En dag i Fyrtorp

ja, där var vi idag och hälsade på mormor och morfar. Pratade, gick på promenad och åt jätte god mat. Fick matlåda tills imorgon så klart. Mums.
Jag snodde åt mig en majskolv på en åker som jag sedan kokade och åt med smör och salt. Underbart.

Ikväll har jag hjälpt Jonas att spika panel på en byggbod. Ingen tumme mitt i handen här inte. Det var roligt att man snabbt såg att det hände saker och vi blev klara. Fick ansvar för en vägg och sprikade upp panel själv. Fick även såga till måttbeställda (av Jonas) bitar. Vilket förtroende jag fick, och det blir nog fler gånger, han verkade rätt nöjd. känns bra när jag kan hjälpa till och inte bara stå brevid.


Vilket klipp.

Åkte ut till Maxihuset igår och kikade lite i affärerna. Stadium hade rea i hela butiken så där fastnade jag ett bra tag. Testade hur många jeans som helst. Hittade ett par snyga Levi´s, dock inte i min storlek -suck-.
Köpte tillslut ett par röda dcate jeans, som satt bra. Priset var helt otroligt lågt, 49:-. Nedsatt från 399:-.
Dom ska jag ha ikväll när vi ska på kräftskiva. Måste strax börja förbereda mig för avfärd. Vi ska handla varor till varmsmörgåstårta som jag har lovat göra, lite mer mat till kräftorna och till dom som inte äter kräftor överhuvudtaget. 
3dgr kvar...

Svart/vita foton - mycket fint

Dagarna går så otroligt fort. Redan helg nu igen. Det kanske gick extra fort denna vecka för att jag var ledig måndagen. Nu har jag ingen mer semester inlagd men ska se till att ta ett par dagar i höst. Det är så skönt.
Jag är lite sugen på att beställa hem några foton jag tagit så att jag kan sätta in några i ett album. Köpte ett stort svart album när jag var i Ullared för ett år sen, men det har inte blivit av att fixa det än. Jag tycker om att fota och exprimentera, här är några exempel. Svart-vitt blir väldigt fint med en svart bakgrund till.

Stendörren, Nyköpingsskärgård

Safariparken, Kolmårdensdjurpark

En gränd i Norra Italien.

Bilnummerleken

Har ni hört talas om den? Det går ut på att man börjar med att hitta en bil med registreringsnummret 001, sedan 002, 003 o.s.v. Ända upp till 999. Jag har aldrig hört talas om någon som klarat ut det. Jag började med den här leken förra hösten. Hade väl en deppig period och ville ha något att göra. Och det har jag minst sagt haft. I början var jag helt besatt och tittade överallt när jag själv körde bil. Ingen bra idé som ni hör. När man kör bil ska man koncentrera sig på sin egen bil, inte vad alla andra har för regnr. Vissa perioder har varit sega. Ibland trodde jag aldrig att ett visst nummer skulle dyka upp, men när man minst anar det så åker det en sådan precis framför. Då kan man prata om ren glädje.
Ibland tog det flera veckor mellan två nummer. Men ibland har jag flyt, som igår. Jag såg både 056 och 057. Helt otroligt. Så nu är det 058 jag söker. Såg 058 precis innan 057, men då gills det inte. Måste vara i ordning.
Tar gärna emot tips.
Jag är väldigt noga med att inte fuska, är jag osäker på vilket nummer jag var på går jag alltid tillbaka.


Idag och imorgon är det det Vilbergsmarken. Synd att den är så tätt inpå den stor marknaden i stan som var. Nu är man inte direkt sugen igen. Men det blir kanske en liten sväng ner i alla fall.
Snart ska jag träffa Christin.

Buzzador kampanj

Har fått en inbjudan dit. Det var en ny tandkräm som efter första användningen ska bleka tänderna. Klart man är på och testar. Skadar ju inte när det är gratis. Gratis är gott, som man brukar säga. Fast jag gillar inte det egentligen. Känner sig verkligen som en snyltare. Tycker vi inte om.
Efter ett ärende på stan i eftermiddags så åkte jag förbi hos föräldrarna. Där bjöd Emma på middag. Perfekt för mig som var så hungrig. Däremot blir det ju då ingen matlåda tills imorgon.
Då blir det nog pasta/kyckling sallad från
Kvällen blir lugn framför datan och tv:n. Skönt, för ute är det busväder. Fast mamma och jag trotsade och gick en promenad med paraplyerna.

Blomkål till middag

Precis när jag ställt mig och lagat mat, (potatis, korv, blomkål och pepparrotssås) så ringer dom från jobbet. Det har blivit en miss om vem som skulle ha kvällen och jag får rycka in. Att man alltid ska ställa upp. 1 ½ timme blev det, inte värt det egentligen men vad gör man inte för sitt företag. =/
Nu har jag kommit hem och ätit den goda maten. Riktig husmanskost.

Ösregn ute, inget kul. Det blev regnkläder på under cykelturen till jobbet.
Nästa helg, den 6 september ska jag vara med i PostTrampet. Det är ett cykellopp med massa postanställda. Det hålls i Västerås och på kvällen är det middag och dans med alla deltagare. Hittills är det 500 anmälda, så det blir en stor fest. Loppet är på 5 mil, inget för mig som cykla tjejvättern på 9 mil i juni. Har inte orkat träna denna gång heller.

BOB ska det vara!

Jobbpasset är över 6.15 - 13.15 idag, väldigt skönt. Jag tycker det är mycket bättre att börja tidigt och gå hem skapligt än tvärt om. Nu har jag flera timmar kvar på dagen. Men frågan är ju vad jag ska göra. Segt. Tänkte blädra igenom en tidning nu i alla fall.
Eftersom jag hade så lite sylt med mig till pannkakorna idag så svängde jag förbi LIDL i Ektorp på min runda. Var ändå i husen brevid. Jag anade ju innan att de inte skulle ha "vanlig" sylt, typ BOB eller ICA. Och ja, de hade någon sort som började på M, hade aldrig sett det förut. Skeptisk som jag är velade jag en bra stund innan jag tog den. 11 hela kronor kostade den, bara det säger väl nåt. Fast den smakade rätt okej sen ändå. Bara lite "utomlands", typ marmelad. Jag lämnade den i kylen på jobbet, så gör det inget om den tar slut när alla snyltar på den.

Pankissar

Jonas jobbar fortfarande och klockan är 19.15. Ingen halvdag där inte. Har fått roat mig själv idag. Efter lunchen gick jag till frisören och klippte mig. Kännde att det blivit en sådan tråkig längd på det, så nu är det kort igen. Försökte få till ett foto, men det blev aldrig bra. Tog upp med frisören att jag tappar så mycket hår. Är ju fullt med hår över allt här hemma.
Jag blev rekomenderad det här:
  Det är små kapsyler med en olja som ska vara som en inpackning.
Den här är köpt i en hälsokost affär och är en gel man ska äta en gång om dagen. Vitaminer som är bra för hår, hud och naglar. Hoppas med den här, att min hy också kan bli bättre.
Hann med lite shopping också. Hittade den här koftan som blir perfekt nu i höst. Gillar att den var lite längre i modelen.


Det var ju pilates ikväll och vilken besvikelse. Vår förra instruktör hade slutat och den nya var inge bra alls. Kanske berodde det på att hon fått reda på att hon skulle vara ledare för pilates så sent som i helgen och inte hade hunnit förbereda sig. Men vi vet inte, de kändes inte bra alls. Nu måste vi försöka hitta något annat ställe där dom kör pilates.
Det var ju så bra att det här låg så nära och Anette var så bra. Men vi måste ju alla gå vidare här i livet.
Till kvällsmat blev det pannkakor med hallon sorbet. Vi hade så lite sylt kvar och den är jag ju tvungen att ta till matlådan. Men glas till var super gott.

Lediga dag

Sitter här nu själv. Jonas bröt avtalet och är iväg och jobbar. Men någon måste ju dra in pengar också, speciellt när man är egenföretagare. Men det skulle bara bli halvdag har han sagt, så vi ska ses och luncha sen.
Ikväll börjar den efterlängtade pilatesen igen. Ska bli så skönt. Har ont i ryggen förjämnan nu.
Trevligt kalas var det igår och även jag fick en present. Det var så att dom skulle göra sig av med en bokhylla/vitrinskåp. Jag var rätt snabb och viftade med handen. Den är nu i furu men jag tänkte måla den vit. Kommer att bli så fint, lite gammeldags. Dom hade gjort så med en likadan och det blir väldigt bra. Jonas var väldigt skepptiskt, men han kommer ångra sig när han ser den klar. Annars får mamma ta den, hon var intresserad också. Ska lägga in före och efterbilder sen när jag sätter igång med den.

Damm

Förstår inte vart allt damm kommer ifrån. Får vi alla grannars damm? Känns som det. Nu har golvet dammsugits och våttvättats. Men imorgon är det säkert fullt med skit igen. Hur ofta ska man dammsuga? Eftersom det inte är min största hobby blir det en gång i veckan. Är det för sällan? Förstår inte dom som tar fram dammsugaren en gång om dagen.
Om jag hade barn som kröp omkring på golvet hade jag självklart städat oftare. För på en vecka hinner det bli rätt skitigt. Men just nu känns det bara BLÄ.

Kalas dax nu!

Latdagar

Nu är festivalen över. Skönt. Vilken hysteri det blir. Det är så himla smockat med folk i lilla Norrköping. Var nere en sväng igår också, omöjligt att få plats i öltälten, även om vi hade rätt tur och fick någorlunda sittplats. Hamnade sedan på den nya krogen The Black Lion. Mycket trevligt att träffa gamla klsskamrater från gymnasiet.
Längtar tills det ska bli måndag och vår hemliga affär kan fortsätta. Något borde kanske hända i veckan nu.
Senare idag ska vi på 6-års kalas, det är kusinen som fyller. Nu ska jag städa lite, Jonas åkte precis iväg och då får man passa på.
Känns konstigt att vi är lediga ännu en dag. Väldigt skönt att ta långhelg. Bättre det än att vara ledig en hel vecka för nu blir det ju att jobba två kortveckor. Perfekt. Imorgon är det ju en monster dag på jobbet också, känns ännu bättre.

Full Fart

Det händer så mycket saker här nu så jag hann inte gå in igår och skriva av mig. Dagen igår började vi med bankbesök, vilken gick jätte bra. vi fick vad vi önskade. Hämtade ut min bil som var inlämnad för byte av kamrem, men något har hänt så den går jätte dåligt. Får lämna in den igen, kunde inte köra över 70. Inget roligt på G:a Övägen där det är 90. Slappade en stund i Karstorp och fick inspiration från en tidning.

På kvällen gick vi ner på stan och alla festival saker. Först blev det pizza på PappaGrappa. Så gott. Dom har gjort om där och sak nu ha ett kaffe med italienska godsaker (glass Bl.a) och även sälja lite ostar och skinka. Dit måste jag gå sen och köpa hem.
Sen blev det lite marknad med såå mycket folk. Vi tittade inte så mycket på sakerna, fast det finns ju inte så mycket att ha för den delen. Utan försökte bara ta oss fram, Jonas och folkmassor ni vet.
Fyrverkerierna avnjöt vi från Bishop arms med en drink i handen. Det var bra, lyckades få med ett utav hjärtarna dom fick till. Måste ha betytt något.

På vägen upp mot scenen på gamla torget igen tog vi och snurra på chokladhjulet och vann väldigt mycket choklad. Mumms. Otursnummret 13, var vinnaren.

Ikväll blir det stan igen, då med tjejerna. Nu ska vi nog försöka komma iväg och handla. Vi konstaterade nyss att det var tomt i kylen.

Kväll på stan..

Augustifestivalen har dragit igång. Först ut var Rix fm festivalen. Var ju lite sugen på att se den, Nordman mm lockade. Jag skulle ha jobbat till sju idag och efter det lämna in bilen. Kännde att det skulle köra ihop sig lite eftersom festivalen började halv sju. Men jag blev klar på jobbet till halv sex, jätte skönt. Jonas och jag kom iväg med bilen men var inte inne i stan förän vid sju. Fy helsike med folk. Visste direkt att nu är det kört. Jonas hatar folksamlingar. Vi gick snabbt förbi scenen, som vi såg på 100 meters håll och bestämde oss för att gå och äta istället. Artisterna hade inte dragit igång riktigt så jag tänkte att vi kunde gå tillbaka efter maten. Vi hamnade på S:t George. Kycklingspett, bulgur & tzatziki för min del och Vitlöksbröd till förrätt, suverän där föresten. Mycket gott.
 Vi började gå upp mot vasaparken efter men jag fick aldrig med mig Jonas till scenen igen så det blev inga kändisar denna gång. Får hoppas att vi ser några andra i helgen. Såg att BWO ska komma på lördag!
så här mycket folk var det. Tycker själv det är roligt med mycket folk vid sådanna här tillfällen, det är väl inget roligt att vara ensam på en konsert.

Det var väldigt mycket ungdommar överallt på stan. Lite kul att se ur man själv var för nåra år sedan. Ser väldigt töntigt ut, kan inte riktigt fatta det. Men rikigt så var väl inte vi?!? Alla hade klätt upp sig med de finaste kläderna de hade, modernaste. Jag hade slängt på mig ett par gamla jeans och en munkjacka. Hur snygg kände jag mig tro? Nästa gång jag beger mig ut får jag väl försöka litegrann, (om jag orkar bry mig).
Imorgon har jag en massage tid igen. Hos muskel-dödaren. Gkorde ju så jävulskt ont sist.

Hoppet.

Fick vakna upp till solsken dag, härligt. Även fast jag var otroligt trött gick uppvaknandet skapligt fort, med hjälp av solen. Vilken skillnad det är, vilka krafter man får om det är fint väder. Om man vaknar upp och regnet piskar mot förstret och det fortfarande är mörkt ute fast det är augusti, då vill man hellst bara ligga kvar i den vama sängen.
Det känns så tråkigt med friidrotten. Det man sett fram emot, och så slut så fort. Nu har vi bara Carolina Klyft kvar att hoppas på. Hon har ju inte svikit oss förut, men för att vara lite pesimistisk så gör väl även hon det denna gång. Men det är hoppet vi lever på och än så finns det kvar, HOPPET.
Testade på en annorlunda köttfärssås idag. Lite mer Italienskt. Blev mycket gott!! Roligt att laga mat och testa lite nytt och att det blir lyckat. Ännu mer när jag gjorde allt på fri hand. resultatet, upplagt på de nya perfekta pastatallrikarna.
 

Viktigt med sömn!

Det var inte det lättaste att somna igår kväll (natt), eftersom jag vaknat så sent på dagen. Så det blev inte många timmars sömn och efterföljden av det: Super trött idag. Gjorde mina ärenden på stan efter jobbet, när det var avklarat åkte jag hem till soffan och sjönk ner med en bok. Får inte somna, får inte somna.. Vill ju inte vara med om samma sak ikväll igen. Tro det eller ej men jag klarade att hålla mig vaken. Det blev dessvärre ingen dammsugning idag, vilken börjar bli väldigt nödvändigt. Måste, MÅSTE göra det imorgon.
Jag och Jonas har ju tagit ledigt på fredag och måndag så vi får lång helg. Var så glad att jag äntligen fick honom att ta lite ledigt i alla fall. Vi hade planerat att åka ut till skärgården och slappa, har varit där ute så sällan, bara midsommar faktiskt. Men dessa planer verkar gå i stöpet. Fredagen är fullspäckad med möten för båda (mest Jonas) och måndagen ser väl likadan ut. Förhoppningsvis kanske vi kan åka till landet i två dagar. Det är något i alla fall.

Inget bra godnatt program

Sitter och tittar på ett program om en ny skola i Israel. Där föräldrar ville att judiska och arabiska barn skulle undervisas tillsammans för att försöka förebygga krig osv. Två flickor, bästisar, en judisk och en arab, var på ett nöjesfält med arabens pappa. De pratade om de olikas uppfostran mm.
När frågan om kärlek kom upp var pappan väldigt sträng och menade att en tjej aldrig skulle kunde fria, hur skulle det se ut, sa han till de två tjejerna på kanske 11 år. Det judiska tjejen fråga om hans dotter skulle kunna berätta att hon var kär i en kille. Det fick hon absolut inte säga, hon blev uppfostrad att inte kunna bli kär menade han. -Men om hon blev det då? sa tjejen, känslor kan man ju inte styra över? -Nej, det går inte, sa pappan. Men vad skulle du göra om din dotter ändå kom hem och berättade att hon var kär då? sa tjejen.
-Jag skulle skjuta henne och överlämna mig åt polisen.
Båda tjejerna satt helt tysta.
Fy vad hemskt alltså. Blir helt upprörd, man tror inte att det är så här längre någonstans i världen. I mina öron låter det helt vrickat. Att familjerna skäms så mycket att de till och med skulle kunna döda sin egna dotter. Det måste ju vara något som är väldigt fel hos dessa människor. Flickorna var ju så medvetna om hur det var för andra verkar det som. Det gör ju det hela ännu hemskare.

Kan man rädda alla världens barn?

Du som i januari är född.. stånd upp ...

stånd upp, stånd upp, ta nu glaset i din hand och drick upp till sista rand...
Igår var det mingelfest för oss i Lindö. Mycket trevligt med god mat och sällskap. Det var lite mer påkostat än vad vi väntat oss. Med hyrd musiker som spelade och sjöng hela kvällen, inhyrd "servitris" som fixade buffematen, och stort partytält på baksidan. Kännde direkt att mitt klädval var helt fel. Hade valt ett gammalt linne och vita byxor. Hade jag vetat det här hade jag nog köpt något nytt festligt. Men det fungerade väl och jag sparade in några hundralappar. Jag som är lite kräsen på alkoholfronten då jag inte dricker varken vin eller öl fick snällt nöja mig med loka. Det är ju så på "vuxen" fester, cider och alkoläsk finns inte. Men det gjorde väl inte så mycket, slapp vi lämna bilen och ta taxi. Jonas som skulle ha kört kunde glatt ta ett par öl och jag körde hem.
Försov mig idag, fick ett sms och jag snegla upp på klockan, 12.39, fick lite halvpanik. Brukar vakna vid 8-9 på helgerna. Hade ju inget inplanerat men det känns så onödigt att halva dagen har gått och så. Åkte hem till mamma och fick mat, gott.
Nu är klockan redan kvart i sju och för mig har ju dagen just börjat känns det som, usch. Imorgon blir det bättre när man ska upp kvart över sex igen.
Imorgon ska jag till banken.

Helg

Det går riktigt bra för Sverige i OS nu. Eller för en del i alla fall. Tjejerna åkte ju ur fotbollen nu. Tråkigt.
Fast tenniskillarna har chans till guld idag.
Efter jobbet igår åkte vi ut till Kårtorp till ett par kompisar. Grillning blev det, det var så gott. Det har tyvärr inte blivit så mycket av det i år.
Vi som jobbar på posten får vissa förmåner. T.ex fick vi upp nya IKEA katalogerna i veckan så jag snodde hem ett ex. Har blädrat lite, finns en hel del fint.
  Ni andra får vänta till nästa vecka, tisdag börjar vi dela ut.

Nu ska jag väcka Jonas så vi kan åka till Erikshjälpen.

Saker och ting händer...

♥Trodde det var min turdag idag.
Jag önskade igår att Jonas skulle bli stucken av en geting snart. Han har aldrig i hela sitt liv blivit det. Jag är mer rutinerad och har blivit det ett antal gånger. Men i alla fall han är så rädd för dom, blir hyper nervös när en närmar sig och jag retar honom alltid. Tuff som han annars alltid ska vara. Idag kom han hem och berättade att han blivit stucken. Jag hade svårt att tro honom först eftersom han inte hade typ bandage eller något. Men när han beskrev hur det kändes fick jag ge mig (men är dock fortfarande skeptisk). Jag undrade om han skämdes nu när han varit så rädd hela tiden. Det gör ju faktiskt inte super ont, även om det inte är skönt. Han bara mumlade något.

Det håller på att hända en annan fantastisk sak också. Berättar mer senare...
Köpte två trisslotter men det blev inget som vanligt.

På lördag ska vi på mingelparty hos Jonas morbror. Känns jobbigt när jag tänker på vad jag ska ta på mig. Undrar om man ska köpa något nytt eller åka hem till syrran nu igen =)

Mozarella pizza

Fotona jag lägger in här är tagna med systemkamera, förutom de här enkla som är tagna med mobilen.
Har varit och köpt gummistövlar nu, får hoppas att de kommer till användning någon gång. Åkte runt till massor av sportaffärer men min storlek, 38, var slut överallt. Tillslut tittade jag på ICA maxi och där hade de bra stövlar. Tretorn valde jag. Hade först en tanke på att ta några roliga med något mönster, men när det bara skiljer ca 100 kr på ett par riktigt bra känns det som det är klokare att ta dom.


Idag testade jag på hemmagjort pizza med lufttorkad skinka och mozarella ost. Blev väldigt gott. Såg väldigt aptitligt ut till och med.
 

Se&Hör

Härliga onsdag betyder att en ny Se&Hör dimper ner i brevlådan hos mig. Så nu ska jag gotta mig i den. Iskall körsbärssaft och mums-mums som tillbehör. Våran kaffemaskin krångar ju, eller det blir äckligt kaffe. Måste se till att fixa det snart.

Senare har jag tänkt att åka och köpa ett par gummistövlar.
Men först varva ner lite.

ett stycke mamma i blåbärsriset

Knäppa som vi är, älgade familjen Källström ut i "regn"skogen med full mundering, regnkläder och stövlar. Mamma snavade på ett halt träd, fast att det först såg ut som om hon återfått kontrollen låg hon där helt plötsligt. Bland blåbärsris och ormbunkar. Hihi
Idag har jag inköpt ett nytt rengöringskit. Hoppas det är bra!


Helt otroligt att IFK just nu leder med 2-0. Hoppas dom lyckas idag, fast att det inte har så stor betydelse.

Pumor

Arbetsveckan har börjat och dagarna flyter på som vanligt. Det är lite folk sjuka på jobbet så jag har fått gått ett annat distrikt, alltid spännande att se något annat än vilbergen och ektorp. Har dessvärre fått cyklat och gått i trappor, fast är väldigt glad över det egentligen. Känner hur otrännad kroppen blivit av att åka moppe.
Har fått godkänt av optikern nu att anväda endags-linser ibland. Det var oerhört skönt, så att jag har något alternativ till glasögonen.
Jag är så sur och trött på min bil. Hade ju bestämt mig för att sälja den, vilket visade sig vara svårare än vad jag trodde. Seciellt för att det är hög tid att byta kamremmen (4500:-) och besikting snart. När jag krockade med ett rådjur i vintras så sprack ju strålkastarljus-glaset och vi tror inte att det kommer att gå igenom besiktningen. Att laga det kostar 4100:-. Frågan är ju då om jag ska lägga ner de här pengarna och besikta bilen, sen försöka sälja igen. Men det är så tråkigt att lägga ner nästan 10000:- på en bil man inte vill ha kvar, men blir väl tvungen.
Jonas skulle kolla upp på en skrot om de hade glaset där, men jag tror ju inte på det, är ju en ganska ovanlig bil. Är glad att han hjälper till med bilen tillslut i alla fall. Har ringt runt lite själv och kollat upp grejer men det blir ju bara fel och jag förstår inte rikigt. Bilar är ju faktiskt en killgrej, så som jag sköter t.ex tvätten. Han har försökt med att det är MIN bil, men då kontrar jag med att det är hans kläder jag tvättar och hans lägenhet jag städar. Han har inte försökt säga emot det! skratt ♥


Sega söndag

Sega dagar måste man väl ha ibland också, men just nu känns huvudet som tuggummi. Fast att jag har tagit två promenader, men mest suttit framför tv:n faktiskt. En hel del OS har det blivit, men det har inte varit något jätte intressant än tycker jag. Längtar till friidrotten drar igång.
Körsbärssaften jag köpte är himelsk god. Jag är själv om att tycka det också, men det betyder ju att jag får ha den för mig själv.
Har börjat följa ett par bloggar dagligen. Bl.a www.blondinbella.se . Fastnade vid den, har ingen anning om varför. Enligt mig en 17 årig snobb från sthlm, något man inte blrukar gilla så där jätte mycket. Men något är det väl med bloggen eftersom jag måste gå in och kolla. Blir så förvånad om hur hon öppet skriver om att hon är ute och festar, besöker uteställen, hon är 17 ÅR. Det kanske är något vi missat i lilla Norrköping, att i Stockholm, där får man gå ut när man är 16? Nja, tror inte det. Frågan är hur uteställerna vågar släppa in henne när hon är så välkänd och riskera serveringstillstång?!?

Lördag

Gjorde ett test på http://www.svenskanamn.se/namn/namngenerator och mitt och Jonas barn skulle heta Erla och Fingal. Vet inte rikigt vad jag tyckte om de namnen, men helt klart anorlunda.
Jonas kom hem med en varsin mysdress han köpt. Han är så rolig, samma färg och allt. Så nu är det bara husvagnscampingen som fattas. Han lyckades nästan helt perfekt med storleken denna gång. Han hade använt sig av hon som jobbade där och jämnfört. När han var i Kambodja så fungerade ju det inte så bra. Men då hade han ju inte sett mig på ett tag och var van vid dom späda kambodjanerna.

Vi lunchade på stan förut. Den lilla resturangen som ligger i hörsalsparken. Trodde knappt att den fanns kvar där, ser lite sunkigt ut. Får hoppas att kommunen fixar till parken som de pratat om. Då blir det perfekt där med uteserveringar och så. Vi åt pasta, helt okej.
Ikväll och inatt är jag ensam, andra hälften är på fest och inatt är det en UFC gala på tv som de ska sitta uppe och se, inte här dock då. Funkar ju inte när vi har vardagsrum - sovrum i ett. Så för mig blir det rester till middag ikväll, chilikycklingen, men den äter jag mer än gärna.
Så här ser huvud killaren ut jag köpte på Skänningemarken.

08-08-08

Nu har invigningen av de olympiska spelen varit. Snacka om pampigt och påkostat. Har lite svårt att förstå hur Kina kan lägga ner så mycket pengar på det här när kanske halva Kina är urfattigt. Tänker på dessa människor, undrar hur dom tycker att staten behandlar dom. Fast i och försig, en del kanske inte vet om att det är OS i Kina. Undrar om det lever folk som är så isolerade där?
Så skönt med helg nu, blev en hektiskt dag på jobbet, fick hoppa in och jobba eftermiddagen också. Tänker på hur skönt det ska bli med sovmorgon!!
Från och med nästa vecka börjar vi kl. 7 som vanligt igen. ½ timme på morgon är GULD VÄRD!
I NT var det en flicka som fyllde 8 år idag 08-08-08, det var coolt. Annars har denna lyckodag enligt kineserna mest varit otursdag för mig. Förutom middagen som jag lyckades med. Chilikyckling.

Skrump-tumnagel..

Idag började även herrfotbollen i OS, tar tillbaka det jag skrev igår om att just damerna börjar innan invigningen.
SKÄNNINGEMARKEN
Har varit där idag för första gången. Det var väldigt många knallar, väldigt många. Var man än gick, rakt fram, höger vänster, varenda gata i lilla hålan Skänninge var kantad av olika stånd. Men vad skit det är och efter 20 meter återkommer samma saker. Sen finns det dom där unika borden, där man stannar till och köper saker. Jag hittade en knep och knåp påse med "grejer" man ska försöka lösa. Har testat två men bara löst en. Sedan hittade vi en huvud-killare. Det var som en spindel som man tar upp och ner på huvudet, man ryser ända ner i fötterna. Det blev också körsbärssaft och gammeldagscocostoppar (utan cocos). Självklart också sura remmar och munkar.

Damer

Nu har det börjat lite smått, det omtalade OS. Damfotbollen har smygstartat och Sverige åkte på stryk. Trist. Förstår egentligen inte varför just Damfotbollen ska mobbas ut och börja innan den riktigt invigningen och så. På jobbet är alla jätte larviga och pratar om att damfotboll, -Det går ju inte att se på. Och så vidare. Det är OS och vi ska ställa upp för alla svenska lag och personer som tävlar!!! Inte hålla på och larva med att tjejer inte kan spela fotboll.
Som idag på jobbet, jag och en kille jobbade eftermiddag och höll på att lasta bilarna. Jag går in och fyller på min vattenflaska, inne står tv:n på och jag kommer in precis när Kina gör 1-0 mot Sverige. Jag skyndar mig ut och ska berätta. -Kina gjorde ett mål.
-Eh vadå?
-Ja, mot Sverige, i OS.
-DAMfotbollen?, (med betoning på dam), just det, dom börjar ju lite innan ja.
-Men hallå, du som håller på och försöker vända på dygnet så du ska orka vara vaken och se ALLT i OS på nätterna?? Och ska bli värsta OS nörden. Vad är det här då? Total rata fotbollen.
-Hehe.
-Du MÅSTE sätta på radion i bilen sen och lyssna på matchen.
-Okej, ja det ska jag göra.
Vet inte om han gjorde det sen, men hoppas det. HEJA DAMLANDSLAGET!! Jag tror det är många som ser, fast försöker att hålla en fasad runt sig. Det är tydligen fortförande inte riktigt tillåtet att tycka om damfotboll. Hoppas att Sverige kan gå långt och bevisa, vad det nu är de måste bevisa, så att fotbollen kan bli lite större. Vad säger Sveriges befolkning om dom tar Guld eller Silver?!?

Tisdag

Det blev, inte helt oväntat, jobb framtill småtimmarna för Jonas inatt. Jag fick titta på filmen ensam. Den var rätt okej faktsikt. Peter Haber är bra som vanligt. Har varit lite småsugen på Sunes sommar en tid och idag slog jag till och köpte dvdn. Peter Haber igen då. Även denna film tittade jag på själv nyss, eftersom Jonas ligger på soffan och sover nu. Sover ifatt lite.
Nu tror sig optikerna ha kommit på mitt problem, trånga tårkanaler eller något sådant. Skönt att de kommit fram till något men trisst att det kanske betyder att mina ögon inte passar sig till linsanvändning. Ska i alla fall prova på endagsliner några dagar och se hur ögonen reagerar på det. Men känns som det är kört, jag kommer att förbli en glasögonorm. Förhoppningsvis kan jag använda linser ibland, vid speciella tillfällen.
Nu får vi se om jag väljer att tvinga upp trötter eller om han ska få sova hela natten. =)

RuskPrick

Undrar om alla bloggar om ovädret..? Tjatigt, men jag tänkte göra det i alla fall. Jag och Emma åkte till Linköping och Ikanohuset. (det gjorde visst alla andra också, för fullt var det). Hade skapligt tur med parkeringen. Blev inga nya kläder för mig men ett par djupa tallrikar, i vår servis, på Ikea. Skräckfärden hem får nog lilla syster mardrömmar om. Inget kul att köra bil när man klanppt ser 2 meter framför sig pga regnet. Och så ska man tänka på vattenplaning mitt i alltihoppa. Fram kom vi, hela.
Hittade min favorit glass från Italien där, amarena. Så himla underbar god. Jonas lär väl få jobba hel natta. Då hans val av arbete är vattenskador och översvämningar, känns ganska relevant idag. Stackarn, är väl dygnsur bara från "vanliga arbetet".
Igår såg jag den knäppaste film jag sett på väldigt länge. Allt om Min buske. Den var inte dålig så att jag stängde av den, men väldigt märklig måste jag säga. Idag ska jag se Små mirakel och stora. Hoppas den är något bättre!

måtte de ha slutat regna tills imorgon♥

Ditt blåbär

Helgen har bara flygit iväg och det är dags för jobb imorgon igen. Man hinner inte bli uttråkad direkt.
Detta är vad jag gjort idag:
 
Det tog oss bara två timmar att rensa svampen, inkl lunchrast + fika med blåbärspaj.
Ca sex liter förväld svamp, väldigt bra!
Nu hör jag åskan där ute. Usch. Tycker speciellt inte om att vara ensam när det dundrar på ordentligt och det nästan är som hela huset skakar. Får se om Jonas dyker upp snart.
Igår när jag handlade köpte jag kräftor, har vait lite småsugen på det och kunde inte motstå när dom hade bra pris.
Får se om vi äter det ikväll, om dom har tinat färdigt.

→ψ←

♥ Hushållssysslorna har legat nere nu i ett antal dagar, (i värmeböljan). Eftersom vi bara varit hemma och vänt så har det inte hänt mycket här hemma. Dammråttorna låg som ett moln på golvet och kylskåpet gapade tommt. Tog tag i det idag. Storhandling på City gross och dammsugning/toalettstädning. Väldigt skönt så här i efterhand. Skönt med en regndag.
Hann med lite shopping med mamma och Emma också. Tre t-shirtar på rean blev det. Roligt med lite nya kläder igen, piggar alltid upp.
Ikväll var en arbetskamrat här. Han har semester så det var ett tag sen vi sågs, så vi hade lite att babbla om.  Roligt
Vi såg Arn, helt okej film, bättre än jag förväntat mig!
Nu ska jag bara vänta och se så Jonas kommer hem helskinnad, han är ute och röjer ikväll.
Mina ögon har börjat krångla igen. Har knappt använt linserna men känner redan av att det är något fel och igår var ena ögat helt rött när jag tog ur linserna. Får testa om några dagar igen annars blir det att kontakta optikern igen. Men börjar att känna mig lite besvärlig där nu.

Smultron besvikelse

Det här skulle tydligen vara den sista dagen på värmeböljan. Jag har faktiskt börjat "tröttna" lite om jag ska vara ärlig. Nu kan det få regna i några dagar, men bara några. Har åkt ut till Karstorp verenda dag efter jobbet och lagt mig vid poolen. Skönt
Jag och Jonas provade den rätt nya fiskresturangen i Knäppingsborg ikväll. Det var riktigt bra. Men mest fisk och skaldjur (inget konstigt med det), men Jonas hittade en köttrött i alla fall, tur det. Men jag vågade testa en grilltallrik med lite blandat. Till efterrätt tog vi Smultronpannacotta, speciellt för att det var smultron, men förbaskat så smakade det inte smultron alls. vi var rätt besvikna, speciellt Jonas när han fick se vad en pannacotta var för något.
Kan gott rekomendera stället till fisk och skaldjurs älskare!! Mysig uteservering och toppen fräscht inne!
Här hemma på gården spelas det dragspel och alla gårdens pensionerer sitter runt om. Dom har det hur trevligt som hellst, kul att dom samlar ihop sig och kommer ut lite. Undrar om dragspelsmusiken och liknande kommer att dö ut. Våra barn kommer ju inte få höra den utav oss och knappast heller av deras mor och farföräldrar heller.
Eller kommer man att börja gilla dragspel när man är över 70 helt plötsligt?!?

RSS 2.0