Midsommarhelgen lider mot sitt slut

Borta bra men hemma BÄST!

Nu är vi hemma efter en långhelg på svärmors land i Skärgården. Det har firats midsommar enligt traditionerna och allt vad det innebär.

Förmiddag:
Plocka blommor på väg till ängen där midsommarstången kläs.
Lunch:
Duscha och på med klänning. Äta sill, potatis, gräddfil, gräslök, lax och köttbullar. Dricka snaps och sjugna visor.
Eftermiddag:
Gå ner till ängen, midsommarstången reses och vi dansar och sjunger. Fikar med jordgubbstårta. Köper lotter och leker. Detta är inte rikigt sant, precis när dansen drar igång börjar det regna. De flesta trotsar och tror det bara är en skur. Men det fortsätter regna och man bryter för fiskdamm, barnen måste ju få sitt godis, VÄLDIGT viktigt. En och annan unge gallskriker eftersom de blir dyngsura. Vid den här tidpunkten har halva vårat sällskap sprungit hem. Vi plockar fram fikat och äter tårta på genomsura tallrikar men den smakar ljuvligt. Jag är glad över att min klänning inte var tunn och vit och Jonas är ledsen att det inte var så. Man drar lottvinsterna lite fort och efter det löses hela folkhavet upp. Vi utan vinster. Nu regnar det inte så farligt längre men ingen är sugen på lekar efter att ha varit blöt i ca 45 minuter. Vi knallar hemåt efter ett nytt konstanterande av midsommarfirande: aldrig utan regn.
Kväll:
Det grillas gott och framåt 21.00 är det dags för den årliga brännbollen med de närmsta grannarna. Under hela kvällen är det uppehåll.

Efter brännbollen följde jag och Jonas med ett par grannar till deras firande, vi anade att det skulle vara lite mer livat där och sant. Efter ett par groggar och trevligt snack hamnar vi i en badtunna. Vid klipporna på en udde har dom en vedeldad tunna och det var helt underbart att sitta där i rykande varmt vatten. Först var det svårt att komma i eftersom man var så kall och det bara sved om fötterna. Men där satt vi i ca 2 timmar med grogg och champagne, ett dopp i havet blev det också. Lite kallare där närmare bestämt 16 grader. Men det var väldigt skönt när man kunde hoppa i tunnan igen.
När det var dagsljus ute igen gick vi ur och knallade hem igen. Nice.


Restrerande dagar har vi gått ut och in mellan regnskurarna men haft det lugnt och skönt. Som kan vara skönt ibland.
Fast det var väldigt skönt att komma hem ändå. Vi har ju ett paradis här hemma också. Åker ju inte hem till en liten etta utan balkong längre. Ledig imorgon också, då blir det att kratta lite och köra tvättmaskinen varm.

Kommentarer
Postat av: sarah

oohh vad härlig skärgården är! låter som ni hade en väldig härlig helg där ute. =)

2009-06-22 @ 12:10:38
URL: http://sarahan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0