Inget bra godnatt program

Sitter och tittar på ett program om en ny skola i Israel. Där föräldrar ville att judiska och arabiska barn skulle undervisas tillsammans för att försöka förebygga krig osv. Två flickor, bästisar, en judisk och en arab, var på ett nöjesfält med arabens pappa. De pratade om de olikas uppfostran mm.
När frågan om kärlek kom upp var pappan väldigt sträng och menade att en tjej aldrig skulle kunde fria, hur skulle det se ut, sa han till de två tjejerna på kanske 11 år. Det judiska tjejen fråga om hans dotter skulle kunna berätta att hon var kär i en kille. Det fick hon absolut inte säga, hon blev uppfostrad att inte kunna bli kär menade han. -Men om hon blev det då? sa tjejen, känslor kan man ju inte styra över? -Nej, det går inte, sa pappan. Men vad skulle du göra om din dotter ändå kom hem och berättade att hon var kär då? sa tjejen.
-Jag skulle skjuta henne och överlämna mig åt polisen.
Båda tjejerna satt helt tysta.
Fy vad hemskt alltså. Blir helt upprörd, man tror inte att det är så här längre någonstans i världen. I mina öron låter det helt vrickat. Att familjerna skäms så mycket att de till och med skulle kunna döda sin egna dotter. Det måste ju vara något som är väldigt fel hos dessa människor. Flickorna var ju så medvetna om hur det var för andra verkar det som. Det gör ju det hela ännu hemskare.

Kan man rädda alla världens barn?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0