Torsdag

Sommaren håller i sig. Det blev sol och bad efter jobbet. Härligt. ´Hade laddat med tidningar och böcker, men somnade nästan direkt. Skönt det med iof. Senare blev det en tripp till stan och avslut med middag på Butlers med Emma och Jonas. Mycket gott.
Funderade över idag hur man egentligen övelevde utan bankkort förr. Eller man överlevde ju fast det måste ha varit så mycket krångligare. Nu när man handlar är det bara att dra kortet eller skriva under. Du kan ju även hur lätt som helst använda internet banken för att kolla alla konton, flytta pengar osv. Super enkelt. Förr var man tvungen att gå till banken för att få en utskrift över kontona och en gång om året kom en rapport över hur fonder och aktier förändrats.
Det är lite svårt att sätta sig in över hur det var, fast då viste man ju inget annat. Smidigt är det ju nu i alla fall. Undrar hur det kommer att vara om ytterligare 50 år. ??  Återstår att se. Då kommer vi kanske fortfarande hålla på med internet banken och våra barnbarn kommer att tycka att det är stenålden, vem vet... Samma sak med hur vi betalar räkningar.
Jag betalar alla över internetbanken. Vet inte ens hur det går till pappers vägen. Men där är väl vi första generationen kanske, min mamma kör fortfarande med papper. Känns lustigt, försöker intala henne hur smidigt det är på datan. Men hon insiserar på att det inte är säkert och att det tar lång tid. Men hur säkert är det att posta ett kuvert på lådan med alla räkningar på samma. Tänk om just det kuvertet kommer bort. Jag tycker att det känns mycket säkrare på internet, men de är ju vad man är van vid och alltid gjort.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0