Upptäckt: Säsongsstart av Desperate Housewives

Nu har jag mättat två arbetare. Jonas kusin som jobbar inne hos vår granne blev middagsgäst ikväll igen. De verkade gilla maten, vilken tur.
Jag hade helt glömt bort att det var säsongspremiär av Desperate Housewives ikväll, blev så glad när
jag tittade i tv-tidningen. Blev lite orolig att J redan var hemma eftersom han hatar det programmet och jag brukar lova att massera honom under det programmet. Så att jag kan få se det. Det hade jag inte lust med idag. Men glad blev jag när han berättar att han ska till sjukhuset och hälsa på en kille som jobbar för honom. Han var med om en otäck MC-olycka för en vecka sedan. Vi är så tacksamma för att det gått relativt bra och att han orkade ta emot besök nu. Så Skönt.



Förnyelse

Det är alltid roligt och framförallt nyttigt med förnyelse. Det nya för idag blev nytt utseende för bloggen. Höst tema blev det, så passande nu.
Strax ska jag börja med maten, tänkte att det får bli ett mattips för er som funderar än.
-Potatis
-Frukostkorv
-Blomkolsstuvning med pepparrot.
Visst låter det smaskigt, var inte så länge sedan jag gjorde det. Det går alltid ner.

Imorgon börjar jag att jobba halvtid enligt schemat. Första dagen ser ut att bara bli efter schemat också.
Sov morgon blir det. Jobbar 12.15-18.20. men annars ska jag ju joba mest 7.00-10.00 ENDAST. Undrar om jag kommer förslappa mig. Måste hitta på något. Nytt jobb. Funderar på om jag ska anmäla mig på arbetsförmedlingen så att jag kan stämpla upp till 100. Men undrar om det är värt besväret. är ju papper dit och papper hit. Skicka och ta emot. Söka jobb och redovisa mm. Vill ju egentligen inte tllbaka till det där. Så jag tänkte först vänta och se hur mycket mertid jag kommer att få jobba. Det kanske blir upp emot 100 eller i närheten och då känns det onödigt att hålla på med stämlingen.
Den som lever får se alltså.

Nu ska jag tina korvarna och under tiden plocka ur tvättmaskinen sen blir det matlagning för fulla muggar.

Pinklady

Nu är det den här tiden i måndaden när lönen kommit och det är dags att betala räkningarna. Tänkte fixa det nu, jag hade endast en räkning från RadioTjänst somjag måste "checka in". Allt det andra, eller det lilla andra, går på autogiro. Så smidigt.

Har inte haft tid idag att lära mig hur jag ska överföra fotona från mobilen, får se om det hinns med imorgon.
Jag var på AH´s gardiner efter jobbet. Fyndade ett par tygstumpar som jag tänkte göra fina kuddar av till huset. Kom ju på att jag kommer att få inreda en liten "gäststuga" också, ska bli så roligt!
Undrar omjag kan få till det kanske så här mysigt, ett av tygerna gick i rosa.



Nu ska jag sätta mig och se på singelmammor en stund innan J kommer hem,
inget program för honom det!

Återigen

Återigen blev det en dag i arbetetstecken. Hjälpte Jonas med boden. Jag har målat klart allt jag hade fått i uppdrag. Vi kunde äntligen montera upp fönstrena, det blev perfekt. Nu börjar det likna ett litet hus så smått. Jag fotade det men har inte kommit unifull med hur jag överför bilderna från nya mobilen ännu. Det måste jag kolla över snarast.
Imorgon är det ny vecka igen. Har inget speciellt inplanerat ännu. Känns rätt skönt, förra veckan var ju rätt fullspäckad.
Nu ska jag hoppa in i duschen, ska bli så skönt. Har färg överallt. Smutsig känner jag mig med.

Det var en helt underbar höstdag idag. Solen värmde så skönt, men det var väldigt svalt i skuggan. Ibland var jag ju tvungen att måla på skuggsidan, men desto skönare blev det ju att gå runt till solen sen.

Nu är det bara cirka 35 dagar kvar tills vi får tillgång till huset. Det närmar sig med stormsteg!

Kom ihåg att unna dig lyx med jämna mellanrum!

Har ju glömt att berätta hur ansiktsbehandlingen var. UNDERBAR!
Jag kom ut två timmar senare helt bortdomnad. Det var rengörning efter rengöring, massage, insmorning, portömning och maskar. Det kändes bra efteråt, väldigt rent. Men nu är hyn som vanligt igen. Hon rekomenderade så klart att jag skulle gå en intensiv kur på 6 veckor med behandlingar 1 gång i veckan á 600:-. Ni förstår själva hur dyrt det blir. Självklart skulle jag också köpa sex olika produkter att använda hemma.
Jag fick köra det vanliga, hem och tänka på saken. Visst skulle jag vilja det, men det är ju absolut inte det jag vill
lägga pengarna på just nu. Fick hem lite prov som jag inte använt ännu, skulle kanske ta det ikväll och unna mig.
Jag har ju testat ett antal olika ställe med ansiktsbehandlingar och denna var bäst hittills.
Alltså Hud och kroppshälsan, gillar även House of Beauty.



LYX

LördagsmorgoN

Det var skönt och välbehövligt med lite sovmorgon idag. Vaknade alldeles lagom vid 9.30. Detär ju så jobbigt om man vaknar vid 11-12. Halva dagen har ju redan gått då och mycket piggare brukar man ju inte vara, snarare tvärt om. Idag ska vi ner och måla klart fönstrena på byggboden. Jag ska nog också förbi stan så att jag kan köpa ett minneskort till mobilen. Fick ju knappt plats med något nu.

Ikväll ska jag träffa ett par kompisar, ska bli roligt.
Hoppas på massor med skvaller och annat.

Efterlängtad dusch om några timmar

Blev kvar ett antal timmar efter sluttid på jobbet idag. Det var stor "flyttardagen" och jag var inne och möblera om. Bra att dom valde stora starka Lina till det. Men det gick väldigt bra och möbleringen blev bra till slut. Fast det kommer nog att ta ett tag innan man vänjer sig. Det är ju så lätt att sitta fast med det gamla. Men de går nog rätt fort ändå.

Efter jobbet har jag varit med Jonas och åkt i nya bilen. Så fin!
Snart ska vi iväg igen och lämna släpet vi har på. Sen kommer jag få ta en efterlängtad dusch.

Har skaffat ny mobil

Har skaffat ny mobil idag. Mitt förra abonnemang gick ut och då passa jag på att förlänga och fick en ny mobil.
Det blev en Sony Eriksson G502.


Så nu är jag helt inne i den. Missar till och med idol, men det är på i bakgrunden.
Ni förstår att jag inte har tid att skriva här mer idag. Inget annat speciellt som hänt. Fredag imorgon, vilket är super skönt!

Idol för hela slanten

Efter att ha jobbat hela dagen, till sju, var jag vrål hungrig. Började redan på jobbet fundera på vad jag skulle göra för mat. Tankarna går ju mot att köpa hem mat när man jobbar sent, men är så trött på ute mat så det var helt uteslutet. Kom sedan på att jag hade färdig tacoköttfärs i frysen så det fick bli tacopaj. Smidigt att laga och oj så gott det blev. Nu sittar jag och ser på Idol. Så många bra artister! Ska bli jätte kul att följa dom i höst.

Idag fick Jonas sin nya bil, har inte varit ute och tittat på den än. Får vänta tills imorgon, men jag såg honom ute på vägarna idag. Den såg väldigt fin ut.


Nu är pausen slut, tillbacks till soffan.

Vinden vänder kanske

Efter lite motgångar de sista dagarna med t ex jobbet blev lägenheten såld idag. Jonas fick lite mer än vad den var ute för så det var kanon. Vi blev ju lite skeptiska när bara två kom och titta, men det räckte ju. Helt underbart.
Det andra positiva var ju att bilen gick igenom besiktningen. Var ju orolig för den sprukna lycktan men det var ju ingen fara. Så skönt att jag inte lade ner 4500:- på att byta den. Det är nu bara bromsrören bak som ska fixas innan jag sätter ut den på blocket igen. Hoppas inte bromsrören är något dyrt!!!

Det blev träning idag. Var så nära på att inte gå, är väldigt trött. Gick inget bra att sova inatt, låg bara och grubblade. Det är så mycket i mitt huvud just nu. Det är kämpigt, men jag tar igenom mig det. På torsdag är det ju ansiktsbehandling, som ska bli makalöst skönt. Eftersom jag vet att torsdagen kommer bli en jävulsk dag på jobbet känns det ännu bättre att lägga sig där i 90 minuter. Gaah.

Nu är det pannkaka på gång. Smaskens. Sen ska vi ner och måla på byggboden,
bäst att passa på i det fin fina vädret.


Skynda skynda, stress stress

Helt otroligt stressad dag. Men vad mycket jag har hunnit med också. Bilen gick igenom besiktningen, så himla skönt. En liten grej jag ska fixa sen ska jag försöka sälja den igen. Och hoppas på att det går snabbt och smidigt. Vi hade visning här idag så innan den var det full rulle att fixa allt här. Stress, stress. Blev bra tillslut, får se imorgon hur det gick. Det kom bara två stycken och tittade så vi hoppas ju att båda är intresserade så att det kanske blir budgivning, men man vet ju aldrig. Kanske blir så att vi får sänka priset och göra om allt. Vi får se! Stor handling blev det ocksåv på kvällen, skönt att ha det gjort. Jag hoppas på en lugn dag imorgon, både på jobbet och efter. Tänkte träna igen.
Är så trött nu, längtar verkligen till kudden, inte långt kvar nu.

Nattinatt

Det blev en städdag. Vi delade lite på sysslorna men jag gick ändå efter Jonas och fixade till efter honom. Så dumt egentligen, men så blir det när man är van att göra allt själv och vill ha det på sitt egna vis. Bra blev det i alla fall till slut. Är det sista att plocka undan och skura golven imorgon innan spekulanterna kommer.
Hoppas att det kommer några. Det tar man som självklart men man kan ju inte vara säker.
Men vi hoppas verkligen på det. Och att det ska bli budgivning så klart.
Nu är det dags att sova, börjar sex imorgon igen, vi kommer aldrig ifatt på jobbet. Troligen inte imorgon heller. Onsdag är vi kanske i fas för att sen på torsdag komma efter igen. Så funkar det på posten, om och om igen. Samma sak varje månad. Men det är ju spänningen i att se om vi ska klara av en dag till.
Posten-andan!  =P

Fartfyllt..?

En helg fylld med jobb. Hjälper Jonas att måla på byggboden. Inget roligt som händer förutom effektiv tid med honom. Idag börjar vi fylla kartonger med alla saker som ligger framme, imorgon är det ju visning på lägenheten och då måste den ju vara tipp topp. Så packning, damning och skurning. Känns som det börjar närma sig nu, flytten. Lägger några saker i kartonger som vi inte behöver mer när vi bor här. Så slipper vi ta upp allt igen från källaren.

Såg reprisen på extra extra igår då Blondinbella var med. Min bild av henne ändrades totalt. Mest utseende mässigt. Men till det positiva tror jag.


fedag kväll

Varför har killar alltid denna konstiga syn. Jag hjälpte Jonas med lite jobb ikväll, råkade fråga en konstig fråga om en pensel. Helt oväsentligt med vad jag försöker säga. I alla fall han utbrister sen:
- Jag är så trött på dessa frågor, jag har jobbat med en tjej HELA dagen och är helt slut. Förstår inte vad ni tänker.
Blir så irritead, just för att man råkar vara tjej blir frågorna konstiga. Skulle det vara en kille som fråga hade det säkert varit okej eller helt tvärt om, ännu värre att en kille kanske inte visste svaret på det.
Men det här får man ju ta, tänk så mycket vi kan som inte killarna kan. Som hur man dosserar tvättmedel, dessutom i rätt fack. Hur länge potatisen ska koka o.s.v. Så är det här hemma i alla fall. Tänk hur bra vi kompleterar varandra, fast det är kul att hjälpa varandra ibland och lära sig nya saker. Det har jag gjort idag!!

Imorgon ska vi på höst marknad på färjagården! Hoppas det finns något roligt att se på.
Först SOVMORGON!

..

Sitter och läser denna blogg + de länkade.
http://jagefrisk.blogg.se/
Tårarna rinner.
Åter igen, varför är livet så himla orättvist?

Någon gång visste jag att motgångarna skulle komma, mitt i denna GLÄDJE höst.

Det har hänt igen. Jag var på gymmet idag. Känns bra, hoppas att jag kan fortsätta vara duktig. Min nacke är ju totalt förstörd så något måste göras.
Igår och idag har varit en deppar-dag på jobbet. Vi håller på med omläggningar o.s.v och igår berättade cheferna att jag måste gå ner och bara jobba 50%, som jag har i grunden. Det kom som en liten chock. Har haft 90% över ett år nu, men nu blir det bara halva det. Det kunde ju inte ha kommit mer lägligt heller, nu när man gått med i gänget med miljon lån. Låter gnällig och tråkig nu men det har varit tufft att acceptera detta idag. Visst kanske vi kommer att få jobba extra eller det är ganska säkert, till en början, men det att veta att man har mer anställning är ju mycket tryggare. Så jag ska väl gå in för att söka lite efter andra jobb tänkte jag. Men det vet man ju hur lätt det är.
Var positiv, se chansen att komma ut ur posten nu Lina!!

Gjorde en sådan god middag idag. Handlade efter träningen och då är man ju så sugen på allt. Köpte mozzarella ost och färsk basilika. Varvade sedan skivad mozzarella med skivad tomat. Hackade på basilika och ringlade på lite Italiensk olivolja. Mmm, ni hör ju hur gott det låter. Till det gjorde jag Kyckling med basilika på, ris och Tzatsiki. Gott. Men fick äta i min ensamhet igen, men vad gör det.
 


Längtar otroligt mycket till lördag morgon, då ska jag soooova så länge jag vill. Det har blivit så otroligt svårt att gå upp på morgonen nu när det är mörkt ute. Ännu jobbigare blir det imorgon då jag ska börja redan vid sex. Usch, det gillar vi inte. Känner även av att man fortare blir trött på kvällen. I sommras har vi varit upp till elva varje dag utan problem men nu lägger vi oss vid tio efter att ha somnat vid tv:n.

Tisdag kväll

Tog en prommenad ner till stan efter jobbet. Jag har varit inne på möte hela dagen så jag behövde frisk luft och röra lite på mig. Besökte optikern och fixade till mina glösögon, så nu sitter dom bättre på näsan. Gick i lite affärer också,men kände att jag inte ville lägga pengar på kläder nu. Vill hellre spara och köpa grejer till huset sen. Har ju en känsla av att det inte kommer bli så mycket pengar över sen. Det blev i alla fall en True match mineral foundation.

Till middag gjorde jag hackelbackspotatis, fläskytterfilé och gräddsås. Men det blev inte lika gott som det låter. Misslyckades med allt igentligen. Köttet blev halvsegt och början till bränt, det sist nämnda samma med potatisen. Såsen var ingen höjdare, fick inte till smaken. Men men, alltid kan man inte lyckas. Det gick att äta, det är det viktigaste. Får se vad Jonas säger sen, han drar väl det vanliga:
-Jag är inte så hungrig...

90-talets glammor vi vill glömma

På P3´s förmiddags program, (som jag följer under min brevbärar runda), var dagens ämne 90-talet.  Jag kunde för en gångs skull känna igen mig. Annars när det ska pratas om minnen från olika decenium brukar jag vara för ung för att ha upplevt det. Men denna gång var jag tillräkligt "vuxen". Jag kunde vara med och tänka över hur man egentligen var klädd på 90-talet. Ni minns väl de
- korta magtröjorna
- savannbyxorna
- tintinfrisyren
- jazzbyxan ibland med kort kjol över
- långärmad tröja med t-shirt över
- buffaloskorna
- platåskorna
- våtdräcktsjackan

Det är skönt att det är över. Undrar vad som blir 00-talets hitar? Några förslag?

Käraste lägenhet

Tänk att det är någon annan som ska bo i våran lägenhet. Laga mat på vår spis, ha varor i vår kyl, duscha i vår dusch, gå på toa på vår toa och så vidare. Känns så underligt. Konstigt. Men å andra sidan ska vi göra samma sak i någon annans hus. Tänk att aldrig mer komma och få se hur det ser ut här. Tänk om den nya är en slarver och drar ner lägenheten i skiten. Aldrig städar och har vrakfester så golv och tapet blir förstört. Hemska tanke, det får inte hända!
När man säljer ett hus kan man oftast åka förbi och kika på hur trädgården sköts o.s.v. Men med en lägenhet är det ju lite svårare. Man får helt enkelt lita på den nya ägaren. Detta har gjort att jag har haft lite svårt att somna vissa kvällar. Ligger och funderar och funderar. Men blir inget klok.

Nu är i alla fall lägenheten ute på hemnet, ta en titt om du vill.
 http://www.hemnet.se/beskrivning/hemnet/280223
.

Jojo, så blev det

tog mig till Vilbergens träningscenter och gymmade lite. Blev även lite solning. Det var skönt men jag kommer förmodligen ha världens träningsvärk imorgon. Ska verkligen försöka komma iväg någon mer dag i veckan. Men lovar inget som har med träning att göra.  
Annars har jag lagat mat idag. Massor med köttfärssås att frysa in och matlåda blev det. Skönt att kunna ta fram från frysen om man inte har lust att laga mat någon dag. Vilket är rätt vanligt. Gjorde även tocoköttfärs, som jag tänkte att vi skulle mummsa i oss ikväll. Om jag nu blir hungrig igen, blev ju en sådan sen lunch. Fast jag ska iväg med Jonas strax och jobba lite så hungrig blir jag säkert efter det.
Nya tag nu och in i ytterligare en jobbvecka. Ska bli intressant denna vecka på jobbet för vi håller på med massa omläggningar och så. Så jag är lite nyfiken på vad som kommer att hända. Men stora omflytten är inte föräns
29 september, men de är ju snart.

Är det möjligen så att det är träning på G?!?

Gårdagskvällen var lyckad. Vi var vårat gamla vanliga gäng från jobbet, men har alltid lika roligt. Jätte god mat, sång och musik med gitarr och sedan dans. Var trött när vi cyklade hem framåt småtimmarna. (Det var så fasansfullt kallt i natt, vantarna måste fram.) Så nu är jag seg och sitter framför datorn, nyss ätit frukost. Funderar lite på om jag ska gå ner och träna. Men det är bara små funderingar. Har ingen anning om det blir så. Vet inte vilka skor jag ska ha i så fall, har ju inga inneskor. får tvätta av de renaste jag har i så fall. Vore ju skönt att komma igång och träna nu. När jag dansade igår fick jag ont i nacken, helt sjukt. 22 år och kam inte ens dansa. Detta måste vi ju göra något åt. Kan ju vara skönt att sola också. Hm.. Får se hur jag gör.

Imorgon kommer lägenheten ut på internet, ska länka då.

Skåpet är målat och kräftskiva nalkas.

Detta blev resultatet av första målningen på skåpet.

Före:


Efter:


Jag målade väldigt tunt med grundfärg. Det är ganska snyggt som det är nu tycker jag, så får se om jag målar fler gånger eller inte. Väldigt antikt aktigt, men frågan är om det passar in med våra andra möbler. 

Snart ska jag cykla iväg på en jobb fest, det ska bli kräftskiva. Jag tod kläderna jag tänkte ha på cykeltävlingen jag aldrig åkte på. Imorgon kommer jag nog att ha ont i benen, brukar bli en hel del dans på våra fester, väldigt lyckade. Kvällen till ära har jag så klart linser. Börjar bli skrämmande van att ha glasögonen på mig nu. Tänker inte att jag har dem på mig.
Nu måste jag fixa det sista innan jag trampar iväg.

Home styling

Har snyggat till hemma nu, tagit bort alla onödiga saker. Lyckades fylla tre flyttkartonger. Då bor vi bara i en etta. Har låtit lite "prydnadssaker" stå framme. Blev så snyggt. Så här skulle man bo jämt, men hur blir det då med det praktiska?
Mäklaren kommer om en timme.
Ikväll ska Jag och Emma gå och se Mamma Mia på bio. Äntligen har vi lyckats med ett datum, egentligen känns det som jag har så mycket annat att göra. Fast jag kan inte rikigt säga vad. Men det blir nog jätte kul, vill verkligen se den.


11 september

och jag giver en tanke till alla hemskheter som hänt denna dag.
Jag och Jonas åkte och tittade lite på bilar efter jobbet. Jag måste ha en ny snart, vet inte vad jag ska ta mig till. Men fy vad dyrt det är med bilar. Vill inte köpa en helt ny, känns som att verkligen slänga pengarna i sjön. Eftersom så fort man hämtat ut bilen har den sjunkit massor i värde. Så en bil som är ett par år gammal och lagom stor, vill jag ha. Verkar vara svårare än trott att hitta. Får leta lite på blocket, men måste ju först och främst bli av med min nuvarande. Ska kolla upp besiktnigen och förhoppningsvis göra den snart.
Åkte till bauhaus efter billetandet. Köpte färg till bokhyllan, antikvit blev det. Ska måla någon dag snart, helgen kanske. Köpte även några flyttkartonger. Ska plocka ihop lite "privata" saker tills imorgon då mäklaren ska komma och fota. Sen måste vi ju plocka ihop ännu mer tills visningen som blir vartefter så lite kartonger behövs ju.

Nu väntar jag på kebabpizza!!

Arbetsglädje/vilja

När jag körde reklam förut kom två flickor, i 10-årsåldern, fram till mig.
- Vad gör du?
- Jag kör ut reklam.
- Är inte det tråkigt?
- Naaee.
- Men lite kanske..?
Jag hoppar in i bilen igen.
Vad har hänt egentligen. Så små barn som ser arbete som tråkigt och jobbigt. Attityden till att jobba och tjäna pengar har helt förändrats. Det är så lätt att få pengar ändå tycker en del. Helt sjukt att man VÄLJER att vara arbetslös. Det alternativet ska överhuvud taget inte vara ett alternativ. Givetsvis finns det massor med folk som gör allt för att få jobb, riktar mig såklart inte till er. Det finns väl inget bättre än att kunna försörja sig själv och sin familj. Jag skulle nog skämmas om jag var tvungen att gå på bidrag. Har svårt att tänka mig in i det eftersom jag har haft tur att alltid ha jobb.
Men har man inget annt val så är det väl jätte bra att det finns möjlighet till hjälp. Tycker bara att det ska vara "svårare" på något sätt att få det. Gäller vissa!
Vad stötande detta inlägg verkar, vet inte riktigt om jag fick fram det jag var ute efter.

Det har blivit kväller.

Det gick bra med mäklaren. Han kikade runt och babblade på. Vi kom överens om ett pris vi ska sätta ut lägenheten på och han "assistent" skulle komma någon gång i veckan och fota mm. Sen borde allt komma igång, kanske visning redan nästa vecka. Vi kom även överens om ett fast arvode, känns skönt. Då slipper man oroa sig för det om det blir budgivning och priset stiger mycket.
Hoppas att det är något bra på tv ikväll, vet inte vad jag ska göra annars. Något ny serie som börjar kanske?
Nu ska jag först titta lite i IKEA katalogen och se om dom har något matbord, liknande det som jag hittade på MIO. Billigare vill jag såklart hitta. Bokade en tid för ansiktsbehandling den 25 sept. Längtar redan.

Buzzador paketet har kommit.

Kampanjen handlade om tandkräm denna gång. Någon ny mirakel tandkräm som ska göra tänderna vitare efter första borstning. Ska bli intressant att testa. Fick med 15 småtuber som jag ska dela ut till vänner och höra vad dom tycker. Spännande.


Om några timmar kommer mäklaren och då måste ju lägenheten vara i toppform. Vill ju att han ska värdera den så högt som möjligt så klart. Har lite småfix kvar att göra, diska och plocka undan papper mm i kök och vid datorn. Även en putsning på toan. Ska ju blänka om nya toan och handfatet nu.

Rosor & presentkort

överaskade Jonas med idag! Helt utan anledning, blev så förvånad. Det är faktsikt första gången jag får blommor av honom om man kan räkna bort studenten. 15 extra stora rosor var det. Ett kuvert fick jag också, där i var det ett presentkort på spabehandling på www.hudokroppshalsan.se/ 
Ska nog redan imorgon ringa och boka en ansiktsbehandling.
Vad han skämmer bort mig!


Idag har jag städat lite. Imorgon ska en mäklare komma och värdera lägenheten.
Men dammsugning och det sista tar jag imorgon, blir ju så dammigt direkt.

Hallon Sorbet & Viol Glass

Dillköttet blev sådär, misslyckades med köttet. Det blev segt men såsen blev underbar så det vägde nästan upp helt. Till efterrätt blev det viol glass och hallon sorbet. Vi var väldigt skeptiska till violen men den var riktigt god. Champagnen vart det bara en liten smutt på. Ingen av oss är så förtjusta i det egentligen.

Premiären för ensam mamma söker var precis. Det ska vi nog försöka följa, gjorde det förra året, mysigt program. Det verkar vara härliga tjejer med denna gång också. Längtar redan till nästa sommar med dessa sköna dagar vi fick se i programmet. Det blev ju inte så många dagar med sommar värme denna gång. Hade velat vara mer ute i skärgården.

Storkok - Dillkött

Jag har gett mig på dillkött för andra gången i mitt liv. Blev ju så lyckat förra gången så hoppas på det nu med. Köttet kokar nu, tar ju så lång tid. Men men, den som väntar på något gott. Jonas sover så jag tänkte överraska med lite middag, kanske till och med champange för att fira husköpet som vi inte hunnit göra ännu.





Wilma serien från mio.

Bra beslut att stanna hemma från resan, kände mig inget vidare i morse. Men sov ett par timmar till och den västa huvudvärken släppte. Bara lite snorig nu, men det överlever man ju.
Jag och Emma tog en sväng runt i möbelaffärer. Ville få lite inspiration. Har verkligen hittat min drömserie. Vill så gärna ha detta bord men det kostar ju som det smakar. 12000:- för bordet och stolarna 2000:-/st, vilket skulle betyda 28000:- för bord och åtta stolar. Vem har råd med det?? Inte jag! Får försöka hitta någon billig kopia. Vet att det finns ett par stycken. Men se, visst är det så underbart. Skänken i bakgrunden också. Ett par tusenlappar för den också. Då är vi helt plötsligt uppe i 40000:-. Bara fortsätta drömma, någon gång står jag där med trisslotten och miljon vinsten. Aldrig ska man tappa hoppet.


Sängmöblerna är också så mysiga i samma serie.


Ikväll ska jag på middag hos moster!

Ställer in tävlingen

p.g.a förkyldning. Känns inte bra att åka upp och cykla med denna näsa och hals. Det är ju inte bra att anstränga sig så pass mycket med virus i kroppen.
Så alla helgplaner går ju i stöpet och nu står jag helt utan göromål. Får se hur jag mår imorgon, sämre eller bättre.
Dagen blev lång med möte och reklamkörning, kom hem för en halvtimme sen. Nu blir det bara slappa framför tv:n, tänkte se filmen på feman.  En high school film, alltid lika spännande och givande. :P



Vill du ha något sagt -  be en man.
Vill du ha något gjort -  be en kvinna.

Godmorgon alla piggeliner

Kör en morgon blogg. Börjar ju inte föräns åtta men gick upp när Jonas åkte i alla fall. Var lite pigg då efter att ha väckt och pratat med honom. Det blir ju så jobbigt om man precis somnar om när klockan ringer igen. Då är man garanterat jätte trött igen. 
Min hals är inte bra, får se hur det utvecklas under dagen. Blir det någon cykeltävling imorgon?? 
Funderar nupå vad jag ska ta på mig. "Vanliga" kläder eller jobbutstyrseln. Är ju skönt att slippa den under mötet men ska ju ändå jobba efter det. Har slängt på mig ett par jeans i alla fall, får se hur jag gör med överdelen. Om jag hittar något passande. Får ta med mig jobbkläderna i ryggan.
Höres ikväll om det inte blir för sent och jag ligger deckad i feber och snor.

Vad tror ni? Blir det bra?

Nu har jag bestämt kläder till festen på lördag. Får bli som det blir orkar inte hålla på.
  Ser ni skorna, tänkte ge mig på en liten klack.  

Skåpet kommer att bli super. Tar nog en svag gräddvit färg. Så passar det till det mesta. Får se vilket rum jag får lov att ha det i sen. Framförallt var det kommer att passa. Har ingen anning nu, skulle funka i vilket som helst, som jag ser det nu. Men sen när alla andra saker är på plats och vi bestämt vilken stil det ska vara i rummen blir det säkert ett rum som blir perfekt. Tänkte kanske byta knapparna på lådan också, till något antikt aktigt.



Mitt renoverinsobjekt har anlänt

till Karstorp så jag ska dra mig dit och titta och fota. Har inte rikigt besämt mig för vilken sorts vit frg jag ska måla den i. Klarvit, gräddvit eller gråvit?? Hm, det tål att tänkas på.
Måste fixa någon mat nu först men behöver ingen matlåda, för jag ska på möte imorgon och då ingår lunch på Dillqvists.
Med chefs gänget. Mötet börjar 8 och håller på till fem, så det blir många timmar. Jag har också kvällen med reklamkörnign, försökte få den bortbytt men det gick inte. Så efter fem får jag börja med det som tar ca 3 timmar. Trisst. Men pengar bli det, och det behöver vi ju nu. Jag vill kunna köpa lite nya möbler och så till huset.

Vad är tid?

Hur lång tid är tio år?
Fråga paret som nyligen skilt sig.

Hur lång tid är tre år?
Fråga en nybakad student.

Hur lång tid är ett år?
Fråga eleven som måste gå om nian.

Hur lång tid är en månad?
Fråga mamman till en för tidigt född baby.

Hur långt tid är en vecka?
Fråga chefsredaktören på en veckotidning.

Hur lång tid är en timme?
Fråga de förälskade som väntar på att träffas.

Hur lång tid är en minut?
Fråga den som just missade flyget, tåget eller bussen.

Hur lång tid är en sekund?
Fråga den som just överlevt en olycka.

Hur lång tid är en hundradels sekund?
Fråga den som tagit silver i OS.

Tiden väntar inte på någon. Värdesätt varje ögonblick!

Premiär för Idol

Ja, och det var helt okej, den nya juryn verkar vara bra. Lite trisst i början när de bara visade massor med flams runt omkring. Vi vill ju se när de sjunger och gör bort sig. Sjäkvklart även när de hittar talangerna. Var några hel coola idag.
Firade husköpet på jobbet lite med muffins jag bakade i förrgår. Det var gott, på jobbet är man alltid sugen på något fikabröd. Konstigt nog.
Hämtade ut min bil för femtioelfte gången denna vecka idag. Vi har verkligen haft otur nu, allt kommer efter varandra. På båda bilarna. Tur att vi hittat en bra, snabb och relativt billig bilmeck. Måste bli av med min bil snart och köpa en mer rejäl. Ännu mer viktigt nu eftersom vi ska flytta ut lite utanför stan. Åka på djurtäta vägar där både jag och Jonas har krockat med ett rådjur respektive älg. Det känns inget bra,  jag måste i alla fall ha en krocksäker bil. Ska åka runt och titta på bilfirmor om jag kan hitta någon skaplig begagnad bil där de kan ta min bil som inbyte.
Helgen närmar sig och cykel tävlingen. Känner inte för det. Det så mycket annat nu och jag har inte bestämt vad jag ska ha på mig. Måste ta tag i det imorgon. Kanske blir jag sjuk, vore ju för tråkigt. Usch, så får man inte säga.

Säg hej till husägarna!

Det är helt otroligt men sant. Äntligen hittade vi ett hus vi verkligen föll för och det blev vårat. Idag var vi på banken med säljarna och skrev köptekontrakt och betalade en handpenning.
Den lilla röda stugan med vita knutar ligger i Kårtorp, G:a Övägen ut. Huset är perfekt stort (litet) och det är sjöutsikt från tre håll. Det innehåller även mitt drömkök redan, lite gammeldags stil. 1 November blir inflyttning. Mycket att fixa tills dess nu. Sälja lägenheten mm. Undrar om de två månader som är kvar kommer att gå sakta eller fort. Just nu känns det som sakta, hoppas inte det.

♥ Lever i ett glädjerus för tillfället ♥


Imorgon, the final day.

Känns väldigt pirrigt, hoppas att jag kan gå ut med The big news. Blir nog mest hushållsarbete för mig idag. Har en tvättmaskin igång och när den är klar och tvätten hängd tänkte jag ta mig till affären. Behövs fylla på nu igen. Hade ingen yoghurt imorse, kändes så konstigt. Men så går det när man inte kan planera bättre.
Börjar fundera lite smått på vad jag ska göra till middag också, så hopplöst att komma på som vanligt. Blir nog något lätt som makaroner och köttbullar eller korv. Det går alltid ner. Är lite sugen på att baka något med, får se vad det blir. Om det blir. Städa, det behövs också. Får se om jag tar en sväng med dammsugaren. Lite skurning i badrummer blir det i alla fall. Ska hinna med och hämta Jonas fakturor hos revisorn med, det tar vi i samma veva som handligen.

RSS 2.0