldags?

Vi sålde en bil i helgen, den vita, så nu har vi en och en halv kvar. Idag fick jag ta den nya och Jonas King caben eftersom den går sicksack på vägarna nu när det är snö. Det är fifthy fifthy att man kommer upp för vår backe på vägen hem och Jonas tror att han kan hantera det bättre än jag, vilket jag bockar och bugar för. Det är ju inte min favo bil ju. Jag tror att jag kan börja cykla snart, blev ju inte så hoppfullt med all snö nu men jag funderar på att cykla i alla fall. Gjorde det på jobbet idag och det går ju faktiskt. Men i nedförsbackarna får man ju passa sig så att man inte slirar iväg. Kanske börjar någon dag med att Vi tar cykeln i bilen och jag cyklar hem bara, för att känna på det lite. Får se viken morgon man känner för det. -hi-

Igår ville Jonas testa en ny grej. Våra tak och golv smäller till ibland, väldigt sällan nu för tiden men det händer. P.g.a att vi tydligen först har kallt inne sen när vi kommer hem eldar vi och det blir jätte varmt, det gillar inte trät. Har blivit massa fula sprickor i vita taket. I alla fall så gick han runt och höjde elementen och vi ökade luftvärmepumpen med 2 grader till 25. Vi hade även eldat på kvällen så det va strax över 30 grader i vardagsrummet. Vi ska inte tala om hur varmt det vart inatt. Vaknade flera gånger av att jag var genom blöt, västa som finns när man sover. Vi som har duntäcke kan ju ha lite svalt i rummet så man kan gosa ner i det. När jag kom i på toaletten i morse var det bastu där, det fösta jag fick göra var ju att gå runt och vrida ner på elementen igen. Så där kan vi ju inte ha det, kostar gör det ju med.
Förut gick jag in i garderoben och fick en chock där med. BASTU. Där var elementet också höjt men nu sänkt igen. När jag kom hem från jobbet var det faktiskt rätt behaglig värme här inne. I köksfönstret brukar det vara 15-16 grader och idag var det hela 19. Och jag har inte satt igång någon brasa än, kanske att vi gör det sen för stämningens skull.

När jag tänker efter nu när jag sitter vi datorn är faktiskt inte fingrarna som isbitar idag, det är skönt!

Ikväll blir det Potatis, korv, blomkolsstuvning och pepparrotssås. Bäst jag sätter igång, tar alltid lite extra tid att laga det med alla olika kastruller mm.

Vintern lämnar oss inte än

Har varit ute hela dagen, mysigt med snö igen! Jag och Jonas var och gjorde ett jobb i Ramsdal. Blev lite nostalgiskt eftersom min familj hade landställe där när jag var mindre. Vårat hus var lite förändrat, de hade byggt en stor modern altan bl. a. Men det såg bra och välvårdat ut, skönt. Och den gamla lanthandeln som fanns hade de rivit. Tråkigt att sådant inte lönar sig längre, är ju annars så mysigt att det finns. Jag har fått äran att vara schaufför åt oss idag med, inga roliga vägar att köra på men det gick bra dock lite långsamt tyckte J. Men vi höll ju oss på vägen ändå, de var ju det som var grejen.

Igår var det tjejkväll här. Supergod plankstek gjorde vi och aftereight kaka till efterrätt. Jag ska så fort möjligheten ges göra plankstek igen, så lätt och så underbart gott. Har precis ätit upp resterna och det var lika gott idag. Vi får se om vi orkar ta en bit kaka också senare.





Nu börjar antikrundan!

testa du själv!

Regler: Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug! Om ditt namn börjar på samma bokstav som personen du kopierade detta från så får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!



1. Vad heter du? Lina
2. Ett ord på fyra bokstäver: Leva
3. Flicknamn: Livia
4. Pojknamn: Leon
5. Yrke: Lokförare
6. Färg: Lila
7. Klädesplagg: Långkalsonger
8. Mat: Lasagne
9. Sak i badrummet: Läppsyl
10. Plats/stad: Luleå
11. En orsak att vara sen: Lat
12. Något man skriker: Låt va!
13. Film: Liar, Liar
14. Något man dricker: Loranga
15. Band: Linkin Park
16. Djur: Loppa
17. Gatunamn: Limmaregatan
18. Bil: Laban
19. Sång: Leaving On A Mayday
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Längdhopp

Jag utmanar den som vill!

Äntligen lite bilder

Funderar på om jag egentligen lagt upp några bilder på hur vi har det i huset nu. Någon kanske, men här kommer ett gäng på hur det sur ut just idag. Fortfarande en massa småsaker kvar att göra. Tavlor - hyllor mm på väggarna som idag är lite kala.



















Kontoret får ni inte se, pappersbomb här inne + att det inte är klart. Alltså inget roligt att se.

Ikväll ska vi ha tjejmiddag här, ska bli mycket roligt !
Nu väntar jag på att Jonas och Pierre ska komma hem med mat, undrar vad det blir, nästan hundra på pizza =/.
Jag är sugen på Italiensk pizza på pappagrappa med det var inte dom.
Någon som vill äta där snart??

Blogg??

Har haft så bra idag och fått massage av en arbetskompis som utbildar sig till massör. Perfekt att vara "provdocka". Ska få fyra behandlingar till, lyxigt.
Sitter häroch diskuterar lite med Jonas och Eddie om bloggade, facebook och liknande. Ingen av dom ar något sådant och tycker att det är väldigt löjligt. Dom gillar inte det där med att man lägger ut bilder mm och det respekterar jag. Därför har jag aldrig några bilder här på t ex Jonas. Dom gillar hellre att ses i reallife och det har dom ju rätt i, det är roligare! Men jag gillar att skriva av mig lite och vet att det är roligt att läsa andra bloggar och förhoppningsvis gillar någon att läsa om mina dagar =)

Det har gått i ett..

Fullspäckat har det varit idag och det känns nu, i magen. Jobbade från kl. 7 imorse och direkt efter jobet gasade jag iväg till Malin och Ljusparty. Nu är jag halvdöd i soffan. Det känns i hela kroppen att jag slarvat med maten idag. Matlådan med pyttipanna var fruktansvärd. Typiskt när jag jobbade länge, sen blev det ingen kvällsmat eftersom partyt var. Men Malin räddaren bjöd på mackor, det smakade inte bara lite bra! Ljuspartyt var i alla fall trevligt och det är kul med nya saker. Jag var en av dom tråkiga som inte köpte något vilket i sådana tillställningar känns ganska jobbigt, men vad gör man. Har blivit otroligt snål nu för tiden vad gäller att köpa "grejer" som är onödigt egentligen. Men som tur var så fanns det andra köpglada personer så Malin fick ihop tillräckligt med pengar för att få erbjudanden, så det var kul.

På lördag ska vi ha tjejmiddag här, det ska bli roligt!! Det blir plankstek och melodifestival. Bara alla håller sig friska. Jag blir så orolig när jag mår illa nu att jag ska få magsjukan igen, det vore BLÄ.

Mamma och moster har lurat med mig på vattengympa på fredag eftermiddag. Ska bli intressant, har alltid velat prova på det. På lördagen kommer säkerligen min kropp ömma något enormt då vattengympa tydligen ska vara väldigt jobbigt. Och jag som inte rikigt är i min livs form.

Nu ska jag försöka få med en snarkande jonas till sängen!  God natt

Middagstips!

Öppnade frysen igår och hittade panerad fisk. Perfekt att passa på när J inte är hemma. Han är ju lite larvig när det gäller fisk. Jag med för den delen, men någon gång måste man ju få i sig det också. Jag hade ju ingen lust att börja skala potatis och låta den koka i ett antal minuter. Var ju vrål hungrig. Så det fick bli pulvermos. Funkar ju det med, smör och massor med kryddor bara! Till det gjorde jag en kall fisksås - Creame freish, majonäs, gurka + kryddor. Blev rätt god men väldigt mastigt.
Idag var jag ensammen till middagen igen, så ingen köttfärslimpa idag heller. Blir nog inte föräns torsdag. Idag var jag också jätte hungrig och hade inte tid med några långkok men behövde ändå en rejäl matlåda för att jag jobbar länge imorgon. Det fick bli pyttipanna och ägg. Inte min favorit men funkar ju. Mätt blev jag.

Nu har Jonas kommit hem så ska väl vara lite social. tänkte smaska på en kiwi också. Det var länge sen man åt det. Väldig god frukt!

Det där med att komma på vad man ska äta

det är inte alltid så roligt. Ännu tråkigare när man bara ska göra till sig själv + matlåda. Hade tänkt göra köttfärslimpa, men de känns ju onödigt när de bara är jag, så den flyttar jag vidare till senare i veckan.
Då är frågan vad det blir nu...


Imorgon ska jag på ansiktsbehandling igen. Hos house of beauty Fick ju presentkort på två behandlingar så passar på nu. Ska bli härligt, det bästa är nackmassagen.

Matlagning nu sen soffan direkt, ska bara slöa ikväll. Hoppas på intressanta saker på tv bara!! kan ju vara ont om det ibland. När börjar Desperate Housewives egentligen? Någon som vet? SAKNAR!!

Korvgrillning

Ikväll har Jonas fått välja tv-program, därför sitter jag här. Det visas en film som utspelar sig under medeltiden, inte direkt min favvo. Men anar att jag snart kommer höra snarkningar och då kan jag smyga ut och byta.

I eftermiddags så plockade vi på tomten igen och till middag grillade jag korv över "eldningstunnan" på pinnar som jag täljt. Det är alltid lika mysigt och smakar gott. Vilken skillnad det är att grilla korv + kött istället för att steka. Längtar verkligen till sommaren, då kommer vi säkerligen grilla flera gånger i veckan. Till en början i alla fall. I princip kan man ju grilla nästan vad som helst, så det går ju att variera sig.  GOTT GOTT.

Nu tyckte jag mig höra lite snarkningar, tro det eller ej. Helt otroligt.

Solen lyser himmelen är blå..

Solen har lyst hela helgen, underbart. Igår var vi ute hela dagen och började tömma "kråkslottet" som vi så småningom ska renovera. Vi åkte till returpunkten med två lass (alltid lika skönt att bli av med skit) och eldade i tunnan.
Framåt kvällen kom Tessan, Tommy och Flora och vi åt vofflor. Så gott. Flora var inte på bra humör, grät hela tiden förutom när hon fick tutta.
Så söt, och hon har växt en hel del bara på dessa veckor.

Nu är vu hos mamma och pappa, Jonas hjälper till och kaklar i köket. Det blir så fint, men vilken tid det tar att renovera kök. Efter kaklingen är det tapeter som är kvar och lite småfix.
Det blir ett ljust lantkök, passar in perfekt här.
Nu ska dom bara sätta de sista plattorna sen ska vi åka hem och elda igen.
Vi fick ju ihop en skaplig hög som väntar.


Vi hade ju en grej på gång, trodde jag i alla fall. Jonas har varit sugen på att resa nu ett tag men jag har tyckt att vi har andra saker att lägga pengar på framöver. Men jag har gett med mig och Jonas har övertygat mig om att vi har råd.
Allt ordnar sig som han säger, bara man vill.
Vi var nära att boka resa i fredags till mars men så hörde Jonas sig för om jobb i mars och förståss skulle det vara massor. Då är det ingen idé att åka då eftersom han kan få jobba mycket och dra in massor med kulor =)
Så vi har fått flytta fram resan till April. Frågan är nu bara om vädret tillåter en resa till Thailand då. Det måste jag forska om. Men vet ju att det går resor till Thailand året om, det kanske är någon speciell del som passar April.
Tiden får utvisa om det blir någon tripp.

Jag och Jonas kanske har något på gång..

Det får vi svar på imorgon!

Är det varning om man tittar på Antikrundan?
Vi tycker det är ett mysigt program och väldigt intressant
-gäsp-
JAG VET!

Frågan är vad jag ska köpa i Alla hjärtans dag present till J. Hade inte bekymrat mig så mycket för jag vet att han inte bryr sig och tycker mest det är jobbigt med dessa dagar. MEN. Häromdagen åkte han och en kompis till stan och han sa att han var ju tvungen att köpa någon Alla hjärtans dag grej till mig. Så nu vet jag ju inte om han gjorde det, och om de är värsta grejen eller inte. Det blir jobbigt för mig. Får ta det efter jobbet imorgon! ICA kanske =)

Utmanad

Har blivit utmanad av min kära vän Sarah  http://sarahan.blogg.se/

Regler:
- Gå in i mappen ''mina bilder''
- Gå till den sjätte mappen och välj sedan den sjätte bilden i den aktuella mappen
- Släng upp bilden från mappen och skriv något om den
- Utmana några andra personer och länka till dom


Vilken rolig bild, INTE. Detta är vårat badrum. Jag tog bilden innan vi flyttat in för att ha före och efterbilder sen när vi renoverat. Badrummet ser ut så här än så länge men tanken är en renovering där också framöver. Men tills dess måste vi spara in några kronor för det är inte gratis att göra om badrum. Jag vill ha kanske ha ett gammeldags kakel, typ vit-grå-spräckliga kakelplattor med mörk fog. Men vi får se om den andra ägaren här har samma smak när vi kommer dit.


Nu ska jag leta efter något recept på någon fläskfilé-rätt.

Veckohandling

Nu är kylskåpet fyllt till bredden igen. Var på City Gross och handlade, mamma fick följa med. Jämnt när jag handlar springer priset iväg. Idag köpte jag knappt något kött, billig kassler bara, men ändå blir slutsumman över 700:-
Och bara tre kassar med varor. Man märker att småsaker blir mycket tillslut.
Jag köpte en tulpanvas som de hade till kampagn pris på, endast 19:-- Vilket klipp, men det är väl precis sådana saker som sedan avgör summan längst ner på kvittot =) Nu hoppas jag bara på att jag får fina tulpaner, på lördag kanske. Men tror nog att jag kommer få köpa själv.
Jonas tycker att blommor är så onödigt att ge bort. De visnar ju och dör medans en sak är bättre att ge, den kan man ha föralltid. Han har inte riktigt förstått det där än, att JAG och många fler älskar blommor, särskillt att få.


Nu ska jag förflytta mig till tv´n och grabbarna. Men anar att de ser på UFC (fighting-galor) och det är ju inte min favorit.

Är det verkligen härligt att skapa rutorna kl. 6.40 ?

Är nyss hemkommen från syster. Fick rycka ut för att akut vara med som smakråd angående tapeter. Det blir genomgående ljusa tapeter, vitt mest. Det kommer bli perfekt, ljust och fint med de stora fönstrena och högt till tak. Imorgon ska dom sätta igång, så vi hoppas på en ny lägenhet redan till helgen.


Finns det någon värre än när man kommer ut 6.40 till bilen, kallt och lite stressigt, och det är 1 cm tjock frost som sitter som bergen på rutorna ? ! ? Innan vi flyttade hit pratade vi om att det skulle bli så skönt att kunna ha kupévärmare i bilen på vintrarna. För det är ju lätt att dra el ut till bilarna, det går ju inte om man parkerar i stan på gatan. Det skulle vi i alla fall fixa direkt var vi överens om. Tror ni vi har gjort det? NEJ.
Så här såg min morgon ut. Jonas som har nya bilen kunde åka iväg snabbt han, men jag som har den äldre fick lov att vänta och dessutom skrapa frost på insidan av rutorna. NOT FUN.
Men visst är det härligt med vinter, kyla och snö. För snö vill jag ju ha, och har det snöat på natten är det oftast ingen frost heller. =) Det är skönt.
I förebyggande syfte har jag ikväll ställt bilen lite halvt under den snart rasande carporten, och hoppas det ska skydda rutorna mot samma öde imorgon.

GOD NATT

Kaffe-peeling

Jag är så uttråkad på att bara VARA här hemma nu. Ska ärligt talat bli skönt med måndag så det händer lite igen. Hoppas bara att jag känner mig helt bra inatt och imorgon.
Imorgon ska jag till tandläkaren och laga en tand. Mindre roligt. Men jag överlever nog, värst är ju nästan när dom ska ta bedövningssrutan. När jag var mindre tog jag utan bedövning ibland för att slippa den. Men har slutat med det =) Isar ju nåt så fruktansvärt då. Nu låter det som om jag lagat massor med tänder, vilket inte är fallet, men det är fler än tre i alla fall, kan vi säga.
Jag kommer även att få betala 1600:-
Vilket rån..


Nu ska jag in i duschen, funderar på att göra en kaffeskrubb idag!

sugen på utemöbler

Snart kommer det att vara dags att börja titta på utemöbler. Det ska bli roligt, förhoppningsvis, om vi kan vara överens. Jag har kikat runt lite nu och det kommer att bli svårt. Vi har pratat lite om rottingmöbler, det är fint och mysigt. Skulle passa ipå altan som är inglasad, men oftast är det mer "fikamöbler" och inte så bekväma att äta middag vid. Så jag skulle ju hellre vilja ha något rejält och bekvämt att ha där för middagar. Det här är en grupp i rotting som eventuellt skulle funka att ha som matbord. Men vet inte rikigt vad jag tycker om den. Mysigare med dom med soffor.

Vid ytterdörren på verandan vill jag ha en liten vit grupp. Har hittat en välbekant grupp på kilamöbler. Ma o pa har likadan. Den skulle göra sig bra där, för t ex frukost och fika. Har varit ute och måttat och det blir perfekt.
3000:- för gruppen på Kila möbler, kanske rätt ok.

Otroligt pinsamt

Nu har Jonas varit i farten igen. Han var med sin kusin i förmiddags och han nämnde att han skulle ut till sina föräldrar i eftermiddags eftersom hans pappa fyllde år. Jonas, oblyg som han är, sa då att han hängde på, för de va ju så länge sen han träffade dom. Han ringde och frågade mig om jag ville följa med och jag hade ju inget annat för mig så varför inte. Det blir nog lite fika tänkte jag och åt lunch innan vi åkte. Vi stannade och köpte en bukett tuplaner att ha med oss för att inte komma tomhämta.
När vi kom dit stod en rad med bilar och vi kollade lite på varandra och konstaterade att det var lite mer folk än vi hade trott. Vi gick in och hälsade på alla och upptäckte att en bord var uppdukat med en förrätt.
-svälj-
Shit, vi har kommit objudna till en middag. Dom var i och för sig förvarnade, men endast med några timmar. Det visade sig även att födelsedagsbarnet fyllde hela 65 år, ganska jämnt. =)
Jag kände mig väldigt obekväm och ivägen, alla fick ju inte ens plats runt bordet p.g.a oss. pinsamt pinsamt
Men det där släppte ju efter ett tag och det var väldigt trevliga personer med på middagen.

Jag fick prova kroppkakor för första gången och det var ju inte helt fel. Blev lite rädd när jag såg dom, men helt okej.
Orkade dock bara 1, efter förrätten + min lunch hemma. Sen var det efterrätt + fika och glasstårta. Shit, och jag som inte börjat äta ordetligt än efter sjukveckan.



Foton på resan

Har hämtat min kamera på sjukstugan i Karstorp. Blev inte alls några roliga bilder, tråkigt. Men här kommer några i alla fall.
Nu börjar vi närma oss Säfsen o det är massor snö


Fast det var full solsken bjöd himelen på en regnbåge


Uppe på toppen, grått tråkigt väder. Men spännande åkning


Me


Vi förflyttar oss till längdspåren, mamma tar täten


Lika grått här


Underbart vackert



Nu är det snart dags att fara iväg till Jonas farbror.

Rådjur på menyn

Bor vi på landet eller? Detta fick jag se när jag tittade ut genom köksfönstret i förmiddags.

 
Så häftigt att se dom bara några meter ifrån. Jag inspekterade dom ett bra tag, men skrämde iväg dom när jag tillslut beslöt mig för att gå ut och skotta lite snö. Alla rosor och lökar skulle dom ju inte få äta upp.


Nu funderar jag på att gå och hämta posten. Det blev aldrig av igår. Jonas fick åka iväg på jourjobb direkt när han kom hem och kom inte tillbaka föräns vid tre inatt. Inget roligt för honom och sen upp igen vid sex.

Nu ringde mamma och bad mig åka och handla till dom. Båda där hemma ligger ju sjuka och behövde något lätt att äta, så nu blir det inhandling av soppor istället för promenad.
Ska försöka pilla i mig lite mat nu och sedan börja göra iordning mig för avfärd. Undrar om jag kommer ner för branta backen med bilen, har inte hört att de har varit ute och plogat ännu här. Förmodligen gör dom inte ens de eftersom det inte kommit så mycket. Kan ju hoppas i alla fall.

Hungrig?!?

Vart är matlusten? Helt bortblåst. Trodde jag skulle vara jätte hungrig eftersom jag igår endast fick i mig 5 skedar gröt, 1 knäckebröd, 1 banan och 2 glas blåbärssoppa.
Imorse åt jag i och för sig en vanlig frukost med yoghurt och 2 mackor men efter det har jag inte alls varit hungrig. Klockan halv tre fick jag pilla i mig en panpizza bara för att. Nu ska jag vara hungrig igentligen igen men icke. Får se när Jonas kommer hem om det blir någon mat. Jag var lite inne på att göra lasagne, men de är ju inte så kul när jag inte kommer äta så mycket. Så förmodligen blir det bara makaroner och korv eller liknande. Till Jonas lycka också förstås.

Undrar om Jonas stannar til och tar hem posten idag. Annars kanske jag föreslår att vi kan ta en promenad till brevlådan (2 km) så jag får lite luft. Har endast gått ut med soporna idag. =/

Nu ska jag mysa framför brasan igen och vänta på Jonas!

Home sweet home

Vi är hemma igen!
Jag och mamma fick bege oss hem en dag tidigare p.g.a av att jag åkte på maginfluensa igår natt. Inget roligt vill jag lova och jag som gått och trott att jag var imun mot det.
Vi fick i alla fall en och en halv dag med skidor. Det tog lite mer tid än vi beräknat att åka till Säfsen så det blev bara en kortare tur på 5 km vi tog på måndagseftermiddagen. Solen sken och himmelen var klarblå hela resan dit men vi hann inte rikigt uppleva den i skidspåren då den hade börjat gå ner när vi stakade oss iväg. Osis. På tisdagen hyrde vi slalomskidor och åkte utför i några timmar. När vi hade fryst sönder tårna och åkt de två backana som var öppna massvis med gånger bestämde vi oss för att ta en sväng med längdskidorna istället. Och hoppades på att de andra röda och svarta backarna skulle vara öppna nästa dag som dom dagen till ära snöpreparerade. Vi tog en 5 km bana den här eftermiddagen också, något lättre än dagen innan. Det var skönt, eftersom jag och mamma kör med vallningsfria skidor och glidet inte är det bästa. Här fick vi upp värmen igen och fick känna på att svättas lite.
Solen lös med sin frånvaro hela dagen.
Sedan kom den hemska natten och jag hade inga krafter för att åka skidor igår och mamma kände sig inte helt ok hon heller så vi besämde oss för att ta det lugnt på morgonen och sedan åka hemåt innan mamma också eventuellt skulle bli sjuk, för vem skulle isåfall ha kört bilen.
För två timmar sen ringde mamma, hon hade också fått det inatt. TUR ATT VI ÅKTE!
Det hade heller inte varit så kul att köra i snön som kommer idag så vi är väldigt nöjda med det beslutet.
Vi får hoppas att det kommer massor med snö så vi kan åka skidor här istället. Men vi hoppas inte för mycket, vet ju hur det är här. Tänk att bo i Dalarna och ha riktiga vintrar med mycket snö och åka spark när man ska någonstans eller kanske snöskoter.
Bilder kommer senare för mamma fick med sig kameran hem. Blev ju inte så roliga foton eftersom det inte var någon sol men något fick jag nog ihop i alla fall.

Jonas hade en överaskning när jag kom hem!
Han var lite besviken att vi kom en dag tidigare och allt hade blivit väldigt stressigt. Dagen innan jag åkte tog jag upp det där med lilla toaletten, att jag skulle vilja göra om den till garderob istället. Eftersom vi aldrig använder den.
Ni förstår säkert vad som hänt när jag kom hem. Ja, den hade förvandlas till en garderob.
Det blev jätte bra med inredningen och färgerna. Jätte coolt golv hade han hittat och den gröna färgen gjorde sig väldigt bra!
Lite för och efter bilder kommer här! Lite trångt att få en bra överblick på bilderna.











Nu kan jag börja hänga upp alla tusentals jackor och tröjor som är Jonas och alla 10 som är mina =)
Sen tänker jag mig korgar längst upp med mössor och vantar mm. Kommer bli bra med ett ställe där man kan slänga in alla grejer man inte vill ha framme. Speciellt nu på vintern med alla tjocka jackor. 

Säfsen imorgon!

Imorgon bär det av till nordligare bredgrader, Säfsen. Väskan är packad och kameran laddad likaså jag. Det blir fyra dagar med skidor och åter skidor. Två dagar med längd och två slalom är tanken. Så mycket har jag ju inte rört mig på år och dar, men ska bli härligt. Mamma planerar att vi ska gå upp med tuppen och äta en stadig frukost och sen bege oss ut. Sedan blir det godmat på kvällen och tidiga sänggåenden med laddning för nästa dag. Vilken semester.

Jag får återkomma här framåt torsdag-fredag med hur det varit och förhoppningsvis härliga foton!



Nu är kvällssnasket färdigt, buffalo-vings och nachochips med salami + ost. Ska bli så gott. Känner underbara dofter nu.

RSS 2.0