H&M

Förra veckan fick jag som massor av andra hem ett blad från H&M om 20% på ett helt köp. Hade inte tänkt beställa nåt, men kunde inte hålla mig. 20% är ju ändå ganska bra. Blev 3 toppar, 1 linne och 1 kjol. Har inga störra förväntningar på att allt ska passa bra men det går ju alltid att returnera. Jag hittade ett par så snygga jeansshorts men dom var slut i storleken så klart. Får hålla uppsikt över om det kommer in flera.
Detta låter kanske lite klyshat mot mitt förra inlägg om lite pengar. Fast fakturan kommer ju inte föräns nästa månad och jag beställde bara för 450:-. Så jag intalar mig själv att det var OK.



STOR LYCKA I VÅRVÄDRET !!
Härligt

Pengar pengar

Nu har jag fått i mig lite viktiga ämnen som finns i fisk för en gångs skull. Passade på när inte Jonas skulle äta hemma. För honom går det inte att lura i fisk inte.

Igår fick vi en liten utemöbelgrupp av mamma och pappa. Det var jätte bra pris på IKEA just över helgen, så dom passade på. Den blir perfekt i någon hörna sen!

Tärnö 199:- / bord + 2 stolar


Finns ju så mycket man kommer vilja köpa i April om jag känner mig själv rätt. Bl a blommor! Det tråkiga är att denna månad är den sämsta pengamässigt för mig NÅGONSIN, efter att alla ränkingarna är betalda. Känns väldigt ruttet.
Tror att jag kanske ska planera matinköpen och göra matsedel, för att undvika onödiga inköp. Och sen verkligen tänka efter vad det är som är viktigast denna månad! Snart kommer det ju en ny lön och nästa månad kommer vi inte att ha så här mycket räkningar! Allt kom på samma gång, telefon ända till sommaren, sophämting för ett halvår, radiotjänst mm.

Nu börjar familjen annorlunda! Sen får ni inte glömma bort Ballar av stål kl 21.55 !!

Mat

Sommartid har börjat och man hänger inte alls med tiden. Vi glömde lite bort det här hemma och trodde inte klockan var så mycket. Nu är det ju hög tid för kvällsmat, tacos blir det. Gott, gott. Jonas börjas tjata så det är bäst jag börjar.

Igår kväll hade vi lite folk här på middag. Grillat bjöd vi på, fläskfilé, potatis o morötter i ugn och tzatsiki. Väldigt trevligt!
Så skönt nu att bo större och kunna ta hit folk utan att behöva fundera över om man får plats och så. SUPER!


Dopdagen

Alldelles strax ska vi åka iväg på dopet. Det är våra kompisars dotter Flora som ska bli medlem i kyrkan. (Det är väl därför man döps? Eller? Och för att få sitt namn, så klart.) Ska bli väldigt kul!

Igår överraskade vi en arbetskamrat som precis gått i pension. Vi åkte hem till Gunnar och överraskade honom totalt, han blev väldigt glad. Sedan mötte vi upp fler från jobbet på Black Lion och där åt och drack vi gott och hade jätte trevligt. Kvällen avslutades på Harrys med en rejält kapad grupp. Alltid när man går vidare splittras alla. Där var det sådär kul, ingen bra musik enligt oss. Det vill säga INGEN schlager och liknande.
Annars en väldigt lyckad kväll!

Nu ska Jonas klä sig, bäst att vara med !!


Premiepension, amf, ip.. blabalablaa

Det blev premiär med hojen idag. Skönt, perfekt väder. Men gillar verkligen inte min cykel, känner mig som en mupp. Vet inte riktigt varför. Jonas mountingbike känns bättre, den är det dämpning i med. Hade verkligen behövts idag med alla hål i våran väg. 20 minuter tog det till jobbet. Vet inte riktigt hur långt det är men kanske ungefär 5 km. Den andra cykeln har en cykeldata så när den är fixad kan jag mäta.

I eftermiddags var vi på banken och pratade om pension. Så tråkigt men jag antar att det är nödvändigt. Vi blev i alla fall inte klokare på detta möte utan litar till fullo på Pernilla. Det är 42 år tills jag ska gå i pension, om jag gör det vid 65 vill säga. Om 40 år kanske man ska jobba till 70, vem vet. Det är lite svårt att ha någon uppfattning om det där när man är så ung. Hur kommer man känna sig vid 65? Är man helt slut eller skulle man kunna jobba ett par år till? Spännande.. Den som lever får se, något man heller inte ska ta för givet. Leva i nuet ska man göra, inte planera så långt som 20 år framåt. Man har ju ingen anning om hur livet kommer se ut eller vara då.               SKRÄMANDE?

Eller skönt att inte veta hur livet kommer att se ut.
Det vore ju hur tråkgt som helst.
Skulle ni vilja veta om ni fick chansen?
Inte jag.

Nu tänkte jag ge mig på bokhyllan som inte kommit ur kartongen än. Hoppas den inte är allt för krånglig att montera. Men det finns ju säkert en sådan där bra och lättförstådd  IKEA instruktion. =)

Våffeldag med semla

Jag blev utan våffla idag, jag överlever det. Lånade ut våffelgärnet till Emma och räddade hennes "våffelträff". Jag får ta det någon annan dag, men glad är jag ändå för jag fick en semla istället. Får passa på för snart är det väl förbi med "semleperioden".

Gick på stan med Sarah och tittade efter doppresent till Flora. Det finns så söta grejer till barn. Vi var i affärerna Lilla snigeln, Sköna ting  och Mitt lilla krypin. Den sistnämna gillade vi allra mest, är verkligen värt ett besök om ni inte redan varit där. (Ligger i Knäppingsborg.) Efter att  vi gått där inne ett bra tag och Ooohh, naaa, oohh så bestämde jag mig för vilka presenter jag skulle köpa och sen begav vi oss till fiket och semlan.

Imorgon blir det premiär för cykeln oavsett vilket väder det blir. Ena bilen ska ut på jobb så jag blev utan. Hoppas så klart på strålande sol, men säkert blir det regn och ishalka. Nej, inga optimister här inte. SOL SKA DET BLI !
Börjar inte föräns kl 10 så det känns bra!

Ordinary day

Helt vanlig dag, alltså inget roligt alls att skriva om. Började dagen med sovmorgon till 8 sen hade jag mysfrukost framför tv´n. Så skönt att ha det en vardagsmorgon. Sedan kunde jag gå och plocka här hemma tills jag började kl 10. Vad grejer det blir överallt egentligen, på så kort tid. Papper, kläder, snusburkar, glas, skålar och jag vet inte allt som ligger överallt efter en dag. Finns det här problemet i varje hushåll?

Är nygligen hemkommen från jobbet nu och maten står i ugnen. Känner sugen i magen nu, men får vänta i ca 30 minuter till. Kyckling, ris och bearneisesås blir det.

Akut IKEA besök

Efter jobbet idag hade jag noll planer, skönt men ändå stressande på något sätt. Vad gör man? Satte på en tvättmaskin och duschade. Tog en stor kopp Te och satte mig framför datan. Eftersom våran dator lever sina sista dagar tog det som vanligt 10 minuter för den att vakna till. Jonas hann komma hem och hade massor med uppgifter. Det var papper hit och papper dit, löner mm. Vi hann bara börja föräns hans syrra ringer från IKEA med två nyinköpta sängar som inte gick in i bilen. Snäll som J är så börjar vi räddningsjouren. Vi passade även på att ta en jogging runda där inne vi med. Ja, när Jonas är med blir det maraton. En bokhylla till kontoret var målet. Vi hittade en på 5 minuter och sen var det raka spåret till "Ta själv hyllorna". Jag hann norpa åt mig 4 paket med ljus (till ljuskronan) och en matlåda! Puha.
Och i nästa sekund var vi på motorvägen igen.
Är så sugen på att åka dit snart och bara gå och strosa lååångsaaaamt. Några intressenter? Men det får nog bli om ett par veckor, nu är det kaos på IKEA, bara ombyggnationer. Men tänk vad mycket nytt de kommer få in sen, och massor med inspiration.


Denna blev det. Expedit 479:-


 



Denna dag fylldes den med! Skönt


Ingelsta shopping!

Idag begav jag och Emma oss till Ingelstaområdet för shopping. Vi var runt i varenda affär kändes det som. Det var lite segt med shoppingen i början men sen tog den fart. Detta fick jag med mig hem:

En söt vit ljuskrona i märket Sia, 495:-. Hittade en tillslut jag var nöjd med. Utan lampor dock men kom fram till att de oftast är väldigt fula och det räcker med att kunna tända ljus. Nu slipper jag bekymmra mig om att lysknappen sitter bakom skåpet. Inga kristaller heller, men de kan man hänga på själv om man vill ju. Oftast kan det bli för mycket sådant på andra. Nu ska vi bara få den över mitten av bordet och på rätt höjd.


Dessa ska upp på väggen för lite ombonad känsla. Är fruktasvärt tomt på våra väggar.
35:- styck på Grossisten.



Matta för halva priset på Jysk, 50:-. Tror den får ligga här.


Jag köpte även en kratta på ÖB så nu kan jag ut och göra klart i rabatterna. Men spar nog det till en annan dag, nu är vintern på besök igen. SNÖ.

Trädgårdsrutan

Igår kunde jag inte hålla mig längre, gjorde vår i trädgården. Klippte buskar, rensade rabatter på löv och fann många lökar som är på gång upp. Härligt, vi kommer att få massor med tulpaner och påskliljor, lagom till påsk vore perfekt.

Hälften av buskarna är klippta


Nu är allt färdigt, rent och snyggt


Detta gömde sig under alla löv, hoppas dom inte fryser nu


Igår åkte även fjädrarna på riset, fin fint blev det. Gjorde en vas att ha inne också. Även en med lite videungskvistar, där jag hoppas att några kissar ska knoppa upp så småningom.



Mamma följe med mig till BlomsterHuset och jag fyndade två krukor (20 :- styck) att sätta på husväggen. Jag köpte också minipåskliljor och den där blåa blomman som jag glömt namnet på. Iris?? Jag gjorde mitt första arrangemang och blev ganska nöjd.

Inspirerat av mamma


På eftermiddagen kom Emma cyklandes och vi grillade kycklingfilé och såg på Expedition Robinsson.

Let´s Dance

Let´s Dance

Nu är det spännande!!
Vem åker och vilka går till final?

Jag är glad för att det är mina tre favoriter som är kvar och alla är värdiga vinnare!
Undrar bara nu hur svenska foket röstar, det kan man aldrig veta.

Hoppas nog mest på Magnus och Laila!
Men Morgan är ju hel gullig han med... Så svårt

Vad vill ni?

Juryn är helt fantastiskt och idag visade dom upp sina danskunskaper. Man kan inte annat än att beundra dom!
Inte några som bara sitter och pladdrar om något de inte vet precis.


Äntligen fredag!

Igår var det dags för massage igen. Lika skönt som alltid, men speciellt efter en lång arbetsdag 7.30-18.20. Denna gång blev det ingen semla att smaska på utan pizza istället.

Jag tog min helgstädning redan i eftermiddags. Skönt att ha den gjord tills imorgon utifall det blir fint väder och jag vill vara ute. Är lite sugen på att börja rensa lite i rabaterna och klippa buskar mm, men får se hur jag känner för det imorgon. Kan ju hända att man bara vill njuta i vårsolen. Fast tror att jag blir för rastlös för den sortens "latsyssla".

Sarahs mage bara växer och växer, känns inte rikigt som att man hänger med. Får ta och ses snart igen.
Tänk att det snart blir en liten bebis i tjejgänget.


Vårstädning

Äntligen har våran lilla vägförening vaknat upp. Idag när jag kom från jobbet var dom flesta av alla bamse hål i vägen igen fyllda. Så skönt, för de senaste dagarna har man blivit så j*a irriterad över att åka ändå upp till oss. Så himla dålig väg. Sa just till Jonas igår att om alla boende gav några hundra var skulle vi kunna fixa till vägen, och det skulle räcka långt för vi är ju ändå några hundra som bor här. Jag var beredd på att betala 500 kr !!! =)
Men nu är det värsta fixat !! Dock inte sista vägen upp, men de var inget vi räknade med för den delen. De sandar och plogar inte här heller. De får vi fixa själva.

Idag hade varit den optimala dagen för cykling till jobbet. Underbart ute! Men jag får vänta tills nästa vecka, ingen mutter funnen än. Fast till helgen får jag tillbaka min cykel som varit på lån i Oxelbergen. Så jag hoppas på fortsatt vårväder.

När jag kom hem från jobbet ville jag ju inte gå in när det var så fint väder så klart. Tillmin besvikelse nådde inte solen in på våran tomt, jag som var sugen på att sätta mig och bara njuta. Får se om vi måste diskutera bort några stora tallar som skymmer. Men de kanske blir bättre på sommaren när solen står högre. Istället idag fick jag plocka lite på tomten. tog bort tallriset jag haft i en stor kruka och bytte ut det mot björkkvistar. Jag hade tur som hade en fallen björk på tomten så det var bara att bryta där ifrån. Är det för tidigt att sätta fjädrar i nu? 1 månad kvar til påsk. Även "julkransen" på dörren åkte bort. Vet att det var i senaste laget, har tänkt på det flera gånger.

Videung!

Hemkommen från jobbet nu och mat har jag fått mätta magen med. Blodpudding, lingonsylt och bacon idag. Lite segt att jobba kväll men gud så skönt att det fortfarande var skapligt ljust när man åkte hem.

Vilken energi man får när solen är framme. Är så sugen på att krypa ner i en skön stol i något hörn där det är lä, under en filt och bara njuta. Får hoppas på helgen! Men då måste vi försöka hitta några utemöbler snart, för nu dröjer det inte länge tills man vill sitta ute i solen. Okej, kanske 2 månader, men vem vet kanske blir en tidig sommar i år.

När knopparna på träden börjar slåut ska jag vara framme med kameran och försöka få till några fina bilder som kan bli tavlor. Videung kanske kan vara fint i svartvitt.  På tal om det, snart ska påskris in och fjädrar upp, då är det verkligen vår!


Idag är det tisdag och tisdag-kväll på kanal 5 betyder Desperate Housewives!   ♥


Sovmorgon

Sovmorgon idag igen, gillar det! Man kan ta det lugnt här hemma, till och med hinna uppdaterna lite här. Men detta piss väder kan man ju alltid hoppas på att få vara inne, liten chans med ändå.

Såg ni Ballar av stål igår ikväll? Jag fick mig några skratt anfall. De roligaste var han som provocerade olika fotbollslag, väldigt grovt, och sen sprang jagandes därifrån. Tjejen som rå raggade upp två Italienare var as skön med. Dom var jätte på att få följa med henne hem och sen när hon reste sig för att gå på toa och lotsades att "grovhalta" blev killarna väldigt avskräckta. Så roligt att se dom diskutera om vad dom skulle göra. hehe
Det där måste man se igen!!

Korvstroganoff

Har varit en underlig dag idag, har känts som om jag aldrig rikigt vaknat. Segt. Så synd att inte den härliga solen stannade kvar längre! Men skönt på så sätt att jag inte behövde vara besviken över att inte kunna cykla hem i eftermiddags solen.

Ikväll blev det korvstroganoff till middag. Super enkelt och gott. En kort beskrivning:

Stek skivad korv och skivad lök. Tillsätt ca 1-2 msk tomatpuré eller chilisås, ca 1dl ketchup, 2,5 dl matlagningsgrädde och fyll på med mjölk till önskad såsmängd. Krydda med svart & vit peppar, salt och persilja (finns att köpa torkad i vanlig kryddburk, väldigt smidigt). Putra allt samman medans du fixar med riset!

Förbannade söndag

Vi hade en mild form av mardrömms dag. Inte ett dugg lyckad alltså. Förmiddagen startade förvisso bra, pappa var här och satte upp minispotlights över köksön. Det blev super bra! När vi skulle på "teatern" så var Jonas grymt skeptiskt, som senare skulle visas sig vara befogat. Det var vi + 155 pensionärer, och som skrattade ihjäl sig vid minsta lilla sexskämt. Jag log och skämdes över att tagit dit Jonas. Så rolig var den väl inte Sarah? =) Jag hade så höga förväntningar så var ganska besviken. Ville ju ha kramp i magen. Efter var inte Jonas sugen på att gå till resturang så vi fixade mat hemma istället.

Idag skulle jag ha cyklat till jobbet, värsta vårdagen ute!! Men vi försökte pumpa däcken på säkert sju ställen igår, och Jonas höll på att slänga det åt skogen hundra gången men gav inte upp. På OKQ8 fixade det sig tillslut efter att vi upptäckt att det var nåt fel på ventilen. Vi var nu väldigt nöjda! Jag skulle tillslut kunna cykla. På hemvägen lämnade vi en bil hos Tommy, för den ska på översigt idag, och vi börjar knalla upp till oss. Jag med ett cykeldäck i händerna och Jonas med sina jobbar saker i famnen och en bygghjälm på huvudet. Det var bäcksvart ute!! När vi kom över det näst sista krönet så från ingenstans så hoppas två skällande hundar fram och det tog ytterligare några sekunder innan vi kunde skymta dom i mörkret. (Vi hade precis fått ett hus´s lampor bländande mot oss så vi såg inget.) Skoja om att vi höll på att skita på oss. Men som tur var så var ju hundarna i samma sits, vättskrämda. Undrar vad dom tänkte, cykeldäck och hjälmar ute och går. Men vi fortsatte knalla efter att husse och matte fått tag på hundarna och när vi kommer hem skulle vi bara sätta dit däcket på cykeln igen. Då upptäcker vi att en mutter har försvunnit på loppet. MEN VAR!!??!! Suck, det blir ingen cykling och jag som är såå sugen nu! Istället får jag gå ner till Tommy igen nu och låna hans bil till jobbet.

Lyckade Lördag!

Vilket jämnt startfällt det var i melodifestivalen, helt galet! Eftersom vi har skivorna och har lyssnat på låtarna om och om igen nu, så har helt plötsligt dom flesta blivit så bra! Jag hade ingen favorit igår, men gillar inte Alla, Alla, den grekiska, men det var ju lugnt. Det var visst många som inte gjorde. Är skapligt nöjd med vinnare Malena, låten blir bättre för varje gång jag hör den. Väldigt speciell och avancerad så den kan nog gå långt i Europafinalen.
Till och med snälla snälla börjar så smått låta bra! Skrämande.



Fikan var trevlig igår och det vi bjöd på smakade bra! Även om hallonpajen inte blev något jätte hit. Så jag tänker inte lägga upp receptet, som annars var tanken. Tacka vet jag vanlig smulpaj!!
Igår var första gången våra föräldrar träffades. Dom har setts ute kortare stunder så men inte såhär men fika eller mat. Konsitgt när vi varit tillsammans i fem år. men allt har ju sina förklaringar, antingen så har dom inte kunnat både parterna eller kanske mest för att vi bodde så trångt innan. En rolig sak som hände måste jag ju berätta. När Jonas mormor hälsade på min mamma och pappa frågade hon sen var min mamma var.
-Men de här är ju mamma sa jag.
-Jaha, "skratt", jag trodde det var syster. =)
Där fick mamma en super komplimang som hon kan leva på att tag!
I alla fall så gick det bra! Vi får slå till med en middag snart!!
Jonas mamma och mormor stannade kvar för att se Melodifestivalen här och vi bjöd på grillat. Mitt i vintern, jag vet! Men det funkar faktiskt att grilla året om och gud så gott det är!

I eftermiddag är det dags för "Teatern" och sedan middag ute.Ska bli roligt, och hoppas verkligen nu, Sarah, att den är lika bra som du sagt!! Men det tror jag, bara vi är på rätt humör.
Dags att väcka den snarkande...

Gästerna kommer snart!!

Nyss hemkommen från kaosartade Maxihuset. Började med en sväng till öb där jag köpte bodylotion, 2 zinkhinkar, påskfjädrar och After Eight. Innan handlingen på maxi gick jag och tittade i klädaffärerna. Är på jackt efter en kjol men det verkar vara lönlöst. Finner inget fint, provade en men usch. Hade ingen bra "se bra ut dag" idag så inget hade nog blivit bra. Shoppade massor i mataffären istället. 

I eftermiddag kommer våra familjer för att fira Jonas lite. Vi ska bjuda på frallor ( J´s konstiga önskan) och Hallonpaj (min vilja). Ska testa på en ny så hoppas verkligen den blir god. Vi är helt frälsta på hallon här för tillfället.


Kan jag få den så här fin tro?


Födelsedagen!

Jag lyckades få till en frukost på sängen i morse för Jonas. Försökte sjunga en trudellutt med, men vet att han hatar när jag sjunger så jag var sparsam. Så JAG åt frukost på sängen och Jonas slumra brevid, han bad om ursäkt för att han knappt kunde hålla sig vaken men att det faktiskt inte gick och göra något åt. Hnm. Han åt ingenting som jag visste innan men slurpa i ett glas blåbärssoppa och öppnade paketet. Jag hade inte räknat med mycket mer. Han gillade presenterna och trimmern är redan provad och det blev en snygg frilla dagen till ära.

Imorgon kommer lilla Flora att vara med i tidningen, nyfödda. Här finns hon också, om ni är för nyfikna. http://nt.se/nyfodda/?nav=Personligt
Hon och flera av Jonas kompisar var nyss här, vi fikade och dom lekte med Jonas nya leksak. En laser.. Avgör själva hur intressant det var. =) Lycklig var han i alla fall när han kunde se om tapetvåderna satt rakt. Han som tapetsera var här och fick skämas lite när det var något snett. Inget ögat ser så det är helt okej.

Flora myste på våran fårfäll och fick leka fotomodell. Tror att jag fick till ett par fina kort!

GRATTIS CHRISTIN

Som blir hela 23 år gammal!! STORT!

Idag kom jag äntligen iväg, i sista minut, för att köpa en present till Jonas. Det blev en hårtrimmer, så nu kan vi leka frisör hemma igen. Jag råkade ju tappa hans förra i granitgolvet så den gick sönder. Har fått ett antal pikar för det och nu passade det ju bra att kunna ge en ny till honom. Jag ska ju även ge teaterbiljetterna till honom inklusive middag.
Jag ska försöka med frukost på sängen imorgon och kanske en liten truddilutt, bara han ligger kvar men han brukar ju inte gå upp före mig. Men man vet ju aldrig, sist jag försökte slog det ju slint och han var uppe före. =)
 

Kanal 3 + 6 har plötsligt försvunnit hemma hos oss. Jag mailade telia igår, lättaste sättet att få kontakt med dom, och frågade var kanalerna var. Det visade sig att vi till och med nu haft någon gratis grej. I det vanliga paketet vi har ingår inte dom kanalerna. Frågan är vad vi ska göra nu? Välja ett annat paket eller inte? Vill att dom ska ringa så de kan berätta om olika alternativ. Kan man maila och säga att dom ska ringa? Kanske kan testa!

Nu ska jag krypa ner i soffan med Jonas och se på Antikrundan och Plus.



Fredagen den 13 imorgon, IGEN!! Födelsedag och allt... Jag slipper jobba kväll imorgon, kan det ändras tro??
Jag är sugen på grillat, föreslog det som fredags mat, HOPPAS.

FLÄSKFILE, KLYFTPOTATIS & TZATSIKI.. säger inget mer

Onsdag

Sitter, nyss hemkommen från jobbet, och tar en eftermiddagsfika. En stackars bulle blev över igår så jag passade på att äta upp den och lite te till det, smaskens.


Mamma, Emma och Andreas var här igår och jag fick hjälp med att sy upp gardiner och göra en matchande kappa i sovrummet. Det gick bra och nu är det bara gardinerna i kontoret kvar att sy upp. Så här blev det i sovrummet.



När jag ändå var igång med kameran passade jag på att ta på mina "kvistar med lampor". Det piffade upp i "hallen" utanför sovrum och kontor.



Nu ska jag titta efter ett hus som är til salu här i trakterna. Mamma och Pappa skulle promenera förbi idag och sedan komma hit. Få se om det är något fint hus.
Nu är vi påväg mot helg igen, halva veckan avklarad. Skönt. Jonas fyller på fredag och jag vet inte hur jag ska komma iväg för att köpa present. Vi har bara en bil för tillfället.. Typiskt. Får se om jag kan charma (hur stavas..?) ma o pa.

Annorlunda!

Det är familjen annorlunda på tv. Det handlar om tre familjer som har många barn. Det är mycket roligt att sitta så här på avstånd och titta och beundra. Att de orkar med, dagis varje dag. Att jobba på dagis är roligt och givande, men det är också skönt att gå hem på eftermiddagen och vara ledig på helgerna. Fast barnen värkar ha det bra och det är så beudransvärt att se hur föräldrarna orkar bara glada nästan alltid. Själv tycker jag att två barn räcker, på sin höjd tre.
Häftigt med tvillingar!!

Snart ska jag åka och hämta Jonas, han är och fixar med bilen och den måste torka över natten där han är. Imorgon kommer mamma och Emma på besök, visst EMMA!?!  =)

Mina nya fovvo låtar!!!

Mina nya idolen är Heat och Lasse Lind, eller jag älskar deras melodifetivallåtar. Vi har fått deras skiva men har bara lyssnat på dom låtarna hittills. På högsta volym i bilen!!
Om ni inte redan gillar dom så ge dom en chans, annars går ni miste om något stort!!

Natti natti snart..
Sovmorgon imorgon, skönt !

Vi missade hela dagen!

Vaknade upp alldelles för sent dag, klockan 13. Inte bara att man känner att halva dagen gått och allt är förstört är man så otroligt seg i huvudet när man sovit så länge. Jonas fick jag upp vid halv två. Det var lite hans fel att vi sov så länge. Jag kom inte hem föräns vid halv tolv från 50-årskalaset och blev efter det sittandes framför datan och tv´n. Vid ungefär två somnade jag i soffan och klockan tre ringde Jonas och Tommy och det var dags att hämta hem dom. Sen somnade jag säkert inte föräns vid fyra halv fem.


Vi bestämde oss för att ta en promenad för att vakna till och just i det ögonblicket började det regna, typiskt. Men vi trotsade vädret och gick ner till Tommy och Tessan, där blev vi kvar ett bra tag. Smaskade bland annat på Tommys kladdkaka. När det var dags att gå hemåt var det vitt ute, igen.
Nu sitter vi här i mörkret, framför brasan och reprisen av Andra chansen.

Degar dag!

50-årsfest

Är nu hemkommen från 50-årstillställningen. Vi fick väldigt god mat, smörgåstårta, potatissallad och kassler, sallad, bröd. Kaffe och daimtårta (min favorit som svärmor gör).
Presenten som vi gav, biljetter till sommarkonsert med Jerry Williams med gäster, var uppskattad. Vilken tur, antingen så hatar man Jerry eller så älskar man honom. Han gillade honom vilket var väldigt kul!


Annars idag så började vi med att storhandla. Jonas följde för en gångs skull med! Det var skönt att slippa stressa gärnet i kassan och bli genom svett. Annars är det mest besvärligt att gå med honom i affären, vill bara till kassan och tycker allt tar lång tid. Han är femtio meter framför mig med kundvagnen och jag kommer springandes med amnen full av varor för att han inte väntat. Han brukar säga om han håller ett jämnt tempo genom affären så kan jag springa som en jojo fram och tillbaka från hyllorna och vagnen. SÄKERT! Idag drog jag vagnen mest, så det fungerade bra!
I landsproblem.

Sedan lunchade vi där. På en utan dom tre matställerna som öppnat på maxi, vi testade den mittersta, Basilica.
Köttfärssås och spagetti blev det, gott men vi konstaterade att min var godare!
Dom har fått till tre väldigt bra matställen som kommer att kompletera varandra kanon ! Något som fattades på maxi var ju faktiskt någon stanns att äta.


Pyssel

Biljetterna är uthämtade och nu ska jag bara fösöka få ihop ett någorlunda roligt kort med. Har hittat några foton på 50-åringen och ett på Jerry Williams så hoppas på att det blir bra!

Jag nyfiken på hur våra aktier gick idag, upp eller ner? Ska se på 22-nyheterna efter Let´s Dance sen.

Nu ska jag klippa och klistra lite,
framför Let´s Dance så klart.


Bjuder på en sommarbild *längtan*

Sooovmorgon

Sooovmorgon... Ställde klockan på 8.30. Vad är mysigare än att liggar kvar i sängen när den andra måste upp tidigt? Inte mycket som slår det, kanske att den andra också får ligga kvar men då sover man ju bara och kan inte njuta.

Nu har jag fixat med en present till Jonas, han fyller om en vecka. Snodde lite inpiration av Sarah så en "skrattfars" (teater) på Skandiateatern blir det. Dom tyckte att den var jätte bra och fick skratta mycket. Det är tanken att vi också ska göra. Efter den tänker jag mig att vi kanske går ut och äter. Det var länge sedan vi gjorde det, som förut var våran "vardagslyx".
Jag är ganska säker på att Jonas inte läser det här och hoppas ju nu att han inte får för sig det helt plötsligt. Och ni andra håller tyst så klart!

Jag bokade även biljetter till Jerry Williams med vänner som är i sommar i Lejongroppen. Dom ska vi ge till Jonas mammas karl som fyllt 50 år. Det blir nog bra, så svårt att komma på vad man ska ge när folk börjar komma upp i åren *host* =), och har allt. Det blir att fira "semesterparet" imorgon som kommer från Egypten idag, fuskisar.

På tal om det så blir det nog ingen resa för oss i April, det skjuts på framtiden. Förstår inte varför Jonas var tvungen at ta upp det där så att man blev sugen. Jag var ju egentligen inte på från början, 'suck'.

Nu ska jag göra mig iordning för dagens jobb, 10.30-19.00. Jag ska gå bilbrevbäring i Skarphagen idag, så vet ni var jag håller hus, ikväll blir det reklamkörning. Ska bli skönt att slippa springa i trappor, bara jäsa i bilstolen. Perfekt när regnet hänger i luften. Jag ska försöka komma ifrån så jag kan hämta ut biljetterna i Vilbergen innan dom stänger med. Föresten så kan jag ju göra det innan jag börjar, men då måste jag sno mig på!

Föreningsstämma

Vi hamnade på en rikigt "gammeldags" stämma med ordförande som slog med klubba och val av sekreterare mm. Kanske är det så här stämmor går till nu för tiden också, det var ju våran första någonsin. Blandat folk var det, mest äldre så klart. Vi har hört att på möterna är det ofta "åretruntboende" mot "sommargäster", och att det kan gå rätt vilt till. Nu var det bara en extrastämma med två frågor - Renovering och tillbyggnader av KIF stugan (KårtorpsIdrottsFörening, ja det finns en sådan) och uppförande av mobilmast på området. Det förstnämnda röstade vi ja till, klart att en sådan gammal tradition ska få leva kvar, det är dom som bl. a ordnar med midsommar. Mobilmasten röstade vi ner totalt, fast det var några gubbar som envisades och rösta ja. Men som sagt vi har flyttat ut på landet för att slippa 25 meter höga saker med blinkande lampor hödst upp och ja, en 25 meter mast skulle nästan alla kunna se från köksfönstret, Idylliskt??

På banken gick det bra, vi har nu fått bort topplånet, vilket medför lite lägre månadskostnader. Jonas hittade på och köpte lite aktier och jag ville inte vara sämre så blev pålurad jag med. Vi köpte några som låg väldigt lågt nu och hoppas naturligtvis på en total vändning så småning om. Bara att följa nyheterna nu!

Bank-meeting..

Ska snart träffa Jonas på stan så ska vi gå till banken. Äntligen hörde hon av sig och papprerna är klara för att signeras. Vi ska lägga om lånen lite och på så sätt få en lägre månadskostnad, me like.

Ikväll är det även föreningsstämma, får se om eller vem som går. Jag vill att båda går men vi får se. Kan vara intressant när man är nyinflyttad och se hur möterna går till här och träffa lite grannar. På vinterhalvåret träffar man ju inte grannarna på samma sätt som på sommaren, då fler är ute och rör sig i området.

Det är bäst att jag åker nu!

Vi höres..

Desperate Housewives

Vilken tur jag hade.
Som vilken kväll som helst var jag inne och läste mina gamla vanliga bloggar och jag kommer till Sarahs, dagens hjälte för övrigt, och upptäcker att Desperate Housewives har säsongspremiär idag. Detta har jag längtat på så det var en god överraskning.
Detta är inte Jonas favorit så jag förstod att jag var tvungen att muta med något. Jag tog till det säkra kortet direkt, MASSAGE! Det funkade idag med, men nu hoppas jag att han somnar innan nio, osäkert men kanske...



Idag gjorde jag en ny typ av lasagne. Fick lite inspiration på en blogg om att anväda färska lasagneplattor. Gjorde även köttfärsen lite annorlunda emot vad jag brukar. Det blev jätte gott! Kan verkligen rekomendera färska lasagneplattor, piffar upp mycket.

Måndag!

Tänk att det blev vinter igen. Det är super mysigt ute på landet just nu. Bomullsvitt överallt. Det som är mest tråkigt är väl att risken är rätt stor att det är slask imorgon, det är ju bara nollan.

Imorgon är det dags för att vara "provdocka" för massageeleven igen.
Härligt med massage så här ofta.


Lina

Inredningsdag

Har varit lite sugen på att köpa saker till huset i ett par dagar, (kan det vara solen). Så idag tog jag en tripp till Ingelstaområdet. Mamma tipsa om att det var halva priset på gardinstänger på Jysk så jag var där och köpte två stycket. Blev även ny gardin till sovrummet. Det blev bra, lite mönstrad, piffar upp lite till våra än så länge kala väggar. Jag vill ha den som kappa över altandörren också. Jag fick klippa bort va 40-50 cm på längden så får se om jag kan sy ihop dom stumparna till en kappa. Har satt upp lite test nu och det vore så snyggt med samma tyg där. Om det inte går att lappa ihop får jag väl köpa en förpackning till och sy om.
Denna gardin var det.


Bild från Jysk

Jag satte upp stång + gardiner i kontoret också. Där blev det svarta som jag hade i lägenheten förut. Känns bra att jag kunnat återanvända ett par stycken. Dyrt med gardiner. Blir ju som ett helt nytt rum. Bilder kommer.
Sedan var jag runt på olika affärer och íntog inspiration. Shape, Rum, Blomsterlandet, Plantagen och blomsterhuset mm.


På eftermiddagen var det våffelstuga hos farmor och farfar. Himelskt gott med vofflor!

VASALOPPET!

Gjorde ni som jag imorse? Gick upp halv åtta för att titta på starten på Vasaloppet !?
Vad maffigt det är när ca 14.000 skidåkare stakar iväg samtidigt, blir som en enda lång myrgång sett från helikoptern. Såg sen inte hela loppet på grund av att jag somnade ifrån i omgångar. Det är ju lite segt att sitta i flera timmar och bara glo också, så det gjorde inget. Sista timmen var jag med i alla fall.
Jag har ju sagt att någon gång i mitt liv ska jag åka vasaloppet. Som jag känner ni i alla fall. Skulle vara kul om man var ett gäng som tränade och så innan. Men det är ju så j-a långt, 9 mil, helt galet. Jag körde ju postskidan för nästan exakt ett år sedan och det gick ju skapligt, vad jag minns så här i efterhand. Men jobbiga saker har man ju en förmåga att förtränga ganska snabt. Det var dock bara 1 mil, fjuttigt i jämnförelse med vasaloppet. För mig tog i alla fall 1 mil runt en timme att köra. Ska skylla lite på stockning i spåren de första kilometerna. Vinnaren i årets Vasalopp körde på 4.10. Säger inget mer.





Nu kom Jonas med glass och hallon. Tredje kvällen i rad för mig.

RSS 2.0