Kan man få det bättre

Sitter nu på altan och bloggar, det är ljumet ute, fåglrarna kvittrar och någon enstaka solstråle letar sig igenom trädgrenarna (snart är solen nere helt). Klockan är 21.15 så mysigt. Vi har precis ätit en kvällsmacka och Hacke visade sig som vanligt. (Våran "tama" hackspett, jätte charmig).

Inatt kom Kroatienfirarna (mamma o pappa) hem, bruna & fina och många upplevelser rikare. Vi hade bjudit hit dom på grillat för att det skulle bli lite firande av pappas 50 årsdag. Han fick en cykel av oss alla och det verkar ha blivit populärt. Cykla hem gjorde han i alla fall.
Jätte härlig dag med så fint väder och mycket god mat.

Imorgon är jag ledig och ska då passa på att få lite färg på kroppen. Har inte blivit något solande dessa dagar som varit proppfulla med "måste" göromål. Superskönt !

Godafton Torsdag

Idag blir min far hela 50 År, det blir ett stor steg. Från att vara 49 som låter skapligt till 50 stoor skillnad. Precis som 29 till 30. Men det känns i alla fall som att jag har rätt unga föräldrar, beror ju på vad man jämnför med så klart. Men ändå. =)

GRATTIS

Nu har jag ledigt i fem hela dagar. Känns underbart, det är så himla mycket med allt här hemma nu, så det känns skönt att kunna fokusera på bara det.
Jag ska få en ny spishäll imorgon!! (hoppas vekligen)


Ungspankaka till middag, gott gott.

Herr Storm på besök

Jag är rätt tacksam över att ha sluppit cykla i detta blåsväder. Allt har yrt omkring men nu verklar det ha lugnat ner sig. Lugnet före nästa oväder kanske? Imorgon kommer visst regnet, MEN (stort) till helgen kan det bli upp mot 30 grader !!!

Jag fick med Jonas in skapligt tidigt idag så att vi kunde betala alla räkningar och se att vi hade koll på läget vad gäller pengar. Nu har vi även rensat skrivbordet efter viss påtryckning från mig. Känns så himla skönt att det är helt cleent nu och förhoppningsvis ett par dagar framöver.

Nu blir det jobb en dag till för mig sen är jag ledig fredag-tisdag. Har ju tagit några dagar såhär i juni för att jag inte tog så lång semester sen när den "riktiga" sommaren kommer. Jätte skönt. Nu när det ska bli fint väder med.
På "att göra listan" står:
- fixa med pappas firande
- sista finnishen på sommarstugan, liiiite måling + städning + inredning
- köpa blommor
- SOLA
- bygga altan (postenfesten närmar sig då den nästan ska vara klar)
-
fota till tavlor
- övriga förslag


Bebis

Tänk att Sarah och Richard blev föräldrar bara ett dygn efter att vi träffat dom. Hon slapp gå och vänta den annars kanske längsta månaden i sitt liv på att det skulle bli BF. En snäll kille som tänker på mamma. En lång och besvärlig förlossning verkar hon ha sluppit också, som vi pratade om. Längtar redan efter att få träffa dom igen. Detta förgyllde verkligen dagen!




Ieftermiddags åkte jag och en arbetskamrat till en annan arbetskamrat för att kolla in boendet mm. Det är verkligen kul att komma hem till jobbarkompisarna och se hur de har det hemma och så. Vi som har "uniform" på jobbet får ju inte ens se vilken stil alla har, ibland kan man bli väldigt överraskad när man stöter på någon privat. Men det är bara roligt.
Nästa fredag har jag anslagit om "Postenfest" i Kårtorp, ska bli riktigt roligt.

Nu måste jag göra J sällskap, känner sig inte speciellt social när man datanördar.
Får skuldkänslor direkt (suttit här i 30 min).

Storhandling

Efter jobbet idag var det storhandling på schemat. När man inte ens har makaroner hemma är det kris. Nu är kyl och frys fyllt till max. Skönt och mycket gott. Hann till och med med att njuta lite i solen efter jag kämpat hem på cykeln. Imorgon blir det ganska säkert bilen. Det är en bit att cykla, särskillt om man cyklat en del  jobbet också. Jag har helt enkelt latat till mig lite, eller så är förklaringen att det är mycket längre än jag hade förut (3 minuter).

I veckan ska jag åka till blomsterhandel och köpa massor med blommor. Vi ska göra fint med blommor i och runt om sommarstugan också för på fredag kommer mäklaren och inspekterar. Spännande!

Klockan springer iväg som vanligt, jobbigt att det är ljust så länge men ändå sååå skönt!


Söndag 24 Maj

Helgen är passerad och det känns som att jag varit ledig hur länge som helst. Jag behöver inte många dagar för att näst intill längta tillbaka till jobbet. Inte just till jobbet kanske, utan till vardagen och komma hemifrån. Konstigt, jag vet. Hur ska jag klara mig två veckor i rad i sommar? Hoppas på att Jonas kan vara ledig några dagar samtidigt så vi kan hitta på något. Annars är risken stor för uttråkning.

Igår testade jag på rabarberpaj. Jag har fått för mig att jag inte gillar det, (hänger kvar sen man var liten). Men som med mycket annat så tyckte jag det var riktigt gott nu. Vi har massvis med rabarber så mera pajer blir det.

I helgen har det mest varit sysslor nere vid sommarstugan. Lite målning, lite rabatt rensning mm. Är så trött på att hålla på där nere och önskar bara att det blev klart någon gång. Men vet att vi är nära nu, så får inte ge upp redan. Fast det blev ett stort bakslag idag med "depression". Varje dag kan det ju inte vara roligt.



Träffade Sarah & Sofie idag på en fika hos Sarah. Jätte roligt att se er båda!! Så spännade med Sarah och bebisen nu, bara en månad kvar. Om den vill bara kvar så länge.


Årets sämsta väder

och jag är ledig. Typiskt. Men skönt att slippa brevbärningen såklart.
Jag och Tommy trotsade vädret i förmiddags och lasta bilen och släp fullt med skit. Han tvingade mig att köra med släp, första gången, och det gick bra! Halva Norrköping var på returpunkten så allt som allt tog 4 timmar. Helt otroligt. Men nu är vi av med det.

Har inhandlat ett par skor idag. Blev rikigt nöjd tillslut efter att ha tittat på liknande ett bra tag. De här var verkligen MIG.
Stadium (RaceMarin) 199:-


Nu ska jag göra pizza!

KVÄLLSPROMENADER

Pencilinet värkar!

Igår var det en härlig majdag och vi höll oss ute hela dagen. Målning till en början sedan kom mina kusiner, moster och mamma på fika. jätte roligt att  träffa dom igen, blir ju tyvärr sällan nu. När vi var små känns det som om vi alltid träffades, reste bort eller bara lekte hemma. Alla Ölandsresor, fjällenresor, Danmark och framförallt skärgården. Härligt.

På kvällen grillade vi och lyckdes bra denna gång med vildssvinet. Efter maten tog vi en långpromenad, till en början utmed sjön (som var helt spegelblank och glittrade när solen var på väg ner), sen runt på kårtorps vägar. Det finns många hus att beundra och inspireras av. Det är verkligen sommar att ta kvällspromenader på kvällen, nyduschad.
Något vi måste göra till en vana!

Idag jobbar Jonas, enbart för att jag fick ledigt, slår aldrig fel. Tommy kom med förslaget igår att han och jag skulle överraska Jonas med att åka med massa skräp till returpunkten. Inte det roligaste man kan hitta på en ledig dag, men det behövs ju göras. Snart kan jag nog ringa honom utan att väcka dom. Borde inte en familj med en bebis vara vakna nu?? Men man vet ju aldrig.

Långhelg

Pustar och är halvdöd i soffan ikväll. Ibland går det inte riktigt som planerat på posten. Det har varit så lugnt med post och reklam ett par veckor nu men denna vecka slog det till rejält. Var inte inne från turen förens vid 15.30 men kunde då avnjuta en helt galet efterlängtad lunch. Det är inte bra att lunchen kommer ikläm sådär, känns rejälv i kroppen. Särskilt när man springer (går) upp och ner för trappor i fyra timmar.

Nu är jag ledig i fyra dagar, underbart. Men vet att på måndag väntar en dag fylld med reklam igen. Har verkligen folk råd att köpa så mycket grejer nu för tiden, med tanke på finanskrisen? Men det är väl så att det går dåligt för affärerna så de tvingas rea ut saker och annonserar ut om det.  LÖN på måndag med!! Ska satsa på lite blommor framöver.

Konstigt väder idag. regn - sol - regn - återigen sol nu. Imorgo måste det bli sol, eller i alla fall uppehåll. Då ska vi måla husen.
Annars är inte mycket planerat för helgen. Klippa gräset behövs ju igen så klart, säkerligen något ogräs som kommit upp igen. Kanske kan vi kläma in lite altanbygge också.

Svinkoppor

Jag har i ungefär en veckas tid haft ett konstigt sår på rumpan. Trodde att det var att jag kliat och det blivit infekterat eller nåt sådant, men det var så märkligt att det till en början var så runt. Precis som ett cigarettbrännmärke. Det skavde när jag hade jeans och började vara. J tvättade med sprit (whisky) men det blev bara värre för var dag som gick. Igår upptäckte jag två sår till i närheten och det första hade bivit ca 3 cm i diameter. Ringde vårdcentralen i morse efter mammas råd. Fick en tid redan idag och det konstaterdes svinkoppor. Äckligt värre, vilket namn. Jag ska äta pencilin i 10 dagar och tvätta med sprit och ha plåster på hela tiden eftersom det kan smitta. 
Skönt att få reda på vad det va och börja behandla innan jag fått sår över hela kroppen. Ännu skönare är det att jag sluppit få det i ansiktet, efter att ha läst lite om det verkar det vanligt. Peppar peppar.
Ingen anning om var jag fått det ifrån, smittar tydligen mycket bland barn (inget jag träffat) och husdjur (inget vi har).



Imorgon är det fredag för mig. Ledig torsdag & fredag!!
Målning för hela slanten blir det säkerligen.

Projekt uterum

Imorse ringde dom från electrolux och meddelade att några delar hade kommit till vitvarorna i köket. Jätte skönt tyckte jag såklart och dom hade tid att komma redan idag. Snälla pappa fick ställa upp igen och ta emot honom här hemma.
Nu har vi en fungerande frys, ugn och diskmaskin. Pusselbitarna håller på att falla på plats.

Det blev att köa utemöbler igår i alla fall. Hittade en grupp mitt emot coop, vid macken, där de säljer på parkeringen. Det fanns bara några fotöljer kvar så jag var ju tvungen att slå till, kunde ju inte chansa på att de skulle vara kvar när lönen kommit. Hemma sen blev det röjning på altan och jag spolade och försökte svabba golvet med en borste lite skapligt
Sen monterade vi ihop bordet och tog en premiär fika. Jag blev på så gott humör att jag slog till med grillning också.
Vi är nöjda. Nu kan jag släppa det där och börja tjata om något annat (enligt Jonas). Och jag kunde ju inte garantera att det inte skulle bli så. Ska bjuda på lite foton, dagen till ära.





Sen är då tanken att det ska inredas lite med limegrönt. Kanske limegröna fleesefiltar att hänga på ryggstödet. Någon som har tips vart dom säljer det billigt? Sen måste jag hitta på massor med hyllor typ att kunna ställa blommor på, så att de kommer upp till fönsterna. Blir det att snickra eller köpa? Sen måste vi fixa till så vi får eluttag där inne och någon lampa. Och annat som får det att se lite ombonat ut.

Söndagsmorgon

Det gick inget bra för Malena i Melodifetivalen. Det var tråkigt men gud var bra Norge var! Verkligen en värd vinnare så det känns bra ändå.

Nu sitter jag och väntar på att klockan ska bli runt tolv så att jag kan bege mig mot Ingelsta området för att titta på utemöbler och spishäll. Tittade in på banken för att flytta pengar och förbereda mitt köp, men där såg det inte så roligt ut. Har visst nallat lite för mycket av dom pengarna jag tog ut från aktierna för att köpa utemöbler för. Så nu vet jag inte vad jag ska göra. Försöka hitta någon grupp som pengarna räcker till eller vänta in lönen, 1 ½ vecka. Eller ska jag "låna" av pengarna vi har på huskontot? Fast tror inte att den andra spararen skulle gilla den idén. Det kanske bara blir att titta idag ändå, fast bestämma mig så att det bara är att åka och köpa sen.

Nu ska jag nog gå ut och lapa lite sol först.

Premiär

Igår bjöd vi hit två kompisar, Pierre & Tessan, för att premiär grilla vildsvin. Vi testade på en hel stek och jag kände redan från början att det skulle ta tid och vara svårt. Vilket det också blev, tyvärr blev det lite bränt och mycket segt. Smaken var väl okej men det förstör rätt mycket om man tvingas tugga varje bit lite väl länge. Vi hoppas på bättre lycka näst gång och kör nog då på vanlig kotlett eller liknande. Men trevligt var det i alla fall, vi satt inne för ute är det ju inget skönt på kvällarna än. Vi har ju vårat uterum som skulle vara pefekt nu. Då man kan sätta på infravärmare mm.

Ska åka och se om jag kan hitta några möbler dit imorgon. Har nu fått hela "äran" själv. Jonas kräks varje gång jag nämner utemöbler nu. Får se om jag fixar att lasta på bilen och få med mig allt hem, det är de som är största bekymmret för mig. =)

Idag var det kalas för Jonas syskonbarn. Det blev korvgrillning i fina vädret. Grillad korv är verkligen underskattat, i alla fall hemma hos oss. Vi har aldrig köpt korv och grillat hemma, det finns ju faktiskt jätte många olika sorter och så. Något att tänka på kanske.

På kvällskvisten nu har jag målat på sommarstugan. Nu är den röda färgen på stora huset färdigt. Det börjar närma sig slutet där nere. Tapetarna är uppe, golv och fönster målat, kök monterat och just nu kaklas det. det blir förmodligen lite målning imorgon också, bäst att passa på när det inte ska regna dagarna framöver. Vi fick ju ta ett uppehåll nu när det varit dåligt väder massor med dagar. Det har ju skvätt lite var dag. Ingen idé att chansa och måla då ju.

Nu har melodifestivalen dragit igång och det är väl bäst att man koncentrerar sig lite.

HEJA MALENA OCH SVERIGE!!

Stegtävlingen

Svärmor + sambo kom förbi kväll, de var så duktiga och promenerade hit. För andra gången nu på en vecka. Hemligheten är den att de har stegtävling på jobbet. Det är ju ett super bra sätt att få folk att röra på sig mer. För vem gillar inte att tävla, framförallt mot sig själv.

Min stegtävling kunde ni ju inte följa sen eftersom datan gick sönder så får ta en resumé här.
Min rekord dag blev 18340 steg (torsdag) och den sämsta 7041 steg (söndag).
Totalt på veckan gick jag 99800 steg. Det var ganska irriterande att inte komma över 100 000 så klart, men jag fick acceptera det. Är nöjd. De rekomenderar ju att man ska gå minst 10000 steg om dagen och mitt snitt låg på ca 15000 steg så jag vet att jag klarar mig med råge. Mycket tack vare mitt jobb. Fast kan även hävda att jag går ganska mycket på helgerna med, på lördagen hade jag 13785 steg.

Äntligen fredag imorgon igen. Har blivit bortskämda med kortveckor så här i maj, så denna helvecka har varit jobbig. Men man kan ju trösta sig med att nästa vecka blir delad igen, skönt.
Har kommit på varför jag är lite extra trött nu. Såhär när man närmar sig sommaren och det är ljust så länge och det är massor att göra ute. Så går man inte in förän det blir mörk och man kommer inte isäng före elva en enda kväll. Och sen upp vid 6 - 6.30. Det tar en stund för kroppen att vänja sig vid det.  Men snart är jag omställd.

ONSDAG

Vi har precis kommit hem med en nästan full banankartong vildsvinskött. Kotletter, karreér, revbensspjäll, färs, fileér och stekar. Så nu hoppas vi att det ska vaa väldigt gott eftersom vi antagligen kommer att få äta det hela sommaren. Perfekt att grilla, revbensspjällen ska bli extra roligt att prova grilla .

För den som undrar hur det går med altanen så går det sakta SAKTA framåt. Golvet är i princip klart, bara några kanter kvar. Sen är det "bara" räcket kvar. Vi har inte kunnat klura ut hur vi vill ha det ännu. Vi var ju lite inne på kryss först men det har ju alla andra så något mer ovanligt försöker vi komma på nu. Vi har satt  ett litet mål på en dead line den 5 Juni, för då ska jag ha jobb fest och vill inte att någon ska ramla av altan. Då måste vi även ha köpt lite mer utemöbler.
Vi har hittat vad vi ungefär vill ha, men svårt med bord. Jonas börjar bli riktigt trött på att jag tjatar på att vi ska åka ock titta och köpa. Han tycker jag kan göra det själv nu, men då blir han kanske inte nöjd så jag vill ju helst att vi bestämmer tillsammans. Får jobba vidare på detta!!

Klockan springer iväg! God Natt


Jag är tillbaka

Äntligen har vi köpt en ny kabel till datorn så att vi kan hänga med i världen igen. Känns som det var evigheter sen allt hände. Allt börjar ordna upp sig nu och det är så skönt.
Men än så länge är det bara kylen som är lagad i köket, vilket så klart är super skönt då vi inte behöver springa ner till "sommarstugan" och hämta grejer längre. Vi har lånat en kokplatta så vi kan göra mat och en micro hade vi i förrådet. Jag har också fått gått tillbaka till handdiskning och vi överlever med det.
Nu med dator också så är vi på väldigt god väg.

Det ska framförallt bli kul att kunna läsa alla bloggar igen, har konstigt nog verkligen varit ett tomrum. Känns inte bra, mest fånigt men vad gör man.

Nu är det Desperate Housewives..

RSS 2.0